Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (62)

jarmik 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená věc, kterou jsme zhlédli během jednoho večera. Single Johanne, pacientům v nejlepším slova smyslu oddaná sestřička, se snaží během adventních týdnů sehnat přítele, aby uspokojila spíše potřeby své rodiny než své. Vyzkouší, co se dá, a bude to jízda… K páté hvězdičce mi v této sérii chybělo o trochu víc drsného Norska a nějaká drsnější postava, ale je to holt z osloského, „měšťáckého“ prosředí, jsou Vánoce a divákovi i Johanne tak musí v této pohádce se zajímavým koncem stačit jedna vydatná jízda na běžkách. :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* milý a oddechový seriál o hledání té pravé lásky s vánoční tématikou, který se dá zkouknout i na jeden zátah. Příjemné herecké obsazení i reálný vhled do současného liberálního a kosmopolitního Norska, kde je však stále místo pro optimismus. Pokud potřebujete něco pozitivního, tak tohle by Vám mohlo zvednout náladu. Nejvíc si seriál užijí nejspíš divačky, ale romantiku si občas zaslouží přece i chlap ;-). Jediná vada na kráse byl pro mě anglický dabing, který mi tam prostě neseděl. ... Tak mám za sebou i druhou sérii, která plynule navazuje na první a myslím, že dohromady se uzavírají do uceleného celku. Druhá série má v sobě víc vážnějšího tónu, i když místa pro vtip se tam najde taky dost i když je o trochu slabší než první. Přesto doufám že už je to konečná série a víc by mě nelákalo sledovat a jen tak tak si to celé odnáší slabé čtyři vánoční hvězdičky (a varuji autory, že pokud natočí další sérii, tak automaticky snížím známku ;-))). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tenhle miniseriál nejpříjemnějším překvapením z vánočních filmů a seriálů, které jsem zatím letos nově viděla. Bylo to hrozně milé, vtipné ale i dojemné, byly tam klišé i nečekané zvraty. Zkoukla jsem to za 24 hodin i s prací. Jsem ráda, že se můžu těšit na pokračování. V tom, kolikrát se Johanne dostala do situací, kdy nezbývá nic než jen awkward smích, jsem se úplně viděla. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

První série se mi vcelku líbila, sice byl děj občas hrozně pitomej, ale dalo se to. U druhé série jsem zvládl zhlédnout jen dva díly a více už ani nechci, to už bylo úplně bez děje. Jediný plusy jsou ta, že hlavní představitelka je hezká a že film má alespoň trochu vánoční atmosféru. /po první sérii: 65%, po druhé sérii: 55%/ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vánoce, svobodná třicátnice a nátlak rodiny, ať už si konečně někoho najde. Není to anglická Bridget, ale norská Johanne a není to film, ale seriál s dvěma sériemi. Změnou národnosti tahle do sňatku postrkovaná dívčina získala i odlišné podání. Například mnohem nezávaznější vztah k sexu (ten koloušek by asi v tomto pojetí v britské verzi neprošel/o večírkové jízdě s kolegyní v tramvaji nemluvě), mnohem víc sněhu a zejména notnou dávku protivnosti. Ne, Johanne se dá fandit jen ze začátku, ale posupně vysvítá, že je čím dál tím větší frfňa, všechny kritizuje, sama své chyby nevidí, furt brblá nebo chlastá, odsuzuje, aniž by se sama zamyslela. Válí se ve sněhu, bojuje se svými nezralými rodiči, přátelí se se „střelenou prima“ kamarádkou, a přestože se furt projevuje jakože děsně samostatně, nakonec ji všichni dotlačí do nesmyslného svazku, který prostě nemůže vydržet. Ve dvou sériích se ty příběhy pořád opakují a divák se moc zajímavého děje nedočká. SHRNUTÍ: Bridget na sněhu, vodce a v permanentní naštvanosti. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nečekaně vysokým teplotám se při natáčení první série musel dovážet sníh na plac z lešitě v Rørosu. (hansel97)
  • Johanne (Ida Elise Broch) si sundává červenou bundu a vzteky ji hodí na zem. Po chvíli ji ale má zase na sobě. (SONY_)

Reklama

Reklama