Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (421)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Voják Markus se vrací z války domů, aby se postaral o svou dceru a vyrovnal se s tragickou smrtí manželky, která přišla o život při vlakovém neštěstí. Jenomže když zjistí, že v něm měl možná prsty nebezpečný gang, rozhodne se pomstít. I když kvůli tomu bude muset spolupracovat s trojicí asociálních géniů. Rytíři spravedlnosti jsou vychytralá multižánrová podívaná, ve které se střídají vtipné momenty s dojemnými a krvavé přestřelky s intimním dramatem. Díky skvělým hercům a jisté režii to ale všechno do sebe skvěle zapadá. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dramédia s prvkami slušnej akcie na čele s charizmatickým Madsom Mikkelsenom a podivuhodnou partiou vedcov, medzi ktorými perfektne pracuje chémia. Bavil som sa dobre, ale emotívne rozhovory medzi hrdinami ma, pravdupovediac, príliš nechytili za srdce. Okrem toho by ma viac potešil menej predvídateľný záver, ktorý nemusel nutne obsahovať malé morálne ponaučenie. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI POMSTÍT SVOU ŽENU!…“ /// Ovšem než Mads vysloví tuhle kouzelnou formulku, trvá to ¾ hodiny. Během týhle doby můžete přemejšlet, jak je to vlastně všechno myšlený. Jako vážně? Nebo to má bejt ftip? Film v rámci Jensenových pravidel, že se nikdy nic neděje bez příčiny. Nejasně uchopitelnej příběh, ve kterým jde o víc, než jen o pomstu. Prostě taková bizarní skupinová terapie. Přidáte se? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Psychologa mi dělá týpek, kterej je v osobním kontaktu se spoustou diagnóz. 2.) Kauzalita. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ukradli jí kolo, její matka ráno nemohla nastartovat a otec telefonující ze zahraniční mise nemá dobré zprávy. A ještě je tu ten milý chlapík, který matku osudově pustil v přeplněném vlaku sednout. Buch a vlakové neštěstí navždy změní životy několika lidí. Nehoda? Náhoda? Asociální matematik Nikolaj Lie Kaas vidí statistickou abnormalitu. Tahle tragédie musí mít očividného viníka. Jeho teorii se nicméně policie vysměje, výbušný voják s tváří Madse Mikkelsena naopak na nepatrné vodítko a hlavně na pomstu slyší. „Tým“ ještě doplní další dvojice looserů-vědátorů, kteří si zahrají mimo jiné na psychology, ale hlavně zjistí, že není snadné někoho zabít. A vlastně pro všechny bude tahle mise zajímavou skupinovou terapií. Výsledek je kouzelný. Ostatně Anderse Thomase Jensena známe jako tvůrce jízlivých fláků Blikající světla nebo O kuřatech a lidech – v obou se setkal s (jeho i mými) oblíbenci Mikkelsenem a Kaasem – a rovněž scénáristu tíživých dramat režisérky Susanne Bier. I tentokrát se pohybuje v cynické rovině a s opravdu černým humorem. Přesto je to celkově moc příjemné, snad až laskavé, a pochopitelně i řádně ujeté. Ovšem výsledek nikdy nesklouzne k nějaké frašce. Žádný z žánrů tady není na úkor dalšího. Těchhle několik ztracených charakterů a diagnóz prostě musí bavit. Dánové vládnou. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

„Musíš pochopit, že to chvíli trvá, než to začne dávat smysl. Chce to čas.“ – to platí naprosto o všem, co za něco stojí, a tak i o tomhle filmu. *** Co je náhoda nebo nehoda uvnitř společenského systému absurdně protkaného strukturálním násilím a plného více či méně zjevně poškozených obětí, v němž násilí už relativně samovolně plodí další násilí, a co je důsledek vědomého či dokonce záměrného jednání, za něž někdo nese odpovědnost – a odkud to v kauzálních řetězcích začít odlišovat? A nedává větší smysl začít se na to dívat ještě úplně jinak, než řešit, kdo za co může, a hájit si práva na vlastní alergie a nevstřícnosti? *** Film, takřka rozfrázovaný sledem elektrošoků, které divákovi chystá formou i obsahem, důvtipně rozebírá zárodečné podhoubí veškerého ubližování a poškozování, přičemž si formálně naprosto bravurně buduje obrovský nadhled nad příběhem už tím, jak se nenechá žánrově polapit, aniž by při tom divočení zároveň ztrácel kontakt se současnou realitou, a obsahově pak s tímtéž nadhledem divákovi nabídne – aniž by to působilo trapně edukativně, banálně nebo kýčovitě – i hojivý lék a katarzi. A to zažít je veliká radost, protože možnost prožití nefalšované katarze je dnes zvlášť u snímků reflektujících neutěšený stav lidské společnosti až příliš vzácná. *** (Světozor a pak znovu na B12 s Lí, O., R.. a J.) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Emmenthaler (Nicolas Bro) v závěru filmu hraje na lesní roh americkou vánoční píseň „The Little Drummer Boy“ („Malý bubeníček“, původně „Carol of the Drum“ – „Koleda bubnu“), kterou v roce 1941 složila Katherine Kennicott Davis. Při komponování ji ovlivnila česká ukolébavka „Hajej, nynej“. Píseň byla poprvé vydána na gramofonové desce v roce 1951 rodinou von Trappových, proslavenou muzikálem „Za zvuků hudby“. (Korsak)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama