Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po delší době musím napsat recenzi, protože přišel konečně snímek, který mě lehkostí vyprávění, emocemi, silnými momenty a vtipnými scénami naprosto dostal. Budete milovat holčičku s mrkví. Přirovnal bych k Up. Ve všech ohledech skvělé. Na Vánoce i mimo ně bude mít úspěch. 91% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý, čo za animák si to získal tento rok taký obrovský obdiv a také vysoké hodnotenia. Ale som z toho trochu rozčarovaný, lebo som čakal predsa len niečo o kus viac. Samozrejme, koncept a scenár bol vynikajúci, o tom niet žiadnych pochybností. Ale samotný typ použitej animácie ma akosi neohúril, a rovnako by som od takéhoto diela s takým obrovským posolstvom čakal aj oveľa oveľa lepšie dialógy. To ma naozaj nemilo prekvapilo... S tým obrovským hodnotením sa teda moc nestotožňujem, hoci to malo naozaj vynikajúci scenár. No ale nie je dôležitá len samotná kostra, ale aj aranžmá, ktoré v tomto prípade pôsobilo dosť slabučko... ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

V adventním čase, kdy bychom měli všichni zpomalit a užívat si přítomnost našich blízkých, je zároveň více než vhodné pustit si nějakou pěknou pohádku. A kdo by snad byl otrávený z každoročních televizních repríz našich filmových klasik, může si vybrat i v aktuální nabídce Netflixu. "Klaus" nás s přítelem nalákal hlavně díky velmi příznivému hodnocení a musím potvrdit, že se jedná o hodně povedený kousek - animace nedosahuje takových kvalit jako filmy Pixaru, ale má svoje kouzlo, stejně jako celý příběh o mladém nezodpovědném pošťákovi, kterému otec nařídí založit poštovní úřad ve vzdáleném městečku, kde jsou na sebe všichni obyvatelé zlí. A jak už to tak v pohádkách bývá, hlavní hrdina půjde do sebe a jeho přispěním se polepší i ostatní... moc hezky vymyšlený vznik legendy o Santa Clausovi, který doslova zahřeje u srdce. Snad se jednou dostane i na české televizní obrazovky. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, ktorá v období sviatkov určite stojí za zhliadnutie. Aktuálne tunajšie hodnotenie 90 % mi však príde trochu prestrelené. Klaus je veľmi slušne spracovaným príbehom o začiatkoch Santa Clausa, ale keď si odmyslím svojsky naladených obyvateľov a ich dedinku plnú konfliktov, snímka neponúka príliš veľa originálneho. Okrem menších úsmevov navyše zo mňa táto rozprávka nevydolovala príliš veľa emócií. Príjemné sledovanie, no pozor, aby ste od Klausa nečakali priveľa. Ja som, bohužiaľ, zrejme asi dúfal v niečo extra. 7,5/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nekrásnější vánoční pohádka, která je po všech směrech precizní. Úžasný styl a vizuál vypráví neobyčejný příběh o počátku Vánoc. Krom perfektních postav a rozpracovaných témat o dobrých skutcích, tradicích a lidských hodnotách, je to neuvěřitelná horská dráha emocí, která mě vždy zaručeně dojme a rozbrečí. Nebojím se Klause označit za nejlepší Vánoční film všech dob. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvních verzích příběhu byl Jesper chudým kominíkem. (mi-ib)
  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Neda Margrethe Labba, ktorá nahovorila laponské dievča Márgu, nehovorí po anglicky. Režisér Sergio Pablos tak cestoval za ňou do nórskeho Tromsø, kde s ňou nahral všetky jej výstupy. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama