Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

wwwFINKcz 

všechny recenze uživatele

... pro cílovku naprosto patřičnej a výbornej pořad!!!!!! Nesuďte to dle sebe. Jen bych změnil ten vysílací čas! Důchodce a dělník už v tu dobu dávno zařezávaj. Jinak pro lidi, co potřebujou trošku provětrat kožich s tím věčným sdílením hovadin, tohle je geniální počin Já říkám joóó, jóóó, jóóó. A ideálně pouštět citace pod ty věčný fejkový sdílečky. Obávám se akorát, že ta jelita ani tohle nepřesvědčí. Chtělo by to jít víc na dřeň a do detailu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas mám potřebu si vnitřně analyzovat, kde přesně se v tvůrčím procesu stane chyba. Kdy ten úctyhodný záměr, který se vydal k realizaci, narazí na svůj „breaking point“, a nenávratně se odepíše ještě dříve, než doopravdy začne. Alternativní pravdomluvci v čele s J. O. pak prožívají extázi a v mohutných výronech zaplavují socnety výpověďmi o tom, co se to za jejich 135 korun českých měsíčně zase vyprodukovalo. Vidím v tom vodu na mlýn těmhle otrokům mediálního ega, pro které je výslunní v podobě pokrouceného vidění světa, mantrou jejich životů. Ať už je původní formát jakýkoliv, tak moderátor i s hosty sedící za stolkem je pasé už asi 20 let. A to pojmenovávání pravd a lží směrem k bulváru je jak z přednášky na základní škole. Ten bod zlomu vidím v chabé dramaturgii, která se bojí ostřejšího našlápnutí směrem k opravdovému bordelu mediálního prostoru. Kdy vyzobat tu profesionálně zpracovanou debilitu, která hladí srdce konspirátorů, a konfrontovat ji, bez obalu popsat a označit jako opravdovou debilitu, musí dát minimum práce, ale chce pořádný koule. Stojí za tím schopný tvůrčí tým, svým jménem to ale zastřešuje jedna z nejkonzervativnějších institucí u nás. Vykašlete se na humor, Háma i Pawlovská mají zenity dávno za sebou, tohle musí sklouznout do férové publicistiky, jinak se tomu budou lidi jenom smát. Hrozně mě to mrzí, byť tomu ještě šanci dám. Ale ode dna se to bude odlepovat hrozně blbě. ()

Reklama

M.C.S. odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečný blábol, jaký na našich obrazovkách již dlouho nebyl. Před shlédnutím pořadu jsem se i těšil na další satirický pořad, ale po shlédnutí jsem se nestačil divit, co to bylo za snůšku pitomostí. Obsazení bylo rovněž jednostranné, co také očekávat od “znalce” reklamy. Za mě s bídou 10% za to, že to není o víkendu. ()

njuska odpad!

všechny recenze uživatele

Tady se krásně odkopávají ti pětihvězdičkoví "hodnotiči", kteří tu díla nehodnotí dle skutečné kvality, ale zásadně podle toho, jak správně je pořad politicky uvědomělý... To se ví jsem si pustil ze záznamu a fakt jsem tedy koukal. Jak už psala (myslím Mirka), připadal jsem si, že sleduju nepovedený zábavně-osvětově-politický výblept ČST někdy z 80. let. Chjo, já tohle prostě NECHCI platit!!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Tak nízké hodnocení tohoto pořadu je podle mého názoru přehnané, ale i já mám po prvním odvysílaném pořadu výhrady. Smysluplnost by se určitě zvýšila pokud by se zejména neřešily bulvární články o "celebritách" a politice a hodil by se trošku kultivovanější přístup, i když bez vtipu to rozhodně nejde. Vysílací čas je taky k ničemu, protože nejsou pokryty cílové skupiny diváků a podvečerní čas by byl vhodnější. Bez těchto změn je to celé zbytečnost, která ničemu nepomůže a přijde se o šanci trochu vzdělat a naučit diváky kritickému myšlení. Další díl/-y rozhodnou, zda bude můj palec nahoru, či dolů..... (po 3. odvysílaném dílu) Tak už je to jasné. Nic se nezměnilo a tak musím být mnohem kritičtější. Stále platí moje výhrady a rádoby vtipné komentáře a zážitky Hámy, Pawlovské a jejich hostů jsou trapné a nehodí se do ranku České televize. Tím pádem smysluplnost pořadu padá, stejně jako moje hodnocení. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama