Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

david141474 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že tohle nebylo vůbec špatný. Na začátku nám byly představeny skoro všechny postavy kolem kterých se bude točit děj. Začátek filmu byl opravdu povedenej a zazněla slavná hláška ohledně ryb. Takže pro fanouška této ságy jako dělaný. Dabing Jakuba Neumanna byl opravdu povedenej, no vlastně i debut Michala Suchánka v dabingu byl taky povedenej. Děj byl solidní, ale v polovině už to drhlo a konec taky nebyl špatnej. Postavy byly skvělý a nejlepší byl Titanix, kterého právě nadaboval Jakub Neumann, také známý jako Toren. Herci byli skvělí. Humor byl skvělej. Soundtrack taky. Fotbalový narážky a Antivirusem, kterého ztvárnila fotbalová legenda Zlatan Ibrahimovič, byly taky skvělý. No a finální souboj byl solidní. A hlavní linka mezi Fuj, Asterixem a Popcornisem taky nebyla špatná a menší spoiler ani jeden nakonec nevyhraje. No a taková třešnička na dortu, Pierre Richard jako Panoramix, je nutné něco dodávat? 8/10 Správnej komediální film. (Velký Špalíček - 12.2.2023) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Poprvé s jiným Obelixem, ale nový představitel se v této roli hodně podobná na Gérarda Depardieuho. Film to není úplně špatný, ale nejedná se o žádný zázračný počin. Je fajn, že se na Asterixe a Obelixe nezapomnělo a po 11 letech vyšel opět hraný film, ale extra kvalitu to rozhodně nemá. Objeví se zde známí herci jako Vincent Cassel, Marion Cotillard nebo Pierre Richard (toho jsem vůbec nepoznal), ale ani oni nezachrání ne moc zajímavý příběh. I když prostředí Číny nění úplně špatný nápad, ale to by to tvůrci museli trochu lépe pojmout. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Posledný diel bol tak skvelý, že si ho absolútne nepamatám. O to viac ma prekvapilo, že táto séria pokračuje. Čo však priniesla? Opäť narážky na modernú dobu, čo bolo fajn, dobré herecké obsadenie, ale neviem, asi som z tohto formátu a humoru už vyrástol. Verím, že v telke to bude mať úspech, možno. 1 z 5 ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix jsou naprosta klasika. At uz animovane nebo ne, tak vzdy meli neco do sebe. I tento dil je fajn, ale dejova linie mohla byti trochu roztazenejsi, rozpletenejsi, obsahlejsi. Taky bych moc rad videl nejaky zvrat, wow momenty atd. Ovsem nevadi, nahrazuji to kulisy, kostymy, prostredi, prekvapive obsazeni hercu a dalsi. Sem tam podareny vtip, sem tam nejaky cringe, celkove ale asi nemam vetsi problem. Oddechovka pro rodinny vecer. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Vozík, který se ve filmu vyskytl, je vyrobený podle francouzského automobilu Citroen 2CV. (Krtek123)
  • V době, kdy se odehrává příběh, tedy rok 50 př. n. l., vládla v čínském císařství dynastie Chan. (Krtek123)

Reklama

Reklama