Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak úplně jsem nepochopil ten kritický ohlas na tento film. Jestli to byla očekávaní ala dalšího Wind Riveru, Sedmičky a podobných pecek. Myslím si, že tím se Střípky ani nesnažily být. Je pravda, že první polovina se trošičku vleče, na druhou stranu je tento film hodně o pocitech psychologii daných postav. Jakmile se na scénu dostane třetí ústřední postava v podání Leta, tak Střípky chytají pořádné grády a v této pasáži nemám, co vytknout. Ke konci ve mně evokoval pocit, že si úplně tvůrci nejsou jistí v kranflecích a neví, jak film pořádně dokončit. Jednu z postav ke konci přetočí do malinko tragikomické figurky, což je další point a důvod, proč se kloním spíše ke třem hvězdičkám. Ale vesměs spokojenost a rozhodně stojí za shlédnutí…….. 65% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, jedno vím jistě - John Lee Hancock jako tvůrce má něco do sebe a jeho tvorba stojí za detailnější prozkoumání. On se od pohledu zdá, jako tuctový hollywoodský režisér, ale už Zakladatel mě přesvědčil o tom, že to tak úplně není a tady jsem o tom přesvědčil znova - byť teda v první polovině jsem si myslel opak, jak moc schématické mi to přišlo, ale naštěstí se to pak rozjelo. On se ten film totiž nezdá - zpočátku se táhne jak smrad a zdá se, že by jeho námět vystačil spíš jen na epizodu libovolné Kriminálky Někde, ale zhruba v půlce tomu ta pomalá atmosféra začne fungovat a posledních 30 minut podle má hodně do sebe a ukáže i, že ten příběh v sobě skrýval víc, než se na první pohled zdálo. Byť to k tomu mohlo dojít svižněji, fakt nechápu tu současnou módu natahovat vše na dvě hodiny, i když na to ten film nemá. Je to taky skvěle natočené, herecky jak u koho (třeba Leto hraje vychytralého magora skvěle, ale takový Rami Malek je docela nevýrazný a na tuhle roli se prostě nehodí) a atmosféra tomu místy fungovala a místy vůbec. Dávám tomu sice jen tři hvězdy, ale je to vyšší hodnocení, než jaké jsem na základě první poloviny chtěl dát a kupodivu ani nemůžu říct, že by to byla lehce zapomenutelná záležitost, takže to tomu určitě dává body k dobru. 3* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Little Things v prvé řadě nejsou klasická kriminálka.Sice se tu pátrá po vrahovi,ale celý fllm se zaměřuje primárně na postavy detektivů,kdy jednoho posedlost případem dohnala už před lety a druhého teprve dožene.To samo os obě není vůbec špatný nápad,jakkoliv není úplně inovativní,ale co naplat,když mnohem zajímavější než hlavní duo je je tu Letův "záporák" a ten válcuje všechny okolo.Washington si jede svůj standard,který nijak nevybočuje z toho co hraje už dvacet let.Malek je pak nejslabším článkem řetězu.Taky si jede svůj standard,ale jako detektiv mi prostě neseděl.Suma sumárum,na jedno podívání jsou Little Things ok,ale že by tu byla potřeba se k nim někdy v budoucnu vrátit se říct nedá...60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hádanka: Je to skoro úplně jako Se7en, ale není to Se7en. Co je to? Je to The Little Things! Hraje v tom taky jeden postarší, moudrej a vyklidněnej černej poliš, za parťáka má mladýho bílýho poliše, řešej spolu případ pěkně vychcanýho sériovýho vrahouna, kterej je ve finále nejenom inteligentní, ale i hnusně slizkej prevít, dokonce se v jednu chvíli zdá, že je v ohrožení i famílie toho bílýho poliše... Jen ten konec je krapet jinej, než v Se7en. Ale to není na škodu. Je teda fakt, že stopáž by mohla bejt klidně o čtvrtinu kratší, ale jinak samý pozitiva. Je to noirový (často totiž nesvítěj světla), je to retro a oldschoolový (jak dvacet járů starej biják), herci jsou skvělí (Washington vyzrál, Leto je parádně zlověstnej hajzlík a Arabáč je zatraceně kúl, i když vypadá, jako by mu horní pysk vopíchal nějakej jedovatej hmyzák). Když nebudete řešit ptákoviny, jako že to vůbec není originální, že se postavy chovají jako pitomci, nebo že je v tom fůra všelijakejch klišé, možná vás taky (jako mne) čekají dvě příjemný hoďky na devadesátkový vlně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedávný představitel Mercuryho, postava jménem Deacon, jedno velkolepé sólo s vlasy dlouhými jako má Brian May…není se co divit, že Hancock se svým narativním retro virblem dotváří ucelený umělecký výkon. Karty vykládá na stůl s obdivuhodnou trpělivostí a stejně tak přistupuje k podhoubí postav. Je fascinující, jak svým téměř 30 let starým scénářem dokázal spustit stroj času a já měl z toho pocit, že zasazené do současnosti by to nemohlo fungovat.. Malek s křeččími torbami sice lehce vlaje za tradičně důkladným Washingtonem i mansonovsky vyšinutým Jared Leto podzim zimou, ale není to nic, co by rušilo zážitek ze staromilské detektivky, která svou nejednoznačností ponechává i sympatický prostor divákovi. Thomas Newman kromě svého typického klavírního sentimentu evidentně umí i jiné věci. Ten motiv „Chevy Nova“ je při silničních sledovačkách geniální.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama