Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé predstavenie, ktoré spája osudy 3 ľudí v jeden... tzv. "priateľstvo" tuna stráca význam. Skvelé herecké výkony, erotický podtón, krásne prostredie a nevšedné prevedenie, ktoré prechádza rôznymi fázami a obdobiami. 132 minút nemôže pokriť tak široký záber aký režisér nasadil, avšak aj napriek tomu 7/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Příběh někdy ztrácel na tempu a občas působil hodně nevěrohodně (hl. ve válečné části), ale celkově jsem byl spokojen. Především ztvárnění napínavého závěru mne velice příjemně překvapilo. Charlize Theron hraje podle mého názoru naprosto úžasně (opět) a je jedním z důvodů, proč jsem se nakonec rozhodl dát 4 *, místo původně plánovaných tří. To hobit: "Přepjaté herecké výkony"?! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"To se neochutnává drahoušku. To se polyká." :D Výborná trojice, v čele s mojí oblíbenou Charlize Theron :) Film se mi nejvíce líbil v prvním polovině. Ve chvíli, kdy přišla válka už "zábava" polevila a jen jsem čekala kdo všechno zemře. Postavy jsou krásně propracované a dobové prostředí také. Krvavá pusa Charlize Theron a celkově tato scéna je nejlepší částí filmu ;) Plus ještě taneček Charlize a Penélope :) Mezi holkama to opravdu jiskřilo ;) Celkově mi ale přijde, že film byl na konci moc patetický a přišel mi nedostatečně ukončený... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama