Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný zázrak, ale z hlediska zábavnosti to na mne celkem zapůsobilo. Zpočátku se to možná může jevit jako laciná napodobenina původních filmových Asterixů a herecké obsazení je až na pár výjimek velmi slabé.  Stále jsem však byl s komedií jako takovou spokojen a na mém žebříčku by se dílo umístilo mnohem výše než většina z jeho předchůdců. Především tedy oceňuji vtip a důraz na komiksovost, což utváří zcela nové a velice povedené situace na něž se v předchozích filmech nedostane (stejně tak i postavy). Taková změna zaručeně potěší každého bývalého, ale i současného dětského fanouška. Nakonec byl i příběh obstojný a propojení minulosti se současností funkční i humorné. Uznávám, mírně jsem nadhodnotil, ale na takových 63-68% by to mělo mít. PS: Byl dobrý nápad obsadit Zlatana Ibrahimoviće do filmu, k čemuž bych doplnil takový malý skrytý vtip ve vtipu, neboť ho v českém znění namluvil Ujfaluši. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Asterix a Obelix sa ponúknu, že pomôžu Japonskej princeznej znova nastoliť mier v jej krajine. To by asi ani neboli Galovia keby sa im do cesty nepostavili Rimania na čele so samotným Cesarom. Herecké obsadenie: Asi až na Zlatana mi z toho bolo na blvanie. Hlavne Asterix na vyložene iritovať svojou prítomnosťou na obrazovke. Prevedenie: Až prílišná snaha o humor a priblíženie Galského univerza dnešnej generácií, malo za následok absolútne fiasko. Najvtipnejšie scény s pirátmi tak vyšumelo v nostalgickom pátose. Ani si neviete predstaviť ako dlho som rozmýšľal nad príbehom, teda ako ho opísať lebo to bol jednoducho guláš v ktorého polovici som sa jednoducho stratil. Pocity: Aby som našiel aj nijaké pozitíva. Spojenie kultúr hodnotím kladne. Teplého Cesara už trocha menej. Ibra bol najlepší. A najviac ma pobavila scénka s bezďákom. Teda to bolo asi to jediné čo ma pobavilo. Pridaná hodnota: Oživenie francúzskej klasiky ale bez nápadu a humoru. 21% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli něčím hraná Asterixova dobrodružství vynikají, pak jo to schopnosti s každým novým filmem přijít s horším obsazením i vizuálem. Říše středu tak vypadá, jako kdyby v ní nikdo nechtěl hrát a tvůrcům nezbylo nic jiného, než oslovit fanoušky, kteří pak na natáčení dorazili ve vlastních kostýmech. Samotné hlavní duo je pak smutná kapitola, kdy Lellouche jako Obelix ještě celkem ujde a dá se na něj zvyknout (i když Depardieu to prostě není), ovšem Canetův Asterix je absolutní krok vedle. Jediný kdo tu jakž takž obstojí je dvojice Cassel, Cotillard (přičemž Marionin čas na plátně je s bídou pár minut) a vyloženě potěší přítomnost Pierra Richarda, kterého sem původně vůbec nepoznal. Zbytek je jedna velká bída, ze které sice tu a tam vykoukne funkční vtípek, který ale působí že se tam nejspíš dostal omylem. Do úplně jiné dimenze pak tuhle Asterixovu smrt v přímém přenosu posouvá český dabing, který je celý jeden velký bizár. Michal Suchánek by byl možná dobrá volba do role Asterixe a v reálu by nejspíš obstál i Michal Novotný jako Obelix, nicméně poslouchat to bylo většinu času docela utrpení. Největší v případě Jakuba Koháka, kde je dost slyšet že s dabingem nemá moc zkušeností (a evidentně to má důvod) a když si to navíc divák spojí s obrazem, kde se repliky netrefují jeho postavě do pusy a ona tak chvílemi působí jako břichomluvec, je to zážitek, který bych si pro příště raději odpustil. Ideální bude vrátit se k animovaným kouskům jako bylo třeba Město bohů, které Asterixovi extrémně slušelo....20% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já mám na Asterixe a jeho příběhy velikou slabost už od mala. Na každý nový film, ač hraný, nebo animovaný, se těším. Tohle byl rozhodně nejhorší ze všech, co doposud natočili. Začal bych výběrem Asterixova herce, kde je opravdu volba hodně špatná. Veliký mínus je pak volba českého dabingu - koho napadlo obsadit Suchánka a Koháka? Krvácely mi z toho uši. Jinak jde ale o celkem neškodnou a zábavnou komedii, která neurazí a právě i díky mé dlouholeté oddanosti tomuto hrdinovi jsem se bavil celkem slušně, už z drobného nadšení, že někdo do světa poslal další díl. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Asterix a Obelix je lepší než jejich poslední hraný dobrodružství, ale na první dva hrané filmy to nemá a už vůbec to nemá na animáky. Ale docela jsem se bavil, některé vtipy jsou fajn, hlavně ty klasické narážky na dnešní dobu. Výběr některých herců je taky povedený, hlavně Vincent Cassel jako Ceasar je podle mě výborný a Guillaumet Canet a Gilles Lellouche jako ústřední dvojice jsou skvělý a pokud s nimi bude pokračování budu rád a jako poslední co se mi líbilo byly efekty,  ty jsou fakt pěkný a věrný komiksům a pěkná hudba. Tak a teď k záporům, co je škoda je to, že Marion Cotillard jako Kleopatra tu moc bohužel není, pak je tu český dabing, který je někdy fakt strašnej jako příklad řeknu Jakuba Koháka, který prostě dabovat neumí a jeho postava Popkornise, kterou daboval mi byla kvůli tomu fakt nesympatický, a jako poslední dvě věci co bych zmínil jsou kostýmy, ty někdy vypadají fakt pěkně, ale jindy to vypadá hrozně a to film stál 72 millionů dolarů což když vezmu Českého Žížku, který stál jen 23 millionů tak právě ty kostýmy vypadají mnohem líp, a poslední zápor jsou akční scény, které nejsou tak zábavný jako v předchozích dílech a to je fakt škoda.  No na závěr bych řekl, že je to fajn podívaná a děti se u toho bavit a dospělí docela taky jen ne jako u prvních dvou hraných filmů, který jsou podle mě skvělý, ale tady to si odnáší 60% za fajn podívanou u které se nemusí přemýšlet. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Celkový rozpočet filmu byl 72 milionů amerických dolarů. Podstatnou část zaplatili čínští investoři. (Krtek123)
  • Film se natáčel ve Francii a Maroku. (Krtek123)

Reklama

Reklama