Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Nin 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se podíval znova, a sice z toho už nejsem natolik hotovej, ale pořád je to zatraceně dobrej snímek. Stále je docela mazec, jak jsou zdejší zombie téměř nezničitelní. Mají velmi slušnou inteligenci (tvoří tu i na lidi jakési pasti a omezeně mluví), jsou velmi rychlí a ještě k tomu přežijí ztrátu končetin... i hlavy. Útok na mozek zde nefunguje. Return of the Living Dead je velmi černá komedie, která má nejen vtipné dialogy, ale i zábavné herce hrající všelijaké cool postavy. Nezapomenutelná je především Trash, která je tu neustále nahá a vystavuje své luxusní tělo. Před lety mi Návrat oživlých mrtvol připadal spíše jako stylová hororová jízda, ale musím říct, že teď mi přišel film místy i slušně strašidelný. To, jak jsou zombíci (kteří mimochodem i po letech vypadají dobře díky kvalitním maskám) nesmrtelní a jak dokonce v jedné scéně můžeme pochopit jejich trápení... je slušná depka. Skvělý zombie flick.(8/10) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mozek mozek mozek, paráda nemrtví co mluví jezdí autama atd ja se bavil, 1 a 2 díl výborný, sranda povedené zombie prostě povedená hororová komedie jediné co mě dost vadilo byli uřvani muži v 1 a 2 dílu hrozné to jediné mě fakt štvalo a někdy zvláštní hudba od 3 pokračování to dal klesalo a ztrácelo svoje kouzlo. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Slabota. Není to ani zdaleka tak vtipné a originální jako Braindead a dost mi vadila absence výraznějších gore efektů. Brutální a vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného řemeslníka. Za pár hlášek ,,cejtím tvůj mozek" aspon dvě hvězdy. Možná je škoda, že jsem viděl údajně prostříhanou verzi z MGM. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem viděl poprvé druhý díl, nahraný na VHS z TV Nova a strašně mě to bavilo a vždycky jsem si řikal musim vidět jedničku, kde si jí sehnat. Tak jí měl kamarád táty na VHS ještě s rychlodabingem. Když jsem to viděl poprvé, hodně mě to bavilo a nasmál jsem se u toho, ale nelíbilo se mi to tak jako dvojka na kterou jsem byl už zvyklej, po delší době se mi ale přece jen jednička zalíbila víc. Originál nejlepší, český dabing MGM to pěkně skurvil a navíc ještě vystříhal ty nejlepší scény z filmu, kreténi! Nejvíc se mi na tom líbilo že jsou tam punkáči, protože k punku mám hodně blízkej vztah :) A spojení zombies a punx ve filmu je výborný :) Výborný masky zombies a nejlepší práce maskérů pro zombíka Tarmana ze sudu, lepší masku zombíka jsem ve filmu neviděl, takovou masku bych chtěl mít jednou na zombie pochod :D Skvělej punk rockovej soundtrack, herečka Linnea Quigley jako punkerka Trash je k pomilování, krásná to kočička. Dneska je to můj nejoblíbenější film o zombie ;) Best Zombie Horror Punk Movie!!!!! ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)
  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)
  • Film bol zakázaný v Čile, Fínsku, Nórsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama