Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

janesX 

všechny recenze uživatele

Štyria nezkorumpovaní policajti, ktorí sú policajtmi 24 hodín denne a ktorým nie vždy všetko vychádza a prechádza, sa rozhodnú na vlastnú päsť vyčistiť nezvládateľné mesto od gangu a od zkorumpovaných kolegov. Nie je to zle natočené, ale mňa to nebavilo. Je to taká tvrdá francúzska policajná kovbojka najhrubšieho zrna, kde sa všetko rieši streľbou. Určite by som to nechcel vidieť ešte raz, to by som radšej jedenásty krát siahol po americkom LA-Prísne tajné. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na Marchalovy špinavé a protřelé policejní krimi thrillery je zkrátka spolehnutí. Drsné a nevyzpytatelné charaktery, všudypřítomná korupce, nelítostné gangy, bezvýchodné situace, zdrcující východiska. S těmihle ingrediencemi to francouzský režisérský pardál zkrátka umí jako málokdo za poslední dvě dekády. Převratnou žánrovku sice (tentokrát) nestvořil, ve všech směrech poctivou a dotaženou ale rozhodně ano. Akorát to naprosté nevyužití fyzických schopností parkouristy Davida Belleho je jednak nepochopitelné, ale hlavně docela mrzuté... 70 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Marseilleské policejní gangy bojují nejen se oficiálními zločinci, ale i mezi sebou navzájem. Příběh sám je víceméně prostý a upřímně řečeno najít v tom nějakou nosnou kostru je docela problém, ale vztahy mezi jednotlivými, nutno dodat slušně napsanými, postavami či skupinami jsou natolik zapletené a proměnlivé, že spolehlivě zabaví. Pomáhá i tempo vyprávění, které, byť místy trochu kolísá, má celkové solidní spád. Co se akce týče, tak ta má říz a vedle krve se sem tam objeví i nějaká rozstřelená hlava, takže v tomto ohledu se dá vytknout snad jen nepřehledná dlouhá přestřelka v laguně, která se navíc odehrává ve tmě. Podobně jsem na tom s herci. Nemám námitek, ale zamrzí málo prostoru pro Lanvina a i Rena mohlo být trochu víc. Závěrečných pět minut mě dostalo. Marchal opět nezklamal. 80% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak nám frantíci zase jednou natočili drsnou krimošku, kde jsou všichni zkorumpovaní práskači a jeden neví kdo je větší hajzl, jestli poldové nebo mafiání. Bylo to takové propletené až pomotané, ale za mě naprostá spokojenost. Nejvíc mě bavilo to marseillské prostředí a pak taky konec, ten byl úplně nejlepší. Je fuckt, že frantíci krimošky vždycky uměli a Drsný město je toho dobrým příkladem. Hlavně je to velice nekorektní film a to je už skoro vzácnost. Za mě 90% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jeden by povedal, že typická frantícka krimi. Veľa postáv, spletitý dej, motanice, prestrelky. A je to určite pravda. Ale jedným dychom treba dodať, že tu máme aj skorumpovaných fízlov, nie však všetkých, sú tu aj čestní fízli, nie však všetci a potom tu máme jedného vyžitého zberača, ktorý by si za ten záver zaslúžil napichnúť na kôl. Samozrejme, Belle mohol dostať viac priestoru, mohlo tam byť menej postáv, ale v závere do seba všetko pekne zapadlo, až na toho zberača. Veľmi fajn, núti vás to premýšľať, nie je to predvídateľné a prestrelky sú dostatočne akčné. 4 z 5 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)
  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)

Reklama

Reklama