Reklama

Reklama

Max a rváči

  • Česko Poslední Maxův případ (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Pařížský policista Max (Michel Piccoli) svoji práci bere velmi vážně. Dříve býval vyšetřujícím soudcem. Poté, co musel propustit nebezpečného zločince kvůli nedostatku důkazů, přestoupil k policii. Nyní se Max rozhodl chytit bandu lupičů při činu, a to tak, že ono přepadení nepřímo uspořádá. Za tím účelem se seznámí s tajemnou prostitutkou Lily (Romy Schneider)... (Pohrobek)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (20)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Psychologická studie bývalého soudce, který je přesvědčený, že jako policista bude moci se zločinem lépe bojovat. Jeho povolání se mu stává obsesí a za svým cílem jde tvrdě a bez skrupulí. Seznámí se tak s prostitutkou napojenou na podsvětí a její manipulací chce docílit dopadení zločinců. Setkání s Lily (Romy Schneider) se mu stane, jak asi tušíte, osudným._____ Inteligentně konstruované kriminální drama je brilantně zahrané, Piccoli předvádí civilní herectví, které je extrémně minimalistické a zároveň strhující, Romyna si roli zkažené holky užívá, ale zároveň platí že role lascivní lehké ženy kterou to baví, je zahrána decentně a přesně. Chyby se hledají opravdu těžce, když i zfilmování jednotlivých scén je provedeno naprosto suveréně. Potemnělé uličky, pochybná bistra, kavárny, policajt v klobouku a plášti, tohle je neo-noir francouzské školy… ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Byli kdysi dva soudci kolegové. Jenomže po jisté zkušenosti každého z nich se jeden dal do cizinecké legie, která ho brzy omrzela, a druhý zase na policii, v rámci níž ho každodenní rutina nedokázala uspokojit. Tak se zrovna po 10ti letech náhodou znovu sešli a nepochybujte o tom, že jich osud svede na společné místo ještě několikrát... Romy Schneiderová coby tajemná kráska plná šarmu i nemravného počínání, se střídavě pohybuje mezi dvěma muži: bezvýznamný zaháleč Bernard Fersson, dávající dohromady partu k novým kšeftům, verzus elegantně uhlazený polda v kloboučku Michel Piccoli s velmi neobvyklým "dokonalým" plánem na to, jak si ve své kariéře povýšit. Jenomže je ještě vůbec dopadení delikventů skloubené s vyprovokováním zločinu ze strany policie stále vyšetřovacím postupem? Nebo už se taky stává do jisté míry nebezpečným zločinem? Nebezpečným, to protože jak je známo, jeden zločin plodí nejednou zločin další... Zase jedna excelentní francouzská kriminálka ze 70. let, která si vystačí s jedinou akční scénou a pohybuje se po většinu v rovině osobitého konverzačního dramatu, působila na mne dlouhou dobou jako zábavný film s dobrým obsazením. Už jsem se usmál po očekáváném dopadení pachatele a vstal, že už asi přišel konec, když tu náhle v posledních minutách přišel další zvrat a s ním slušný šok... uff, takové vyvrcholení bych nečekal. A protože nerad bych ho prozrazoval, tak končím. 95% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Claude, jak ty to děláš? Detektivka? Jasně - a jaká. Klasické francouzsko-italské koprodukční drama v tom tak krásném drsně realistickém stylu? Ovšem - lahoda! Především však nádherný Sautetův příběh jednoho moc zvláštního milostného vztahu, který nedošel naplnění. O tom, jak je nebezpečné zahrávat si s láskou, s chladným rozumem a o kruté relativitě, která je přece tak neúprosná. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zřejmě sen každého policajta - když banda jede přesně podle not, které sám vymýšlí a přímo bandě předává, aby pak celou povedenou partičku pěkně při činu sebral jako spadané švestky. Bohužel se do dobře vymyšleného plánu vloudila citová náklonost policisty Maxe k prostituce Lily. Aby ji ochránil před vyšetřujícím inspektorem Rosinskym, dopustí se zoufalého činu. Michel Piccoli podal mimořádný, strhující výkon, a proto hvězdičkami opravdu šetřit nebudu. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Překrásně nasnímané, překrásné barevné akcenty, super hudba staré školy! Co se týče příběhu, souhlas s uživatelem ilclassico. Tam něco chybí: jsme bohužel zvyklí na anglo-americké detektivky s mnohapatrovými motivacemi. Nicméně zlomená Romy trpící jak kůň a Michel jen krůček od šílenství, co chtít víc... – ve světové kinematografii o ne-první lásce stěží najdete ikoničtější film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Adaptace románu Max et les ferrailleurs (1968) Clauda Nérona. (NinadeL)

Reklama

Reklama