Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mike Cahill doteraz u mňa zabodoval obomi predchádzajúcimi psyho-scifi-drámami Another Earth a I Origins. A tak som sa celkom tešil, čo si pre nás pripravil tentokrát, obzvlášť keď som zbadal to hviezdne herecké obsadenie. O to väčšie bolo sklamanie. Tento krát sa mi Mike do vkusu netrafil, ale že vôbec! Po pozretí filmu som vyčkal ešte pár dní, aby sa mi to v hlave rozložilo (tak ako jeho predchádzajúce dva skvelé filmy), ale tentokrát ma to proste nechytilo. Celé mi to prišlo skôr ako nejaké feťácke poletovanie v paralelnom svete, kde nebolo nič reálne. Čudné, bizarné, prepálené... Dúfam, že Mike Cahill nepôjde aj nabudúce týmto smerom. 1* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako vylúhovaný matrix v kombinácií s halucinogénmi to nebol zlý film. Teda aspoň jeho prvá polovica, celkom dobre rozohraná scéna, bezdomovecké prechádzky som ešte pretrpel. Akonáhle však Salmu prezliekli do slušného postroja, už sa dá pozerať len na ňu, pretože nič okolo viac neuchváti, okrem toho, že Wilson má menšinovú dcéru. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako bezďácky Matrix s tými najnudnejšími postavami pod slnkom, ktoré si len tak bivakujú pod mostom. V polovici filmu sa konečne dej posunie o vrstvu vyššie a uvidíme utopistický svet s bezpodmienečným príjmom, haha, v ktorom sa ľudia nudia a vymýšľajú pseudoumelecké sprostosti, aby sa nezbláznili. Ale asi neúspešne, lebo to začne byť úplne odtrhnuté od reality ako niečo medzi Lynchom a Cronenbergom. Finálnu pointu si môžete vysvetliť na milión spôsobov, ale ani jedna varianta ma neuspokojila. Vo výsledku to je chaos s nudným WIlsonom a otravnou Hayekovou. 2/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Drogová závislosť trochu inak. Väčšina filmovo drogových naratívov totiž poukazuje len na negatíva závislosti. Ale prečo by to, kurva všetci tí feťáci robili? Pre utrpenie, strádanie a bolesť? Kdeže, zďaleka nie všetci sú masochisti. Je tu svet netušených fantazijných svetov, tak lákavých, že niekedy je naozaj ťažké si vybrať. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bliss je divácky tak moc nestřícný film, že jsem prvních dvacet minut vydržel jen díky masochistické kombinaci zvědavosti a lenosti hrábnout po ovladači. Ta zvědavost měla základ v tom, že se mi hodně líbil Cahillův druhý celovečerák Výchozí bod. Shlédl jsem ovšem i jeho prvotinu Jiná země, kterou pro změnu považuji za přiblblý kýč. Takže jsem byl zvědavý, jak si Cahill povede tentokrát. Pořád si myslím, že je to chytrý tvůrce, ale pokud nedokážete i sebelepší nápad prodat, chytrou myšlenku zprostředkovat tak, aby měl divák šanci přemýšlet, tápat a nakonec byl odměněn uspokojový ahaaaa!, tak vám nepomůže Salma Hayek, ani Owen Wilson, ani slušný rozpočet...prostě uděláte nezáživný film, který se bude zdát většině diváků hloupý a díky špatné režii místy až směšný. Nejde o to, že by bylo složité pochopit tvůrcův záměr, Bliss není nijak složitý film, jde o to, že mi byl osud úplně všech postav ukradený, že se po mě všechno dění sklouzlo, aniž by ve mě zanechalo jiný pocit, než že to je ve všech ohledech nezvládnutý film. Žádný wow moment nenajdete. Dobrý spisovatel by myšlenku filmu zpracoval do skvělé povídky, sám bych měl chuť se do toho pustit, ale v tomto podání bylo až skoro smutné sledovat děsivý výkon Salmy Hayek, nesmyslné reakce postav...prostě jak moc špatný je to film. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví až v 97. minúte. (F2003F)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, dále v Chorvatsku ve Splitu a na ostrově Lopud. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno