Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1987 natočil režisér Barbet Schroeder hořké komediální drama, jež vychází z novely legendárního Charlese Bukowskiho. Mickey Rourke zde hraje opileckého básníka Henryho Chinaskiho, který se setká s alkoholičkou Wendy (v podání Faye Dunawayové). Jejich společným životním cílem se stane upít se k smrti… (oficiální text distributora)

Diskuze

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

po několika měsících děkuji za skvělé vysvětlení! :) ano je to pravda, nevím jestli to bylo alkoholem nebo "vychcanostvím" ale občas si protiřečí a říká věci jinak než občas napíšu

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

kapsomut

v nějaké knize posléze psal, cituji "v jednom interview jsem pověděl hnusnou věc o člověku, kterého mám jinak rád a vážím si ho," ale to bylo pro Buka typické .) Celý život například víceméně pomlouval Allana Ginsberga nebo Normala Mailera, v knize Hollywood se chová k Mailerovi jako pravý gentleman a v jiné knize se zas svěřil, že "Ginsberg je největší žijící básník," a že ho dokonce kdesi objímal atakdále. Měl ve vztahu k lidem velký guláš. Asi nejvíc mě pobavila historka kdy se okolo roku 89 snažil vyprovokovat Arnolda Schwarzeneggra, Arnold se naštěstí jen smál, jinak by se buk asi ani toho roku 94 nedožil .) 

na příspěvěk reagoval kapsomut

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Nechápu jednu věc. V zajímavostech je napsáno, že Bukowski byl spokojenej s výkonem Rourka a celkově s filmem. Ale v dokumentu o Bukowskim tam řikal, že se mu to nelíbilo a že Rourke tu roli vůbec nepochopil. Jak to teda je?

na příspěvěk reagoval Jaroslaf

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Jestli nebyl Hank Bukowski spokojenej s Barfly, tak u Faktótum (imho jeho nejlepší knížka) by se asi hned uchlastal k smrti. A v obou případech je Chinaski obsazenej typologicky hodně nešťastně- Rourke by ho s tou svou frizúrou mohl hrát až nyní... :)

UM3L3C

UM3L3C (hodnocení, recenze)

Barfly se s Faktótem nedá srovnávat. K Barfly psal Bukowski scénář, točilo se ještě za jeho života (viz. malá role chlápka popíjejícího pivo u baru) a k tomu briliantní Rourke ve věku, kdy ještě nesmažil. Faktótum je natočeno pouze na motiv knižní předlohy a dobově naprosto neodpovídá. Režie nic moc, herci nic moc (s vyjímkou hl. postavy - ten týpek se mi fakt líbí) a prostě celkově NIC MOC. Barfly je skvost.

kleronomas

kleronomas (hodnocení, recenze)

Nemyslím..předloha je jeho život, ale. Některé situace jsou zachyceny v povídkách.

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

No, tak ono to ani žádnou knižní předlohu nemá.

sektik

sektik (hodnocení, recenze)

Opět jeden z mála filmů, kdy filmové zpracování neublížilo knižní předloze. Výborné!

atm

atm (hodnocení, recenze)

Faktotum vs Barfly? Barfly... uz jen pro to ze je o 18 let starsi...a ze i sam autor si zde hodil malou roli :)

filip333

filip333 (hodnocení, recenze)

Ahoj. Právě jsem přišel z Febia a konečně jsem Barfly viděl. Co říkáte na Rourka? Nejsem si jím v tomto filmu až tolik jist. Co na něj říkáte? Matt Dilon ve Faktótu byl mnohem lepší.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Triple H

Triple H (hodnocení, recenze)

Nahral to niekto na tom Cinemaxe? Keby hej, bol by ochotný zaslať mi kópiu (samozrejme za peniaze)? Bukowského mám fakt rád a už dávno som to chcel vidieť...

Reklama

Reklama