Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná zábava, kde jsem zpočátku predikoval max 50% a éjhle Netflix má další pozitivně přijatý film. Millie Bobby Brown je skvělá mladá herečka, která svůj talent ukázala už ve Stranger Things a zde ho jen potvrzuje. Akce zde moc není, je to spíše drama s hezkou výpravou a pěkným dobovým Londýnem. Bavilo, ale je to cílené spíše pro mladší publikum. Příběh***, Akce**, Humor**, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, aby se nejednalo o nějaký nepovedený film, který se chce přiživit na jménu Sherlock Holmes. Ale musím říci, že Netflix to zvládl parádně! Enola Holmes je velice sympatická dáma a její dobrodružný film mě velice bavil. Moc oceňuji to, jak film (Enola) zapojoval diváka do děje. Sherlock ztvárněný Henrym Cavillem byl taktéž super. Atmosféra historického venkova a Londýna na mě dýchala z celého filmu. Taktéž zápletka s mladým lordem mi seděla. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

I přes americkou produkci jsme dostali kouzelně naivní britské dobrodružství, které staví na výborně napsaných rodinných vztazích, přihlouplém bourání čtvrté stěny a malebných scenériích tehdejší Anglie. Jak už tomu bývá, nechybí tradiční feministická linka, jež je však poplatná tehdejší době (bez ní by historické pozadí nebylo úplné) a romantická vsuvka, která je překvapivě snesitelná. Samotné pátrání je sice místy docela zkratkovité (takže úplně netušíte, jak se to zrovna stalo), ale obecně s tím nemám problém. Srovnávat s precizními příběhy Arthura C. Doylea asi není úplně na místě... Jednotlivé role jsou totiž obsazeny skvěle a všechny tři Holmesovi si většina diváků s velkou pravděpodobností oblíbí. Millie je klasicky úžasná, Cavillům Sherlock tak akorát šarmantní a Clafinův Mycroft dokonale nabubřelý. Místy mi sice vedlejší linky moc nesedly, ale jako celek to funguje výborně. Určitě bych se nebránil dalšímu dílu. Poznámka: Hudba funguje na podobných postupech jako Panství Downton. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šerlok a Sufraštětky. Enola Gay vrhlo na Hirošimu nálož štěpícího se uranu, která během chvilky vyhladila nejméně osmdesát tisíc lidí. Enola Holmes vrhla na obrazovky nálož přiblblé, sterilní, povrchní a nenápadité korektní debility, která během chvilky zdementizovala nejméně osmdesát miliónů předplatitelů Netflusu. Až to pomalu vede k polemice, co je vlastně větší zlo. O Holmesech juniorech se dají natáčet i inventivní, zábavné a plnotučné filmy s výborným příběhem a napínavým dějem. Ovšem literární patotvorba otylé a zoufale nemrdané chovatelky koček za zenitem zjevně skvěle zapadla do současných anglosaských fašistických trendů obrácení světa v prdel pomocí demagogického šíření dezinformací a překrucování historie. A tak nudná sračka o ničem, brutálně dehonestující odkaz Ártýho Dojla a degenerující děti, avšak plná idiotsky přeemancipované drůbeže, sebevědomých džiu-džitsu černošek Anglie 19. století a homokládního Šerloka, bojujícího za práva nikde neholených babochlapů chcát vestoje, rubat uhlí, tavit železo a nechat se píchat výhradně do dvojky, aby se ve všem vyrovnaly těm zkurveným šovinistům, s nadšením dostala audiovizuální zelenou. Ačkoliv mi to celé, a zejména závěrečné zřetelně paralelizované motivační prohlášení buzničkovského Gaylorda z Cullingusu „Teď nastávají nové pořádky“, způsobovalo dávení a husí předkožku, jednu téhle zvrácenosti i přes absolutní odpor napálit musím. Milka Hnědá totiž od Neznámých věcí vyrostla v naprosto fantasticky hrající, přirozené a mimořádné sympatické občerstvení pro pedofily a má před sebou hvězdnou kariéru. Jen doufám, že nikoliv v podobných vymašťujících femidemagBLM hnisavých strupech. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hravá a přidrzlá směs dětské (nebo chcete-li holčičí) výpravy za dobrodružstvím/emancipací ve světě dospělých a elementárních holmesovských propriet v balení pro celou rodinu. A všichni zúčastnění si to viditelně užívají. Enolin charakter místy koketuje s přílišnou "marysueovostí", ale nikdy v otravné rovině; a rozhodně ne více než svého času Sherlock sám. Čili se to aspoň drží v rodině. Nedosahuje to sice kvalit Mladého Sherlocka Holmese, ale je to ze shodného ranku. Nejvíce na škodu je zbytečně dlouhá stopáž, během které se nikdy nepodaří tři hlavní linie propojit. A tak se řeší jedno, druhé či třetí. Nikoli však pospolu, ale na úkor ostatních linií. Celkově však jednohubka natolik chutná, že pokud by měla mít do budoucna více chodů, tak minimálně opět okoštuji. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Enola (Millie Bobby Brown) dvakrát ponúka pracujúcim chlapcom 5£ za ich oblečenie. 5£ v roku 1880 by bolo ekvivalentom približne 350£ (455$) v roku 2020. Kúpna sila by však bola oveľa väčšia: bežný robotník zarábal asi 3 šilingy a 9 centov týždenne alebo 9,15£ za rok. Enola teda ponúkla robotníkom za oblečenie polročný plat. (belinko)
  • Počas sledu obrazov predstavujúcich Sherlocka Holmesa je hlava Henryho Cavilla "prilepená" na originálne ilustrácie Holmesa od Sidneyho Pageta. (belinko)
  • Díky novinám můžeme zjistit, že se snímek odehrává v roce 1884. (NiWi)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Reklama

Reklama