Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oldschoolovka každým záběrem, zleva do prava, zprava do leva, z hora dolů a z dola nahoru!! Nehorázná kravina, která ale baví, gumový panáci alias oživlé mrtvoly, bo herci z bílým makeupem :-)). Jediná dobrá mrtvola je dole ve sklepě, co vylezla s barelu. Černoch překvapivě neumírá poslední, zato nahatá krasotinka jedna z prvních, aby si následně mohla pochutnat na nějakém tom policistovi. Finálové embargo, vrtulník a konečná mina! Všecko špatně, černota, syrovost, smrt všem a celé to nádherně zdobí kytarové rify, nebo diskoškové dupy 80tek! Tohle je dobrá komedie, ale dobrá je za 3 :) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nó, tak teraz som dosť prekvapený. Veľmi často sa mi totiž nestáva, žeby som tým kultovým zombie klasikám dával také nízke hodnotenie. Doteraz som nevidel ani jednu časť z tejto série (ja viem, je to hanba), a tak som sa to rozhodol napraviť. Neviem, čím to je, ale toto ma jednoducho nebavilo. Ani ako komédia (nezasmial som sa ani raz), a ako horor už vôbec nie. Do prvej polovice som bol dokonca na odpade, potom sa aspoň konečne začalo niečo diať. Vzhľad zombíkov bol ešte ako tak zvládnutý, ale bol by som radšej, keby držali zobák. Gore na moje počudovanie takmer žiadne (!), zvláštne. Ale skúsim aj ďalšie časti, snáď ma zaujmú viac. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Tyhle věci se nemůžou dostat ven, že ne?“ „Dostat ven? Ani za Boha, ne. Tyhle věci vyrobili inženýři US armády.“ Ještě, že je na inženýry US armády takový spoleh, jinak bychom přišli o vynikající zábavu. Návrat živé smrti je naprosto parádní zombie klasika osmdesátých let. Dobrý příběh, skvělé postavy, výtečný humor, obstojné masky. Neexistuje nic, co bych film mohl vyknout. „Mozek. Živý mozek. Více mozků!“ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle začátky : CITUJI - Události zobrazené v tomto filmu jsou všechny pravdivé, jména postav jsou skutečné, jména lidí a organizací jsou taky skutečné.......... Drama natočené Danem O´Bannonem začíná kousek od márnice. A sousední hřbitov dodá maso pro náš snímek. Spálením živé mrtvoly započne skázu. Plyn unikající z komínu márniční spalovny se dostane na hřbitov. Mrtví ožijí. CITÁT - Čerstvej mozek.......... Jeden z těch filmů, kde chodící mrtvoly nejsou žádná pomalá béčka, ale akční běhající ukecaní ďáblové. CITÁT - Ještě víc zdravotníků.......... Povedený hudební doprovod, který má na svědomí Matt Clifford, dobré masky a některé humorné scény, dají do hromady povedený horor. Ve filmu zazní The Damned se songem Dead Beat Dance nebo The Cramps se songem Surfin Dead. http://www.youtube.com/watch?v=OMop2Uoppbw ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: INTERAMA = 1991+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 12.1.2007, réžia českého znenia (MGM 2006) = PETR ŠVÉDA --- Keďže toto je prvý film, ktorý som sa tu rozhodol kvázihodnotiť, neodpustím si uštipačnú poznámku asi v tom zmysle, že preklikať 200 filmov len preto aby som mohol vyjadriť svoj názor je niečo neskutočné. Ten tzv. TEST je volovina a ľutujem tých čo neprejdú a nemôžu okomentovať napr. filmy pri ktorých v tejto (inak skvelej) databáze chýbajú častokrát tie najzákladnejšie údaje. Na margo zombíkov ... tento film je absolútne dokonalý. Je čosi ako predskokan EVIL DEAD II. Takisto sa tu miesia hororové prvky s komediálnymi a na tento mix (narozdiel od iných žánrových hybridov) sa dá pozerať. Konieckoncov DAN O´BANNON je chlapík, ktorý "spoluvymyslel" prvého VOTRELCA. A napriek tomu, že zombíci sú vraj lepšie urobení u FULCIho a spol. - tak zásadne nesúhlasím (ROMERO rulez). TECHNICKÁ POZNÁMKA: Film sa v bývalej ČSFR objavil na videokazetách spoločnosti INTERAMA (so simultánnym dabingom) a zatiaľ ho neodvysielala žiadna česká ani slovenská TV (čo je HANBA !!!). (27.2.2004) ----- POZOR!!!!!!!! - Televízny kanál MGM uvádza film v brutálne zostrihanej verzii. (5.1.2007) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Film bol zakázaný v Čile, Fínsku, Nórsku a na Islande. (Paldiny)
  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)

Reklama

Reklama