Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Ve světě, kde společně žijí zvířata všech druhů, pocítí něžný vlk predátorské nutkání, když se v jeho škole začne vyšetřovat vražda. (Netflix)

Recenze (27)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to moc pěkně animované, opening krásný, ending fajn. Postavy mají nějakou historii, nějaká traumata, nějaké sny, něco jim chutná a něco ne. Možná jim to jakž takž klape, ale mně to s nimi tedy moc neklapalo. Zhruba od pátého dílu mi vlastně bylo jedno, co bude dál, kromě vlka a jeho psího kamaráda jsem tam nenašla jedinou postavu, co by mě nějak víc zaujala, které bych chtěla fandit. Vlk mi přišel vlastně zajímavý jen díky tomu, že byl tak klidný, a jeho přítel, protože se choval jako fajn a opravdový přítel – tím mi byl hodně sympatický. Jenomže tohle dohromady nedělá fajn podívanou. Jak mi bylo jedno, co se bude dít, jak mi celý ten svět neseděl a jak mi bylo spousta postav nesympatických, nebyla to pro mě úplně zábavná podívaná. S nasazení králičice mi to trochu připomnělo Kuzu no honkai, anime obdobně vyprázdněné, i když se tváří, že všechny postavy mají hloubku. Nemají. Společnost v anime byla tak strašně zvláštně nastavená, kdy jedni potlačovali přirozenost a druzí žili v neustálém strachu. Metafora v podobě zvířat nebyla nutná, kdyby to byli normálně lidé, asi bych hodnotila líp – bez mučení přiznávám, že očividně mi tenhle typ postav nesedl, asi proto to ve mně nedokázalo vyvolat ty správné emoce ve správnou chvíli; kdo ví –, takhle se člověk sice mohl mnohem více zamyslet nad tím, co tím chtěl básník říct, ale podle mě to bylo v některých aspektech až přehnané. No ale co. Mně to nesedlo, nebavilo, neokouzlilo. Nakonec je to prostě středoškolské anime s nějakou tou sociální kritikou a kde sex není tabu – vlastně je to hodně sexuálně nabité. Kdo najde pandovo oko, vyhrává! ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to dvakrát, ale ani jednou mě to nechytlo. Poprvé jsem si zběžně projel jeden díl, když seriál začal vycházet (dělám to tak u každého nového anime a když mi něco nesedne, tak se tvářím, že jsem nic neviděl) a odstrašila mě animace i fakt, že jde o antropomorfní zvířata. Nejsem fanda CGI, což je z mých komentářů asi zřejmé a ani tady se mi to nějak extra nelíbí, i když je to prý top kvalita v tomto stylu animování. Když jsem ale pak viděl, jaký je kolem toho humbuk, tak jsem si dal ještě pár ukázek a nabyl dojmu, že tohle je takový příběh ve stylu Romea a Julie, kdy ten první neví, jestli chce tu druhou sežrat nebo ojet. Což mi zní dost divně. "Ale dobře, vrátím se k tomu třeba později..." říkal jsem si. Pak začala další anime sezóna a se seriály o zvířátkách se roztrhl pytel. Přišla Nekopara (a já od ní dal ruce pryč během pár minut), Murenase! Seton gakuen (nedal jsem ani celý první díl) a i cosi o Nobunagovi v těle psa (stačili mi ukázky). Měl jsem tehdy zvířecí tématiky tak nějak plné zuby a možná jsem nedal šanci pro někoho skvělým sériím, ale tohle (ani jedno) prostě z nějakého důvodu není pro mě. Tedy jsem opět odložil i Beastars. Naštěstí s další sezónou dorazilo BNA, které mě bavilo a tak jsem se rozhodl dát zvířecím hvězdám ještě druhou šanci. Vydržel jsem tři díly (ten třetí jsem dal dnes ráno, po dvoutýdenní pauze + jsem nakoukl i do dalších episod). Je mi líto, ale opět - tohle prostě z nějakého důvodu není pro mě. Jasně, je tam určitě spousta alegorií, možná je to i zajímavé romantické drama, ale opravdu chceš řešit sexualitu antropomorfních zvířat? Někdo možná jo, ale mě představa vlka půlícího zaječici přijde prostě divná, stejně jako další podobné podivné párování. Nemyslím si, že bych byl nějak úzkoprsý, někdy mi tahle tématika vlastně ani nevadí, ale tady je na to moc velký fokus a já jsem mimo svojí komfortní zónu. Ani k těm postavám jsem si nedokázal během těch tří dílů vybudovat nějaký kladný vztah. Celé to pro mě bylo divné a dívat se bylo pro mě z velké části příjemné, asi jako je kočce hlazení proti srsti (když tu máme ta zvířátka...), stejně jako třeba v Netflix obsahu použité spojení "něžný vlk", což je pro mě osobně oxymorón, i když chápu jak to je myšlené. Takže ne! Beastars nedokoukám (drop po 3. dílu), nedám jim už ani třetí šanci a kdybych to měl shrnout bodově, tak dám čistě za sebe maximálně nějaké 3/10. