Reklama

Reklama

Mugen no džúnin

  • Japonsko Mugen no Junin (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mandži je samuraj, který byl proklet nesmrtelností – zabít jej může jen velmi vzácný jed. Mandži je také vrah sta lidí. A zrovna jeho se rozhodne vyhledá Rin, jejíž rodiče byli brutálně zavražděni. Chce, aby jí pomohl na cestě za pomstou proti klanu bojovníků, jejichž umění a často i krutost překonává meze normálních bytostí. Mandži souhlasí, neboť touží odčinit hříchy minulosti: za jednoho dobrého člověka, co zabil, musí totiž, aby hřích splatil, zabít sto zlých. (Zíza)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (43)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak. Manga adaptácie pre mňa fungujú len sporadicky. Hlavne ak sa jedná o tie, ktoré ani nie sú tak staré. Samotný príbeh je okej, pretože predstavuje zaujímavú tému a herecký je podchytený dobre. Plus Miike vie ako točiť a využíva nie len prostredie ale aj herecké výkony ku krvavej ale umiernenej adaptácií. Na to že tu máme fantasy prvky to Miike aj tak tlačí do realistickej a naturalistickej nálady. Problém je epizodickosť celého príbehu. Jeden hlavný cieľ je doplnený o množstvo nezaujímavých súbojov, ktoré by mali rozvíjať fikčný svet mangy a seriálu Mugen no džúnin, ale nemajú čo robiť v hranej, filmovej verzií. Nie lenže zbytočne narúšajú vzájomný vzťah ústredného dua, ale rušia veľkolepé krvavé finále, ktoré má rovnakú choreografiu ako 5 veľkých zápasov, ktoré sme videli pred tým. Je to trochu škoda, že stí film tejto filmárskej legendy má toľko zbytočných chýb, ale to neznamená, že by sa na to nedalo pozerať. Čiernobiely úvod je dokonca dychberúci. Len tá výplň je strašne zbytočná. Lokácie a atmosféra časov minulých je ale znova perfektná. Pozerateľný a zábavný priemer. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Možná se mýlím, ale připadne mi, že to mělo tři hodiny a brutálně z nich stříhali, přičemž to vystřižené mi schází. Klidně bych bral tříhodinový film s plynulejšími a logičtějšími přechody, lépe prokresleným chováním a vztahy postav. Takto to trvá sice přes dvě hodiny, ale je to zkratkovité, střihovité a každou chvíli se bez výraznějšího vysvětlení začne mlátit nová postava. Střih oslabil potenciál, což je škoda, protože, co zbylo, má nespornou kvalitu. ■ K tomu, že některé lidi štve, že hlavní hrdina občas zvítězí pouze díky své nesmrtelnosti: Chvílemi to přinese netradiční momenty a má to i logiku. On není nepřekonatelný, ale pouze výborný. Pokud narazí na jiné výborné šermíře, nesmrtelnost se občas hodí. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Manji (Takuya Kimura) býval mužem zákona, ale stává se psancem ve chvíli, kdy zabije svého zkorumpovaného nadřízeného a dalších šest mužů. Nejradši by spáchal seppuku, ale musí se postarat o svoji mladší sestru Machi, protože díky němu přišla o manžela a rozum. Manji ztratí sestru v lese z dohledu, ale velmi brzy ji najde v doprovodu mužů, kteří chtějí odměnu vypsanou na jeho hlavu. Snaží se s nimi domluvit, aby Machi pustili, ale jejich vůdce ji zabije. Manji se poté vrhá do nerovného boje a celou početnou skupinu vyvraždí. Manji je smrtelně zraněný, ale po zásahu Yaobikuni se stává nesmrtelným. Jednoho dne bude jeho pomoc potřebovat Rin Asano (Hana Sugisaki)... Pokud někdo nesnese krvavou akci, kdy vzduchem létají useknuté končetiny, může s klidem tento kousek vynechat a pustit si něco jiného. Ve filmu se používají zbraně, které nejsou úplně známé. Třešničkou na dortu bylo spojení dvou samurajských mečů do jednoho. Občas jsem měl problém s nepřehledným příběhem v dialogových scénách. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike mě zase přesvědčil o tom, že je jedním z nejlepších japonských režisérů, a to primárně v tom, jak žánrově různorodý je. Dovede natočit všechno. Tady máte pocit, že je to realistické historické drama, ale přitom to má i prvky, které jsou primárně prostě mrknutím na diváka, jsou cool. Takashi mě opět bavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Má to určitou hypnotickou atmosféru a jen pro ni dávám tři hvězdy, ale jinak sledovat dvě a půl hodiny neustálé souboje a jatka, kde vlastně i víme, jak dopadnou, mi přišlo nudné. Objeví se pár zajímavých postřehů o nesmrtelnosti, ale nic, co bychom už na to téma neslyšeli. Navíc některé střihy mi dost vadily, těžko se dalo zorientovat, kde se najednou zase nacházíme a proč. A také by mě zajímalo, proč červi něco vyléčí, a něco ne, chyběla tomu nějaká konzistentnost vnitřního světa tohoto příběhu. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama