Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu tu až takovou vlnu nevole od místních intelektuálů. A vysílací čas je asi zřejmě nastaven kvůli občasným sprosťárnám, které jsou součástí našeho virtuálního i reálného světa. Tomáš Měcháček to celkem pěkně s uvolněných přednesem moderuje a co všechno ještě neznám a poznám jako kokotiny, na které se spousta z nás nachytá jsem docela zvědav. Zatím s rezervou.. S dalším dílem mi trochu začíná vadit neměnnost kapitánů Haliny a Aleše. Vystřídal bych to ať na sebe prozrazují další. ()

Drussus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že ten kdo tomu dal víc než "odpad" moc funkčních vazeb v mozkovně mít nebude. Moderátor - neznám. Taclík - má dluhy, bere všecko Halina - sebrali jí Rybičky, zemřel jí manžel, musí se nějak živit Háma - zlatý časy taxikářský Gondíková - blbost na bíledni a hrdě. soudruh ředitel Dvořák - nic lepšího od něj čekat nemůžeme. Vzkaz pro hrdé mozkofoby Gemini, Spinosaurus, Slajsik, codeas: Skočte si na tomografii, snad se ještě dá povzbudit činnost. ()

Reklama

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný veřejnoprávní pokus se třemi hosty a Halinou, která už se dnes nevejde ani do širokoúhlé TV s úhlopříčkou 150 cm. Odkrývání falešných zpráv, dezinformací? Tak to ať začnou u sebe - v České televizi, kde reportér v hlavním zpravodajství v "přímém přenosu" hovoří (a dokonce hned třikrát) o premiérovi jako o bývalém(???) premiérovi. A ve studiu nikdo ani nehne brvou...přestože jde o fake news jako Brno. O fake záběrech z bombardování Sýrie (ve skutečnosti noční útok na Luhansk) nemluvě... ()

regentor odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo tady vyrábí "fake news ?!? https://zpravy.dt24.cz/domaci/ct-odvysilala-jinou-a-predem-pripravenou. Je evidentní, že v tomto případě platí: Zloděj křičí , chyťte zloděje. Česká televize je manipulátorské médium které se neštítí použít jakékoliv prostředky k diskreditaci jiných než jejich názorů. K pořadu navíc zrušila diskuzi, což je rovněž na úrovni totalitních praktik.Předtočená reportáž která je údajně vysílána v živém vstupu je naprostým selháním statusu veřejnoprávní televize ,kdy jsou občané krmeni nesmysly na objednávku které pak v ČT vydávají za pravdu.Hanba vám!!! Stejně tak poslancům kteří mají možnost a měli by jednat co se týká personálního obsazení vedení ČT stejně tak jako kvality vysílání. ()

Budkyns 

všechny recenze uživatele

O pořadu jsem se dozvěděl z rozhovoru v DVTV, rozhovoru s moderátorem pořadu p.Měcháčekem, kde mě na tento připravovaný pořad velice navnadil, avšak z výsledku, který jsem shlédl v neděli 15.9.2019, jsem zklamán. To co bylo naslibováno, nebylo splněno. Sám nevím, zdali se podívám na další díl, to se dozvím za týden, na 65% bych tipoval, že ne. POZN: Vysílací čas tohoto pořadu, je pro takovýto počin absolutně nevhodný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama