Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (95)

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že je tu pěkná antiromantická klika :D. No, já už si dávno všimla, že holdování červené knihovně je bráno jako známka špatného vkusu, ač absolutně nechápu proč, dvojnásob u lidí s pochybnými zálibami jako je slash. A tohle je pravá romantika. Všichni jsou neustále nešťastní a když se zdá, že by se jim přece jen mohlo něco podařit, umřou. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak na mě tahle věc působí. Hlavní hrdinové jsou mi oba nesympatičtí- Ralph svou povrchní a nekrášlenou sebejistotou, neskrývanou arogancí a vsugerovanou ideou, že je vždy někým hnán do kouta, Meggie zase přemrštěnou naivitou, fanatickým držením se role oběti skrývaným za ukvapenými rádoby velkolepými gesty ,,dospělé" ženy. Naopak mnohé vedlejší postavy jsou nejen příjemné, ale kromě důvěryhodnosti jejich příběhů na mě působí lidsky a důstojně. Předně pak bohatá Mary trestající Ralpha za jeho neopětovanou lásku, věčně nešťastná a jako skála pevná Fiona tajně zamilovaná do svého neuvěřitelně hodného manžela. Dokonce i cílevědomý O'neil je mi milejší než ambicemi posedlý egoista Ralph. Ptákem v trní je každopádně každý, i on. A mnohé monology těchto ,,plátců bolestí" považuji za vynikající(Maryino vyznání lásky, Fionino přiznání lásky a faktu, že Megan bude opakovat stejné chyby, Frankova slova o nenávisti a lásce jako o boji a věčném boji...)Navíc ta příroda, města... ()

Reklama

Violet. 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem všechny díly před 10 lety, to mi bylo asi 10, a kupodivu jsem si to docela dobře pamatovala, což o něčem také svědčí. Podruhé jsem zvládla všechny 4 v průběhu 48 hodin a je to docela dobrý postup, nedělat si mezitím dlouhé pauzy. Všechno pak splyne v jeden pěkný příběh. Meggie mi bohužel moc sympatická nebyla, ale Ralph byl skvělý, pokud máte tu správnou náladu, rozhodně doporučuji. ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som bola silno zamilovaná do pátra Ralpha, takže som to sledovala nalepená na obrazovke, slastne ochkajúc vždy keď prišiel záber na Chamberlainovu krásnu tvár :))) Vedieť tak vtedy, že k bytiu so ženou mu nebráni len tá kňažská sutana, zlomí mi to moje predpubertálne srdce. S odstupom času aj s nostalgiou iba 2* ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - cena (4) - *Nejlepší minisérie nebo TV film, *Nejlepší herec v minisérii nebo TV filmu - Richard Chamberlain, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Barbara Stanwyck, *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Richard Kiley + nominace (4) - Nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu - Rachel Ward, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Piper Laurie, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jean Simmons, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Bryan Brown ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)
  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)
  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)

Reklama

Reklama