Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už ČT bojuje proti dezinformacím, tak by měla především bojovat sama proti sobě, protože ta "česká televize" i "český rozhlas" jsou největší dezinformátoři šířící fake news a nenávist. Jen by to chtělo asi ještě přitalčit (to očekávám s příchodem dalších dobře zaplacených nýmandů z pissšoubyznysu), aby se dezinformátoři placení z Kremlu doopravdy polekali a přestali s těma fejkama, pár těch zlosynů by měli dovézt rovnou na Kavky a Halina Obrovská by je tam mohla proplesknout těma svýma obříma dudama kterýma si podpírala bradu. Jednostraně zaměřený (správně politicky orientovaný), štvavý, trapný a ubohý lascivní bulvární škvár.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že si tvůrci nejdřív měli ujasnit, co je hlavním tématem pořadu. On je rozdíl mezi hoaxy, memy, satirou, polopravdou a skutečně falešnými zprávami (kterých se sem tam dopustí i Česká televize), ale když to hodíte do jednoho pytle, tak těžko říct, jestli chcete pobavit veselými "videjky z jůtůbíčka" či satirickými texty a kolážemi, nebo kritizovat a vzdělávat hloupý lid, aby poznal TJSP (tu jedinou správnou pravdu). Navíc libísky, to je demence velmi tvrdého kalibru. Celé je to takové rozhárané jako téma samo, hosté sami netuší, co říkají (dokonce si občas jedno myslí, ale řeknou opak), ty diváky ve studiu lituju (pokud tam nejsou jen pro úvodní záběr), a nijak do hloubky a ke skutečně zajímavým věcem to nejde. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Tak nízké hodnocení tohoto pořadu je podle mého názoru přehnané, ale i já mám po prvním odvysílaném pořadu výhrady. Smysluplnost by se určitě zvýšila pokud by se zejména neřešily bulvární články o "celebritách" a politice a hodil by se trošku kultivovanější přístup, i když bez vtipu to rozhodně nejde. Vysílací čas je taky k ničemu, protože nejsou pokryty cílové skupiny diváků a podvečerní čas by byl vhodnější. Bez těchto změn je to celé zbytečnost, která ničemu nepomůže a přijde se o šanci trochu vzdělat a naučit diváky kritickému myšlení. Další díl/-y rozhodnou, zda bude můj palec nahoru, či dolů..... (po 3. odvysílaném dílu) Tak už je to jasné. Nic se nezměnilo a tak musím být mnohem kritičtější. Stále platí moje výhrady a rádoby vtipné komentáře a zážitky Hámy, Pawlovské a jejich hostů jsou trapné a nehodí se do ranku České televize. Tím pádem smysluplnost pořadu padá, stejně jako moje hodnocení. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnej pokus o satiru a k tomu recyklace dávno vyvrácenejch drbů a nesmyslů. Kdo má internet a pohybuje se na sociálních sítích, se bude lochat a brečet. Idiotovina pro idioty. Čekal jsem vyvracení nebezpečnějších hoaxů, čehož je poskrovnu. Koho, do prdele, zajímá, jestli má Dáda Patrasová falešnej profil? Cílová skupina? Nevím... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jediné zklamání, které jsem utrpěl, je, že je to licence britského pořadu a ne původní tvorba. Jinak - VZHLEDEM K TOMU, ŽE JDE O POKUS VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZE OSLOVIT TYPICKÉ ŠIŘITELE ŘETĚZOVÝCH MAILŮ atd., ne jejich původní tvůrce - prostředky a náplň pořadu, hosté a skladba úvodní epizody naprosto korespondující účelu a cílové skupině. "Kdo má internet a pohybuje se na sociálních sítích, se bude smát." Tak určitě. 1) Omyl o informační a mediální gramotnosti nad jiné bolestivý. 2) Pro "zdatné uživatele" přesně tento pořad být neměl a nemá. Jen je škoda, že vysílací čas (jednak pozdě a jednak až po 168 hodinách) jaksi neodpovídá možnosti reálného diváckého záběru - líbil by se mi větší rozpočet, větší grády, a vyhodit ze sobotního hlavního vysílacího času nějakou tu čupr soutěž nebo Zázraky přírody;) Jsem zvědav, jak se to bude dál vyvíjet - ale jinak samozřejmě vřele doporučuji varovná videa a další projekty Kovyho a podobných uvědomělých youtuberů (ať už se skrývají kdekoliv:)). Jenže právě na ty se Vaše babička dívat nebude. Zatím neutrální hodnocení 50%. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama