Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Jackie Pruit, milenka známého a vlivného gangstera Joea Bomposy ocitne v ohrožení života, převeze ji FBI do Švýcarska, kde ji poskytne ochranu v naději, že jim bude moci na oplátku poskytnout proti Bomposovi nějaký důkaz použitelný u soudu . Její ochranku dostane na starost zkušený agent Charlie Congers. Přestože se brzy ukáže, že žena neví o Bomposovi a jeho nezákonné činnosti nic, co by FBI mohla použít, gangster se rozhodne, že by bylo lépe, kdyby se Jackie zbavil. Najme tedy zabijáky a objedná si u nich její smrt. Vrahům se podaří proniknout polevující ochranou FBI a ženu zavraždit. To však byla chyba, protože agent Congers, který se do Jackie zamiloval přísahá pomstu a je jasné, že se nezastaví dřív, dokud nebudou všichni viníci potrestáni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film vyšel dnes 11.2.2009 na DVD pod názvem "POMSTA". Není to ani překlad původního filmu "Love and Bullets" ani úprava již tak zkomoleného původního českého názvu. Co brání vydavatelům, aby přeložili správně název filmu (Láska a střely) ? Mě by zajímalo, kdo k těmto svévolnostem dává souhlas ? Nebo je to u distributorů už úplná "cochcárna" ? Název přece nezvýší prodej ! Pouze a jenom kvalita filmu ! Kdyby toto věděli, pak by nemohli distribuovat kdejakou ptákovinu, která pak leží na pultech a vrací se jako neprodejný brak do remitendy ! Nelze podceňovat kupující, nejsou všichni filmoví analfabeti zato u distribuce se nad tím musím právem zamyslet. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Huston /Poklad na Sierra Madre, Bila Velryba, Man who would be a king/ natocil len dalsi priemerny akcny film, ktory ma hodne do krimi s Charlesom Bronsnom /seria Prani Smrti/ v hlavnej roli, pricom mu kunduje Jill Yreland /Breakheartsky Prusmyk, Valachicho Svedectvi/, a videl som aj slusneho Roda Steigera /In the Heat of the Night a Specialista 1994/. Zapletka je len priemerna, ale co si ma do seba zasnezena krajina, hory, dialogy su na urovni, daju sa pocuvat a dokonca aj vybuchy sa najdu. Ovsem, tocenim takychto priemernych sedivych akcnakov by sa Charles Bronson nikdy nestal legendou, ne, ne : 60 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nelogický scénář, mafián chovající se jako děcko (docela se divím, že ti jeho poradci neoddělali raději jeho), až to je chvílemi jako komedie, nejlepší je, že putujete Švýcarskem a všichni hned vědí, kde jste a kam za vámi mají jít, i když je to třeba salaš v horách nebo jeden ze stovek hotelů ve městě. Tyhle "náhody" mne rozčilovaly asi nejvíc, i když flusání hřebíků dlouhou rourkou na dálku několika desítek metrů (a do vrchu), to taky nemělo chybu. A konec mi přišel strašně divný, nedodělaný, divně zrychlený. Hvězdička za skvělé švýcarské scenérie a druhá za občasné opravdu vtipné hlášky Jill Ireland, nakolik jí to tady moc neslušelo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bronson spolu s milenkou mocného mafiána prchají ze Švýcarska s najatými zabijáky v patách. Což o to zní to slibně, ale je z toho jen mírně nadprůměrný film. Než se to v závěrečné třetině konečně rozjede je zajímavých scén pohříchu málo a drží to jenom lokace a hudba. Bronson průměrný a ta fiflena byla tak otravná, že jsem si jenom přál ať už ji konečně odstřelí. Naštěstí mě tvůrci (SPOILER) vyslyšeli aspoň, že tak. Henry Silva má na pořádného záporáka malý prostor. Takže pouze dobová jednohubka. Nic víc, nic míň.55% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Téma pomsty v čele s Bronsonem bylo v sedmdesátých letech dost populární a většinou to, i díky přirozenému hereckému projevu Bronsona, vyšlo. Nicméně tento film je přehlídkou zoufalých dějových nelogičností (hod sekerou na dvacet metrů, neuklizení mrtvoly a dokonce ani odzbrojení přestože sám zbraň neměl, náhle se na stejném místě zčistajasna objeví najatí vrahouni, nesmyslné střílení do lidí při dojezdu lanovky, přičemž lanovka asi nezastavila na správném místě, lotras z nějakého důvodu skočí do kolejiště a lanovka si řekne, že dojede ty dva metry..., při houkání parníku lotrase sedícího v autě "napadne", že je Bronson oblafl, dlouhé loučení korunní svědkyně na otevřeném místě a přitom velká bezpečnostní opatření, Bronsonova flusačka a další). Ve filmu jsou hezké exteriéry, ale dějová slabota odsoudila film do podprůměru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve Švýcarsku. (M.B)
  • Pracovný názov filmu bol Love and Bullets, Charlie. (m.a.t.o.)
  • Herečka Jill Ireland nosila vo filme veľkú blond parochňu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama