Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horrorová komediální jízda od začátku do konce. Film nemá ani chviličku hluché místo a jeden neuvěřitelně vtipný nápad střídá druhý. Opravdu parádní zábava, která nestárne. Jednotlivé postavy jsou k pohledání, stejně jako útočící zombíci. Film skrývá tolik nenápadných vtipných a odkazujících momentů, že si jich divák poprvé nemá šanci všech ani všimnout. Navíc perfektní hudba, která vše skvěle dokresluje. Na svoji dobu výborné masky. Gorefest se sice nekoná, ale to vůbec nevadí, tohle je prostě něco jiného. Film si jde vtipně, ale sebejistě svým vlastním směrem a na zavedená klišé nekouká. Spolu s Raimiho a Jacksonovými splattery jeden z nejzábavnějších horrorů 80. let. Dal bych klidně i plný počet, nebýt některých opravdu velmi slabých hereckých výkonů, které se vyloženě třískaly s jinými, vyloženě excelentními... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zombie nenaučil behať Danny Boyle ani Zack Snyder, zombie už behali (a rozprávali) už u Dana O´Bannona v najpoctivejšom zombíckom Béčku 80. rokov, aké som zatiaľ videl - slizké m´´rtvoly, ktoré majú oproti všetkým ostatným zombiám, aké som doposiaľ videl, tú "zvláštnosť" a špeciálnu vlastnosť, že sa jednoducho nedajú zabiť - ako zabiť niečo, čo už je mŕtve; má to všetko - slizkých zombíkov vyliezajúcich zo zeme, búrku na cintoríne, krásnu nahotinku, striekanie krvi, interžánrový odkaz a folklór dobový i žánrový, skrátka veľmi pekná a čistá záležitosť pre fajnšmekrov a tých, ktorí vedia, o čom je reč a dokážu to oceniť; ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

V zasade sa nebranim tomu, ak Peter Jackson /Vesmirni Kanibalove, Braindead ....../ vhodne spoji komediu s hororom. Ale u ostatnych reziserov som uz podstatne kritickejsi spajaniu ohna a vody /horor + komedia/. Prekvapivo, reziserovi O´Bannonovi to fakt ide, film ma slusny pribeh, kvalitne rozhovory a kostymy a masky zombikov potesia. 78 % ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Místy trochu trapná blbůstka, která ale překvapí slušným technickým provedením a hezky konstruovaným scénářem - hlavně ze začátku to vypadalo velmi obstojně, než se tvůrci začali pokoušet o vtip a než na obrazovku vylezli zombíci s fialovými ksichty. Prostě - něco jako Romero, který se najednou naučil dělat film, nebo Snyder, který to najednou z poloviny zapomněl. Efekty mi silně připomínaly seriál Příběhy ze záhrobí, ale to bude těmi osmdesátkami. Minimálně půl hvězdičky za polovinu oživlého psa. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)
  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)

Reklama

Reklama