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[1. série] Předlouho jsem se odhodlával, abych si Beastars hodil do sledovacího menu. Nejenže mi z doslechu malinko skřípaly zuby a drobet jsem koulel očima nad pomyšlením, co se tam zhruba děje, ale všeobecně též dvakrát nefandím CGI v anime. Některý z těchto předpokladů se po projekci fundamentálně nezměnilo, ale přibylo minimálně vícero náhledů; ne nutně špatných, ale ani dobrých. Nejzajímavější na tom vše je, co se všemi samozřejmými tématy udělá proměna lidí na antropomorfní zvířata. Být to příběh s obyčejnými lidskými postavami, obtížně by dosáhl etických, morálních a fyzických konfliktů, které se povedlo nastínit tomuhle anime. Těžko by cca půlka populace žila ve strachu, že může kdykoliv přijít den, kdy si nějaký abstinující predátor usmyslí, že si Vás dá k obědu. Otázka vztahů je taky najednou úplně jinde, když se do sebe může zakoukat slepice s krokodýlem a Beastars se vůbec nebojí jít s oběma problémy až do postele. Místy mi proto bylo tuze nepohodlno, což je ze strany tvůrců taková oťukávaná diváků, jestli to vydrží, protože minimálně v této sérii mělo vše jisté hranice pokušení. Postavy mají k dokonalosti hrozivě daleko a dost často si na kultivované artificiálně hrají, čímž se generuje mírné dusno a napětí a vkládá do děje porci nepředvídatelnosti. Otázky nad fungováním společnosti visí neustále ve vzduchu a nutila mě buďto k přemýšlení anebo k vehementnímu pokračování sledování. A i když romance v japonském podání může být neskutečně natahovaná, sem tam i trapná a otřepaná, Beastars s ní nakládají citlivě aniž by kdy hrozil pád do vod telenovelních. Produkčně se musíte borcům ze studia Orange sklonit: Počítačová animace je výtečná, málokdy mi překážela něcím nedotaženým nebo křečovitým a velmi rychle jsem si na ní zvykl. Pokud by takto vypadala jiná CGI anime, možná by mi to ten předsudek a mírnou nenávist vůči nim posunulo. Ono vůbec, Beastars se podařilo mému anime já upravit přijatelnost hned několika proměnným, kterým by zapšklejší vnitřní já nikdy nedalo příležitost. Uznávám, že pro spoustu z těchto je to cesta až přespříliš trnitá a brzo to otočí. Co mě ale nesežere, to mě v tomto případě pobaví. 4* ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Málokdy dávám takové hodnocení. Avšak Beastars je jedno ze dvou anime v sezóně Podzim 2019, na které jsem se týdně těšil... Ucelený příběh s neskutečně zajímavými postavami, i když je to "ve školním prostředí" s ohranou linkou "zamiloval jsem se do holky" ve světě Zootopie, je zde úžasné provedení, střih, animace, kamera, které je až lidsky živé. To stejné jednotlivé myšlenky protagonistů. Od stejných autorů jako mé oblíbené Houseki no Kuni, vychytali 3D animaci, která zde není kvůli ušetření peněz, ale jako volba a jde to znát. K postavám jsem přirostl, každá má své indiviuální myšlení, jsou tam sranda chvíle, trapné chvíle, akční chvíle, všechno to mě drželo přikovaného jednou týdně na 20 minut k obrazovce. A to jsem to začal sledovat až u 4. dílu, protože jsem si myslel "jéj, kopírují zootopii, nemaj už co vymyslet". Jak já se mýlil. Hauuu 88 % ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Zootopie nám ukázala, jak by mohl vypadat svět lidí v podobě zvířat a na verzi pro dospělé v podobě Beastars jsme nemuseli čekat dlouho. Oproti již zmíněné Zootopii je tu všechno komplikovanější, vztahy mezi býložravci a masožravci jsou ještě více vyhrocené a ke všemu jsou tu různé předsudky a špinavá politika. Co Beastars zvládá na jedničku je rozhodně psychologie postav. Nikdo samozřejmě není tak komplikovaný jako středoškolský student, byť je tohle téma již krapet ohrané. Seznamování se se světem dospělých skrze pohled těchto středoškoláků však bylo zajímavé a postupné odkrývání všech špinavostí dělalo vše daleko reálnější a uvěřitelnější. Jo a taky je to občas dost úchylné, tak bacha na to. 80% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zavádějící trailer mi to málem znechutil, protože jsem čekal něco naprosto jiného, než jsem vy výsledku dostal... Ale!! Tato záležitost je neskutečná pecka! Jako velký fanda BoJacka jsem byl hodně zvědavý, jak tento svět pojmou v tomto anime a pecka neskutečná! Animace naprosto famózní! Příběh silný a hluboký. Víc jsem čekal temnou detektivku, což mě i malinko mrzí, protože je to na můj vkus až moc staženo na jejich vztahy, než na to, že se sakra umírá. Ale závěrečný díl tuhle stránku luxusně zachránil. Za mě obrovské nadšení a už se těším na další sérii. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

První furries, které mě opravdu dostalo a já si ho zamilovala dřív, než jsem si to uvědomila. Můžeme hledat všelijaké výtky, ale proč? Bavíte se? Tak jedině dobře. Občas jsou scény přitažené za vlasy, jindy lehce úsměvné, ale já si nemohu pomoct a prožívám ty jejich trable s nimi. Legosi je skvělá hlavní postava, Haru je z počátku otravná, ale postupně se vám začne pomalinku otevírat, jako Legosimu. A Louis? Z toho se ve finále stala úplně nová kapitola sama o sobě. Těším se na druhou sérii, protože otázek mám v hlavě mnoho. 9/10 ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Legoši. Silná romance opepřená rozdivočelými hormony (a predátorskými instinkty). Anime bylo všechno to, co se Zootropolis neodvážila. Přesah k aktuálním společenským problémům. Mínus: Sice jediné, ale trvalé - proporce byly správné, ale romance mezi vlkem a králicí vypadala jako furry lolicon, ačkoli tam opakovaně zaznělo, že na rozdíl od Legošiho byla Haru už plnoletá. K tomu skoro hrůzná scéna implicitního znásilnění lvy, z nichž jeden jí předtím doslova koukal do vagíny. Hodnocení po 1. sérii: 84%. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Zasazení (huráááá, všichni masožravci budou vegani - díky ti, Netflixi), prapodivně klidný vlk (typická vlastnost predátora, že?), a některé postavy mě dokázaly celkem rychle odradit. Sice si cením toho, jak se pokusili předvést snahu ovládnout své temnější já a pudy... ale ono to bez nich tak nějak nefugnuje. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Jazzově laděná artová romantika ve světě plném diskriminace. Hlavní téma šlo dle mého názoru zpracovat méně povrchně, forma Beastars je však natolik silná, že jsem si z toho během sledování těžkou hlavu nedělal. Typicky japonská doslovnost v dialozích i dává smysl, neboť se značná část seriálu odehrává v divadle. Velké překvapení a za mě spokojenost. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Bylo to fantastické. Taková předělávka toho příliš optimistického Zootropolis na krutou realitu. Moc se mi to líbilo.  Postavy byly sympatické, oblíbenců jsem si našla mnoho. Mezi hlavní patří hlavně Legoshi, Haru a panda Gohin. Velmi se mi líbilo rozebrání různých zvířat a jejich potíží (příklad: leopardice nemohly nosit žádné vzorované oblečení). Bylo to opravdu zajímavé a příběh byl velmi temný a dojemný. Dokázala bych se na to dívat ještě tisíckrát.  Škoda jen že na Netflixu jsou jen dvě série. Pokud jich bude víc, budu se moc těšit. Hudba je velmi chytlavá a animace mě bavily. Dokonalé. Plný počet. Fakt jsem se do toho zažrala. Velmi doporučuji. I dabingy jsou skvělé. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Končím po první epizodě. Kombinace "zvířolidí", střední školy a cgi animace postav opravdu není můj šálek čaje. Tady se prostě nedá scítit s postavami a celé je to takové bizarně divné. 40% ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01: Adult verze Zootropolis, která se vůbec a v ničem nedrží zkrátka. Zdali váháte to s Beastars zkusit, musíte si položit následující otazku. Je libo sex králíka s vlkem či jelenem? 8/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele

Meh. První dvě třetiny v pohodě (i když celá ta zvířecí metafora byla 100% zbytečná), zbytek nic (a ten konec...). Nakonec zbývají dva plusy: vizuál (mezi 3DCG anime jde o špičku) a luxusní opening. 5/10 ()

Paichichi 

všechny recenze uživatele

Beastars jsou pro mě důkazem toho, že je někdy lepší si dát od momentálního hypu odstup a to i v případě, že vás ten hype smetl - protože je dost dobře možné, že jste se při tom mohli praštit do hlavy a mít pocit, že se vám něco líbilo. Na první sérii Beastars jsem koukla, když poprvé vyšla na Netflixu a tehdy jsem to zhltla a byla z nějakého záhadného důvodu nadšená - asi tam hrála roli moje vlastní emoční vyprahlost, která se mi snažila namluvit, že romance mezi Haru a Legošim je fakt NĚCO. O tři roky později jsem pak znovu shlédla první sérii a přidala k tomu i druhou a jen jsem si klepala na čelo, kde jsem tehdy nechala všechny smysly a rozum. Zasazení světa zajímavé, CGI animace v rámci možností pěkně odvedená, ale příběh... Příběh je vlastně skoro nijaký. Neustále se to plácá od jednoho neexistujícího dramatu k druhému, měla jsem neustále pocit, že postavy jen pobíhají sem a tam bez jakéhokoliv účelu, přičemž u toho melou nesmyslná filozofická moudra o říši zvířat, která by se asi měla vztahovat i na lidi, ale spíš připomínají moje edgy zápisky v deníčku z doby dospívání. První řadě by se dal k dobru přičíst snad ten překvapivý dojem, že něco, kde jsou hlavní postavy zvířata, není jen pro furries, nicméně druhá řada je už jen hrozná slátanina výše zmíněných nelogických a wannabe filozofických klišé, kde tomu nasadila korunu zápletka s mafií, kde mi jakékoliv motivace zúčastněných přišly naprosto stupidní a náhodné skoro jako čísla ve sportce, nemluvě o tom, že romantika, která byla celkem fajn v první sérii, tu skoro není. Upřímně je tohle dílo dost přeceňované a myslím si, že je to právě pro originální vizuální stránku a zajímavý svět - to, co je ale v rámci tohohle vystavěno a představeno je fakt jen průměr a hromada pitomostí, které se ale právě v tom vizuálu a základním nápadu umně skrývají. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Odkoukáno tak po třech letech opětovně a nemůžu jinak než-li 90%. A kdo dá pod tři hvězdy...měl by být zabanovaný. Lidi, tohle je absolutně originální dílko a to jsem po letech viděl už i druhou sérii. Doporučuji každému, kdo nění hloupý...sice je vás méně, ale užijete si to. ()

fiasko 

všechny recenze uživatele

Nápad antropomorfních zvířat zakomponovaných do school-dramedy žánru zněl dost zajímavě. A zajímavé to místy je, avšak kromě oněch zvířat nejde v anime odvětví o žádnou anomálii. Lehce nadprůměrný seriál si 12 epizod divákovu pozornost udrží, byť to i svým závěrem celé působí jako set-up. Postavy typu vlk samotář (doslova) a jedinec trpící komplexem méněcennosti (králík) je již po sté se opakující formule. Pro furry fandom tedy asi mise splněna, animace je moc hezká, navíc je to v podstatě Zootropolis pro dospělé. ()

Winderyx 

všechny recenze uživatele

Anime seriál, který představuje zvířata jako lidi samozřejmě masožravci a býložravci. Býložravci mají strach z masožravců o to více když umře ovce. Hlavní postava je vlk Legoši, který takhle z prvu vypadá jako Nerd i když to je masožravec je to prostě jiná osobnost než, že by byl vlkodlak. Dále je zde Jelen kterej je nasranej jenom, že je Jelen ukazuje se, že byl někde týranej našel ho nějaký bohatý Jelen, protože tohle si mi líbilo Jeleni jsou zde ukázaní jako bohatý rod vznešenosti. Má bejt prej nějaký druhý Beastar udělá proto vše. Legoška nějak veme návštěva pidi zajíčka, která vikdy neměla v sobě vlka, a prakticky se svlíká před každým aby nebyla pouze jenom ten malý zajíček co se nemůže bránit Legoško zjišťuje, že je to ten zajíc, kterého málem sežral. Z nějakého důvodu i když odejde ji miluje zajíc nakonec miluje z prvu, ale právě Jelena Legoško se to dozví pak si smlsne nad Jelenem. Legoško a kamarádi najednou vidí černý trh kde se prodává maso, které je normálně zakázané. Tady se mi líbil kozel nebo co to bylo co nabízel jeden svůj prst k sežrání. Legoško zabloudí málem by ho zabily kdyby mu nepomohla panda tomu Legoško vysvětlí, že neví zda zajíce miluje nebo ho vzrušuje jenom jako potrava. Dává mu anime porno časopis, který nikdy nevyužije najde ho, ale jeho kamarád zlatý retrívr z čehož se stane vtipná scénka to musím uznat. Stane se další vražda býložravce strachu přibývá o to více. Přichází scénu vlkodlačice, která chce Legoška pač to tak musí být dozvídá se, ale na vlastní oči, že Legoško miluje zajíce. Zajíce najednou unese taková jako by Yakuza mafie lvů kdy starý lev chce mít krásné čistotného zajíce na jídlo. Legoško se to dozví i Jele Jelena, ale zbrzdí to, že pokud s tím něco udělá tak nebude další Beastar. Legoško jde tedy na vlastní pěst zachránit zajíce skončí dřív než začne naštěstí ho opět zachrání Panda. V legoška začne vřít díky lásce k zajíci pravý instinkt vlkodlaka. Spolu s Pandou Legoško pobijou snad přes 50 lvů ano přes 50, ale tak co je to seriál. Legoško je se zajícem k ničemu nedojde jsem zvědav na druhou sérii jak to dopadne. Krásně se ukazuje, ale, že i když býložravci se bojí masožravců tak to jsou oni kdo takhle to řídí něco jako v dnešní době kdy černoši jsou jakoby utlačováni všemi. Ale zákony se mění pro ně k jejich prospěchu. Těším se na druhou sérii po první tomu dávám 70%. ()

Reklama

Reklama