Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

Topco 

všechny recenze uživatele

Kastingovo presné (Harrelson ako typický noirový lúzer, Shue ako rajcovná femme fatale) a príbehovo modelovo kľukaté ako správny noir (aj keď ku koncu trošku cítiť tlak na jeden twist za druhým). Ako noiristu ma to "nejako z princípu" bavilo, aj keď to naozaj neprinieslo nič nápadité a už vôbec nič nové. Proste, nemecký režisérsky veterán si chcel vyskúšať nakrútiť noir a výsledok (najmä vďaka hercom) je celkom príjemný, no striktne priemerný. Oproti iným 90tkovým neo-noirom (The Hot-Spot, Red Rock West, U-Turn) s podobnou zápletkou sa nachádza citeľne o level nižšie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Palmetto je filmový thriller rodokapsové klasifikace hlášených stavů událostí. Zločin vychází z premisy: žena ukradla v ráji jablíčka, dala si je za ňadra a teď se prochází a naparuje. Okusils ta jablka? Jsi ztracen. Neokusils? Taky jsi ztracen. To je hnací silou pohybu a sledu událostí. Volker Schlöndorff se vrátil do Spokojených států, a vzal si sebou knihu Just Another Sucker z roku 1961 anglického spisovatele žánru thrillerů Jamese Hadleye Chaseho, vhodného autora k filmovým adaptacím. Příběh má vše potřebné k rodokapsovému pobavení: vyděděného hrdinu, smyslnosti ze ženských tvarů, vábení, úkladnou past a mužné řešení. Otloukaným hrdinou je Harry Barber (příjemný Woody Harrelson), bývalý novinář, trochu dotčený nespravedlivou ranou minulosti. A někdo musí sednout na lep a urputněji hledat cestu ven ze šlamastyky. Hlavní ženskou postavou je Rhea (vibrující Elisabeth Shue), žena, pro níž je sexuální dráždění velmi účinnou zbraní. K výraznějším postavám příběhu patří též účastnice spiknutí i jeho prostředek Odette (zajímavá Chloë Sevigny) a dále Harryho milenka a úspěšná umělkyně s kovem Nina (příjemnější Gina Gershon). Z dalších rolí: Ninin švagr a přívětivý zástupce státního návladního John Renick (Tom Wright), adresát chtivosti peněz Felix Malroux (Rolf Hoppe), jeho všehoschopný poskok, řidič auta a bývalý policista Donnelly (Michael Rapaport), nebo státní návladní Miles Meadows (Marc Macaulay). Palmetto je odpočinkovým filmem, je jedním z mnoha z celé řady výrobků stejného žánru. Víc ani není zapotřebí umět. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tohle viděl v televizi a byl sem z toho neskutečně unešenej, teď sem to po dlouhý době viděl znova a přišlo mi, jako bych tehdá viděl něco úplně jinýho, protože sem si to pamatoval jako takovou detektivku se soukromým očkem, nicméně i když příběhově to bylo něco jinýho než sem čekal, tak to vůbec nevadilo, jelikož to je výborně thrillerovsky promyšlený, i když v závěru možná trochu zbytečně překombinovaný, skvěle zábavný, hlavně díky úžasně hláškujícímu Woodymu a i celkem napínavý. Mimochodem Elizabeth Shue je tady extrémně sexy ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně atmosférická záležitost. Dusné Floridské prostředí, skvěle napsaný a zamotaný (nikoli však nepřehledný) děj a pointa, která se IMHO předvídat opravdu nedá! Woody Harrelson nehraje žádného drsňáka, ale spíše důvěřivého moulu a to je jen dobře. Role mu sedne jako ulitá. Svěží neonoir, který nenudí a má stále co nabídnout. A to zatracování na úkor více proflákých tendenčních žánrových souputníků (za všechny např. Obvyklí podezřelí) opravdu nechápu. 85%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nevypadá to jako film od Schlöndorffa, ale jako od nějakého rutinního no name amerického režiséra. A to i přesto, že tenhle mysteriózní noir thriller svá silnější a napínavá místa určitě má, takže to není vyloženě zapomenutelný průměr, ale i tak to průměr pořád je. Nějak zajímavé to navíc začne být až někdy v druhé půlce, protože ta první vypadá jen jako soft porno a i když mi druhá půlka přišla viditelně lepší, jako celek je to stejně jenom banální historka, která se z vod průměrných thrillerů nijak zvlášť nevyhrabává. Vlastně mám pocit, že nejlepší na tom filmu je stejně ta hudba, která je skutečně nadprůměrná a povedená. 3* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Floridě v lokalitách Palmetto, Fort Myers a Sarasota. (Terva)

Reklama

Reklama