Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (95)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vtáky v tŕní, miniséria mojich dievčenských čias, páter Ralph moja prvá platonická láska, Austrália láska na prvý pohľad, nezabudnuteľné herecké výkony, nádherná hudba a pre mnoho ďalších dôvodov nedávam nižšie hodnotenie. Ani neviem koľkokrát som Vtáky v tŕní videla, čítala som aj knihu a poznám to snáď naspamäť. Ani neviem, ktorý herecký výkon bol najlepší, lebo všetky boli naozaj úchvatné, wow, wow a ešte raz wow!!! Vtedy som ani netušila, že Christopher Plummer je ten legendárny Christopher Plummer! A tiež som nevedela, že v skutočnosti bol seriál nakrúcaný v USA a vôbec nie v Austrálii a pamätám si, že keď som sa to dozvedela, bola som sklamaná. Zaujímavé je, že na imdb majú The Thorne Birds aktuálne 7,9/10 a tu na čsfd iba 58%. Pravdupovediac nerozumiem tomuto biednemu hodnoteniu. Zaslúžené nominácie na Golden Globes a maximálne zaslúžené víťazstvá. Ja by som dala sošku všetkým hercom a tvorcom tejto krásnej a nezabudnuteľnej minisérie. Som rada, veľmi rada, že knižka Colleen McCullough bola sfilmovaná.💙 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle posmutělá a rozbolavělá romantika je zkrátka nadčasová. Odsuzovat ji je odsuzováním celého žánru. Ptáci v trní totiž patří k nejlepším romantickým filmům vůbec - a nejen díky tomu, že se v nich pracuje s "vyššími" tématy než "ona si vzala jiného, a proto nemůžeme být spolu". Překrásná Rachel Ward tu hraje zranitelnou Meggie, jejíž láska k otci Ralphovi (charismaťák Chamberlain) jde i proti Bohu. Jejich společné scény jsou nabité napětím, emocemi i výstižnými dialogy - což je přesně to, co dámy od romanťárky chtějí. Poslední dva týdny už nemají takový emocionální náboj a mnohem víc se vlečou, ale ten konec stojí za čekání. 75 % ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

film který mě neustále chytá za srdce, vůbec nevadí, že je to už starý, ale ráda se k tomu pořád vrací, ale nemůžu si pomoc, mám dojem, že pravá láska může být opravdu jen ve filmu, taková ta idealistická, ale v tomto filmu zakázaná láska je nejupřímnější, jakou jsem kdy mohla vidět a co je na tom, že on byl kněz? i kněží mají právo na lásku, tady je jasný důkaz co to může udělat s člověkem, když lásku nemá, jaké trápení a zničení člověka může celibát udělat ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Ať si kritikové obviňují Ptáky v trní z kýče, sladkobolnosti, přehnané romantiky, já je považuji za jednu z nepovedenějších a nejpoutavějších televizních ság. Krásná Rachel Ward, charismatický Richard Chamberlain, v menších rolích hvězdy jako Jean Simmons nebo Christopher Plummer, a zejména krásná hudba Henry Manciniho. Houpavá, podmanivá melodie, podkreslující opakovaný pohřební průvod k hřbitůvku na kopci se skutečně nedá zapomenout. A slza mi vždy ukápne... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mezi televizní romantikou se Ptáci v trní vyjímají jako diamant v kupě hnoje. Bohužel časem v trní poněkud uváznou a díl od dílu je scénáristická bezradnost znatelnější, ale herci dokáží mnohý nedostatek zamaskovat a zejména dík Chamberlainovi, který jako Ralph de Bricassart dá skoro zapomenout i na Aramise, člověk zapomene namítat, že předloha Colleen McCuloughové není jen sladkobolnou romancí přeskakující z australského venkova do vatikánských chodeb. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)
  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama