Reklama

Reklama

Řidič vysokozdvižného vozíku Klaus

(festivalový název)
  • Česko Řidič vysokozdvižného vozíku Klaus – první pracovní den (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Bezpečnostní ukázkové video pro řidiče vidlicového vysokozdvižného vozíku (ještěrka) sleduje mladého Klause, když začíná první den v práci jako klalifikovaný řidič ještěkry. Film zdůrazňuje rizika a oblasti, kde se nehody můžou snadno vyskytovat za účelem cvičit ostatní řidiče. (Kryšpín)

Recenze (176)

Cival 

všechny recenze uživatele

Bombastický krátký filmeček, který výstředním způsobem mísí to nejlepší z Evil dead s formou socialistického instruktážního videa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klaus je pracant to je znát. Hned první den v práci a co se nestane. Naprosto geniální 9ti minutové dílko o tom co se na pracovišti může stát samozřejmě špatného jak jinak. Hlavní role ještěrka, motorová pila a jedna baba, která se jentak mihne a způsobí tu nejlepší scénku celýho filmu. Mimo to hudba je naprosto výborně zasazené a vy se prostě budete muset smát. Ani bych se nedivil, kdyby tohle v centrále Siemensu pouštěli svým zaměstnancům....:)) Němci jsou magoři !!! --- 90 % --- ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Naprosto odzbrojující!!! Budu se muset na IBP (Inspektorát bezpečnosti práce) pozeptat jestli vlastní takhle krásný instruktážní film. Protože papírově je všechno v pořádku (Klaus je odborník s průkazem způsobilosti) a to je pro IBP důležité. Proškolený odborník, předpisy a realita v praxi. A bezpečnost? Ta těžce prohrává. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Takové věci se u nás v práci dějí běžně. Jsem ale i tak rád, že se tohoto tématu někdo chopil, a to navíc s tak realistickým přístupem. Bravo!. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jo!!!! Pro mě asi nejlepší kraťas, co jsem kdy viděl!!! Pořád jsem si představoval, že tohle pouštěli v NSR za socialismu novým pracovníkům jako výukové video a tím jsem si ten vtip ještě umocnil ... :-))) Ono to tak totiž (skoro celé ...) skutečně vypadá ... :-DD ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ještě stále mám v živé paměti všechny ty instruktážní bezpečnostní filmy, které nám za komára pouštěli ve škole, a když jsem před deseti lety viděl tuto "západo" německou agitku, šel jsem do kolen. Buď jsou instruktážní filmy všude na jedno brdo, nebo to tvůrci naprosto brilantně vystihli a dokonce šli ještě krapet dál. Velmi vtipné, velmi brutální. Velmi brutálně vtipné. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ostatní recenzisti odvedli čistou práci nad popisem filmu, ale přesto se cítím na to, že bych měl něco dodat. =) Hlas komentátora vysvětlujíci Klausovi chyby je ve skutečnosti originálním hlasem ze staré televizní ukázky, která byla promítána asi 12 let dříve v Německu pod názvem "Der siebte Sinn" (doslova překlad zní: Sedmý smysl), který byl téměř identický jako tento kraťas, s vyjímkou krve, a kupodivu to bylo docela oblíbené, protože to běželo ve veřejné televizi. Takže pro němce to musí být naprosto celé k smíchu a více se bavili než ostatní, teda jen ti, kteří vlastnili televizi a viděli ukázku aspoň jednou... Tento film zpočátku vypadá jako nějáký druh vzdělávacího filmu, ve kterém je demonstrováno co by něměli řidič "ještěrky" dělat. Ale rychle se dostáváme k tomu, že by to nemělo být bráno vážně, když začne krev cákat všude. Zpočátku je krev v centilitrech, které ce s přibývajícím čase mění na hektrolitry. A pokud máte rádi film Braindead a smáli jste se při něm. Tak u tohoto kraťasu se budete cítit stejně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak Nemcom sa podarila zhovadilosť najväčšieho kalibru. Každopádne odteraz si dávam na vysokozdvižné vozíky sakra pozor. Toto by som ich vodičom zakázal pozerať. Mohli by dostať inšpiráciu a to by ma už v žiadnom sklade nikto nikdy neuvidel. 100%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Safety moment na plný počet. Poučný, vtipný, krvavý. Klaus ukazuje, že každý člověk je sám zodpovědný za svou bezpečnost a kdo si nedává pozor, je po zásluze odměněn. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Tiež vám v práci na školeniach o bezpečnosti pri práci premietajú nudné videá. Keby nám púštali tento kraťas, pracovné úrazy by klesli určite aspoň o 50%. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bezpecnost pri praci je veeeelmi dolezita,lebo taky "jesterkar" dokaze kludne pri nedodrzani bezpecnostnych zasad zlikvidovat polovicu uspesneho vyrobneho podniku. LOL ;-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak Klausi prvni den v praci a hnedka vymasakrujes pulku skladu? asi nejdrsnejsi a nejulitlejsi kratkometrazni dilko co jsem kdy videl to co se na zacatku rozjizdi jako seriozni skolici material se zvrhne v totalni likvidaci kazdyho kdo ma tu smulu ze se jesterce z bezhlavym ridicem pripletl do cesty kdysi uz jsem to zhlidnul a ted se mi k tomu podarilo uplnou nahodou dostat kazdopadne je to bombice a ukazka toho ze Nemci umi natocit i lepsejsi veci nez je kobra 11 kazdopadne po zhlidnuti tohoto dilka by mne nenapadlo delat si papiry na jestera ani za nic celou atmosferu pak jeste dokresluje ta genialne ulitla hudba jeden z nejvetsich uletu co jsem kdy zkouknul ()

petero 

všechny recenze uživatele

Must see filmík pre fanúšikov hororov a la Army of Darkness alebo Braindead. Uletenosti filmu len napomáha nemecká produkcia a look ako z 85teho. ()

Reklama

Reklama