Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (421)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přes nadšené recenze a vysoká procenta na konci spíše lehčí zklamání. Šílené a totálně ujeté, je to víc, než dost, jen mám nedobytný pocit, že vše tohle už jsem u skoro stejné partičky viděl a bylo to o fous lepší. Nejvíc mě pobavila scéna na poli a pak herecký výkon Nicolase Bro, který, ač žádný manekýn, dokázal mě dostat do varu skoro pokaždé, když byl zrovna před kamerou. U ostatních to bylo tak nějak napůl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen je velký popularizátor své domácí tvorby a nutno říct, že k nám dováží samé pecky. Rytíři spravedlnosti mají trošku atypický příběh než by možná kdekdo čekal, o to víc však překvapí a dojme na těch správných místech a co víc, v určitých momentech i uspokojí akční fandy.  Anders Thomas Jensen sepsal skutečně uvěřitelný příběh jedné zdecimované rodiny a zvládl jej protkat chytrými dialogy, které nenudí a vy budete chtít více...80% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Pecka.! Perfektní scénář a casting. A hlavně žádná vykrádačka.!! Mikkelsen ukázal stejně kvalitní výkon jako v "Adamových jablkách" a ostatní "šílenci" se nenechali zahanbit. Opravdu nevím, jestli je to (díky režii) tou perfektně zachycenou Dánskou atmosférou, a nebo to prostě ti herci umí tak podat, aniž by je někdo instruoval. Ať už je to tak a nebo tak, profesionální přístup všech a dokonalé herecké výkony mi nedovolují dát méně než 5*. Za mě perfektních 92% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dramédia s prvkami slušnej akcie na čele s charizmatickým Madsom Mikkelsenom a podivuhodnou partiou vedcov, medzi ktorými perfektne pracuje chémia. Bavil som sa dobre, ale emotívne rozhovory medzi hrdinami ma, pravdupovediac, príliš nechytili za srdce. Okrem toho by ma viac potešil menej predvídateľný záver, ktorý nemusel nutne obsahovať malé morálne ponaučenie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen natočil jeden z nejlepších Severských filmů za posledních 10 let a k dispozici má ty největší hvězdy. Mads Mikkelsen( Hon!), Nikolaj lie Kaas ( Složka 64), Nicolars Bro ( Zabijáci z máloměsta) proti Rolandu Møllerovi (R) tomu říkám cásting jak sviňa! Při tragické nehodě vlaku zemře manželka hlavního hrdiny za kterým příjdou 3 kamarádi, kteří vypočítali, že se nejednalo o nehodu a zda má chuť se pomstít a jít naproti nebezpečnému motorkářskému gangu. Film má solidní Revenge příběh, který je okořeněn drsným a velmi vtipným černým humorem ( smál jsem se často), inteligentními dialogy a když došlo na akci, tak ta je nekompromisní, intenzivní a kure*sky realistická, především finální Home Invasion má atmosféru jak kráva. Mads Mikkelsen má nejspíš nejlepší roli po Honu jelikož zde hraje elitního a vytrénovaného vojáka a jde z něj respekt a záporák Roland Møller, ten se už osvědčil v téhle roli nemilosrdného hajzla několikrát ikdyž zde by si zasloužil ještě více prostoru. Velmi dobrý film, na který se nejen dobře dívá, ale zůstane i příjemná chuť na jazyku po skončení filmu. Na plný počet bych uvítal víc akce a větší prostor pro záporáka, ale jinak velká spokojenost. Příběh****, Akce**** Humor****, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Emmenthaler (Nicolas Bro) v závěru filmu hraje na lesní roh americkou vánoční píseň „The Little Drummer Boy“ („Malý bubeníček“, původně „Carol of the Drum“ – „Koleda bubnu“), kterou v roce 1941 složila Katherine Kennicott Davis. Při komponování ji ovlivnila česká ukolébavka „Hajej, nynej“. Píseň byla poprvé vydána na gramofonové desce v roce 1951 rodinou von Trappových, proslavenou muzikálem „Za zvuků hudby“. (Korsak)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama