Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční trojice, která si žila svůj bohémský a do určité míry i bezstarostný život - až je našel a rozdělil svět ... a každý z nich dělal, co musel. Bolestná romance, která vám ukáže vášeň lásky a sílu a oddanost přátelství - ale i neodvratnost osudu a krutost a bezútěšnost války. Možná nestojí o soucit - jen chce, abyste se poučili ... protože věci pokaždé nemusí být takové, jaké se zdají být. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nahá Charlize ve vaně - velice nepraktické sledovat v autobuse :)) Dabing možná ubral na emocích, ale i tak je to velice dobře sledovatelné, atmosféra válečné Evropy je vydařená a herci super, jenom ten Townsend je takový "ňoumoidní" a celý film vypadá uplně stejně, nehledě na roky, které uběhly... 3,5* ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný zajímavý a určitě i dojemný příběh. Perfektní hlavní trojka tvořená, alespoň pro mě, dvěma známými herečkami za to naprosto neznámým hercem. A musím říct, že si mě S.Townsend získal. Zdá se mi to, nebo opravdu filmy, kde se na produkci podílí více zemí jsou v podstatě až na výjimky výrazně lepší než jen když je země původu jediná? No takže krásný a příjemný trojúhelník v podmanivém prostředí především Paříže se zajímavým podtextem jejich životů a příběhem, který se mezi nimi i kolem nich odehrává. Dávám 4,5*, ale na těch 5 mi tam furt něco chybělo...možná mi vadilo to, že to hodně apeluje na city diváka...nevím. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlavu v oblacích má několikrát za život každý, stejně jako hrdinové tohoto snímku. Příjemná trojice, která pevně vládne hereckému obsazení Charlize Theron-Stuart Townsend-Penélope Cruz, velmi potěší už jen jménem. Výkon není tak dokonalý, jak mohl být, přesto je cítit mezi postavami jiskra a snaha být věrní svým postavám. Na škodu je hlavně rozvleklost snímku, který chtěl sázet na poetiku vztahů, postav, jejich názorů, které se velmi odlišují a různorodosti života, který postavy po celý snímek prožívají. Délka kolem 130 minut je na romantické drama opravdu hodně a to nemluvím o místech filmu jenž působí dost natahovaně, aby si divák mohl chvíli zvyknout na místo, kde postavy žijí a jaké si mezi sebou vybudovali pocity. Přesto, hlavně ke konci, snímek dokáže příjemně překvapit a vytvoří v divákovi emoce, které v průběhu filmu jak si nebyli nutné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 30.rokov je zobrazená celkom dobre. Vojnových scén tu nie je veľa a ani ničim neohúria slúži len na dokreslenie príbehu. CH.Theron opäť dokazuje,že je nielen veľmi pekná, ale aj veľmi talentovaná herečka. Ja osobne som tento film požičal kvôli sympatickému nemeckému hercovi T.Kretschmannovi, ktorému úlohy nemeckých dôstojníkov sedia ako uliate. Spomeniem Pianistu, Pád tretej ríše, V rukách nepriateľa. Práve scéna jeho ....... skrz okno je ako z iného filmu. Nečakane drsná a realistická. Na pozretie celkom fajn.60%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama