Reklama

Reklama

Chůva na zabití: Krvavá královna

  • USA The Babysitter: Killer Queen (více)
Trailer

VOD (1)

Před dvěma lety Cole unikl ze spárů satanského kultu. Teď ho čeká ještě něco horšího – střední škola. A démoni z minulosti mu nepřestávají dělat ze života peklo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný béčko. Neustále jsem měl pocit, že mi něco uniká, protože o minulosti se pořád mluví, ale začátek jen napíše "O dva roky později...". A až po skončení zjistím, že tohle má ve skutečnosti i první díl. Přesto mi to vlastně nijak nevadilo si film neužít. Já mám rád hodně trhlé filmy. Kupříkladu Zombieland (2009) je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Ale tohle nedávám. Přepálený gore, hloupé postavy, divný příběh a hlavně naprosto nesmyslný postup děje. Omlouvám se fanouškům série, ale tohle šlo brutálně mimo mě. Ten film mi přišel naprosto debilní od začátku do konce. (25 %) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokračování Babysitter sice bohužel nedosahuje nadprůměrných kvalit velmi povedeného prvního dílu, nicméně v rámci subžánru, tedy komedie/horor, jde stále o sakra zábavnou taškařici, které nechybí obě zásadní ingredience, a to samozřejmě ve funkčním provedení, tedy spousta vážně povedených vtípků a slušná porce efektních gore scén. Humor pak spočívá především v situačních, často i dost neortodoxních momentech, narážkách a vtipných filmových odkazech, a krvavé cákance pak v až přehnaně explicitních mordech, které nemají daleko ke klasickým splatterovým masakrům. Příjemný dojem tu dále vyvolávají i sympatické postavy, ztvárněné nenudícími herci, ucházející atmosféra a jeden vážně nečekaný dějový zvrat. Proč ale přes tyto všechny pozitiva nepůsobí dvojka už tak dobře jako přecházející díl? Jednak očekávaně zmizelo ono kouzlo překvapení, o co vlastně v zásadě půjde, ale především, zatímco v ostatních pokračováních se většinou tvůrci drží hesla „všeho víc“, zde McG poměrně dost ubral nohu z plynu, a jak toho humoru, tak těch řezničin je očividně méně, a ve výsledku to tudíž už není taková jízda, jakou byla jednička. Nicméně i tak musím zopakovat, že se pořád jedná o velice svěží, funkční a zábavnou podívanou, u které nemusí mít potenciální divák žádnou obavu, že by se nudil. ()

Reklama

misstake 

všechny recenze uživatele

Potenciál filmu sráží stejně jako u jedničky buranské zpracování. Potěšilo, že se konečně narozdíl od jedničky rozjela mytologie kolem satanského kultu. Gore bylo originální a hodně vtipné, videoklipové odbočky byly taky super a všechny tři holky + Bellu Thorne musíte milovat, takže na ty sračky, co tam McG nasázel v klidu zapomenete a béčkově si to užijete. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega je teda epesní a je zábava sledovat, jak se postupně vybarvuje. Jinak je to klasický sequel - všeho víc. Ač se to snaží uvést děj více do kontextu a rozšířit jedničku, je to nakonec snad ještě větší ptákovina, která si je ale svojí demence vědoma a snaží se z toho dělat přednost, což jí se někdy daří lépe, někdy hůře. Místy je to slušně nahláškované, ale oproti svižné a krátké jedničce se dvojka místy nepříjemně táhne a působí to více hnané na sílu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pokračování Chůvy na zabití jsem zhlédl jenom pár chvil po jedničce, což mělo své výhody, ale i nevýhody. Nemusel jsem si připomínat děj a všímal jsem si nejednoho odkazu na předchozí díl - v čemž ale tkvěly ty nevýhody: Nejenže se jedná o vyvražďovačku, jde i o totální vykrádačku jedničky, která jenom děj posouvá do větší absurdity a na nejednom místě jede proti logice svého předchůdce. Jenna Ortaga byla fajn, ale její účast nepomohla, zatímco Emily Alyn Lind byla vyloženě na pěst. Samotný závěr filmu byl jen trpkou třešničkou na tomto bizarním krvavém dortu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Když v čase 01:03:40 Cole (Judah Lewis) s Phoebe (Jenna Ortega) vstoupí do sklepa, jsou tam rozsvícená vánoční světélka, ačkoli je nikdo nemohl zapnout. (JimmyBook)

Reklama

Reklama