Reklama

Reklama

Max a rváči

  • Česko Poslední Maxův případ (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Pařížský policista Max (Michel Piccoli) svoji práci bere velmi vážně. Dříve býval vyšetřujícím soudcem. Poté, co musel propustit nebezpečného zločince kvůli nedostatku důkazů, přestoupil k policii. Nyní se Max rozhodl chytit bandu lupičů při činu, a to tak, že ono přepadení nepřímo uspořádá. Za tím účelem se seznámí s tajemnou prostitutkou Lily (Romy Schneider)... (Pohrobek)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (20)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zřejmě sen každého policajta - když banda jede přesně podle not, které sám vymýšlí a přímo bandě předává, aby pak celou povedenou partičku pěkně při činu sebral jako spadané švestky. Bohužel se do dobře vymyšleného plánu vloudila citová náklonost policisty Maxe k prostituce Lily. Aby ji ochránil před vyšetřujícím inspektorem Rosinskym, dopustí se zoufalého činu. Michel Piccoli podal mimořádný, strhující výkon, a proto hvězdičkami opravdu šetřit nebudu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Claude, jak ty to děláš? Detektivka? Jasně - a jaká. Klasické francouzsko-italské koprodukční drama v tom tak krásném drsně realistickém stylu? Ovšem - lahoda! Především však nádherný Sautetův příběh jednoho moc zvláštního milostného vztahu, který nedošel naplnění. O tom, jak je nebezpečné zahrávat si s láskou, s chladným rozumem a o kruté relativitě, která je přece tak neúprosná. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Psychologická studie bývalého soudce, který je přesvědčený, že jako policista bude moci se zločinem lépe bojovat. Jeho povolání se mu stává obsesí a za svým cílem jde tvrdě a bez skrupulí. Seznámí se tak s prostitutkou napojenou na podsvětí a její manipulací chce docílit dopadení zločinců. Setkání s Lily (Romy Schneider) se mu stane, jak asi tušíte, osudným._____ Inteligentně konstruované kriminální drama je brilantně zahrané, Piccoli předvádí civilní herectví, které je extrémně minimalistické a zároveň strhující, Romyna si roli zkažené holky užívá, ale zároveň platí že role lascivní lehké ženy kterou to baví, je zahrána decentně a přesně. Chyby se hledají opravdu těžce, když i zfilmování jednotlivých scén je provedeno naprosto suveréně. Potemnělé uličky, pochybná bistra, kavárny, policajt v klobouku a plášti, tohle je neo-noir francouzské školy… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Praveze nie priemerna kriminalka, suverenne tu vladne Michel Piccoli /Pohrdani 1963, Zlocin v Expresu, Nenapadny Puvab Burzoazie/- byvaly sudca, teraz pracuje u policie, ma na praci klasicku policajnu robotu - a o tomto je cely film. Kvalitne casto odborne dialogy, slusne kulisy, tempo na urovni, no nuda u mna nehrozila, fakt som hltal kazdu minutu perfektneho filmu ...... jeden z najlepsich filmov rezisera Sauteta . 89 % ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Překrásně nasnímané, překrásné barevné akcenty, super hudba staré školy! Co se týče příběhu, souhlas s uživatelem ilclassico. Tam něco chybí: jsme bohužel zvyklí na anglo-americké detektivky s mnohapatrovými motivacemi. Nicméně zlomená Romy trpící jak kůň a Michel jen krůček od šílenství, co chtít víc... – ve světové kinematografii o ne-první lásce stěží najdete ikoničtější film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Adaptace románu Max et les ferrailleurs (1968) Clauda Nérona. (NinadeL)

Reklama

Reklama