Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Drsná francúzska policajná kriminálka v ktorej sú všetci skazení a nesympatickí a tak som nemal komu fandiť. Jediný klad ktorý to malo bolo to, že mi bolo jedno, keď začali všetci chcípať. Tempo je pomalé. Akcie veľa nie je a keď na ňu dôjde, tak je vyznením nepríjemne brutálna, takže nemám chuť si akčné scény púšťať opakovane. Vlastne nemám vôbec chuť vidieť tento film znova. Kto má rád sedemdesiatkové drsné kriminálky, tak asi bude nadšený. Ja nie som. 5/10. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Je to sice nekompromisní a brutální žánrovka, ale svět, který nás ve filmu obklopuje je chaotický a těžko se vlastně orientujete. Velké finále se konalo během posledních pár minut, bohužel nevyřešených otázek (a to značně důležitých) je zde přespříliš. Francouzská produkce sice vytlačila "hon na myš", za kterou by se mohla stydět ledajaká americká verze. Avšak navzdory všem kladným věcem, ty záporné převažují. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pane Marchale, 2x kultovy film na tu istu temu  sa neda natocit. Natocil to uz raz - rok 2004 s Anjelom Dauteuilom a Gepardom Zerardieum. Chce to byt strasne drsne, len to je film z roku 2004, tu uz to nefunguje. herecke drzky nic moc, keby aspon Cassela ukecal, tak bych poskocil v hodnoteni   : 7 % ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). I přes úmorné tempo jsem si film ve výsledku fakt užil. Nikdo se s ničím nemazal a ten konec toho byl jasným důkazem. Postavy byly pěkně bad ass a velitel těchto chlapů byl prostě takový ten good guy, který ví co je to čest. Zde bylo ukázáno, že i někteří mafiáni ví, co je to čest, ale některé velké ryby ze strany policie, to očividně neví a neumí prohrávat. Trochu mi to připomíná letošní volby prezidenta v USA. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery - snáď i horšie na svete sú prúsery. Podvádza sa kradne, polícia chradne. 2 poliši bradou zarastení - sťa pokrvní bratia spríbuznení. Jeden kolegovi ženu práši, druhý väzňa ledabolo stráži. Nový polišov šéf sotva niečo zmení, libido ho kedys hnalo do mafiánovej ženy. Vydierajú, kradnú i mordujú všetci, a nie že nie - to sú kecy. Mŕtvol stále pribúda, na emócie sa zabúda. A tak jedno ostane: kto na žive zostane. Nereálne drsná dráma, aj znásilnená bola dáma. Riadne drsná poklona za liečbu strážcov zákona. Pif-pich, bum-bác, ratata, nech krvavá je odplata! A protidrogový čierny naci vodca s fúzami nasivo, nech stane sa novým ideovým vodcom tej ozaj správňackej policajnej party naživo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)
  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno