Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Originální film, který ani na chvilku neztrácí tempo. Tak jako v případě Tábora tygrů i tentokrát se Schumacher spoléhal především na výkon Colina Farrella, který je vskutku vynikající a táhne skoro celý film. Jde vlastně o komorní příběh, ale je v něm náboj, který z něj dělá napínavý thriller, v němž nechybí nápaditost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děkuji Telecomu/Télefonice O2, že z okolí mého stahuje telefonní budky. Já jsem takový debil, že bych byl také schopen zvednout bezprizorní hovor. Až na to, že nejsem takový frajer jako Farrell. Jo, se mnou by to "tamten" měl setsakra lehké. A tenhle film to má taky lehké, jelikož vše tu šlape jak má a takřka vše se vyvedlo až nevýdaně výtečně. Především pak atmosféra. Takovou bych v běžné pražské budce těžko našel. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. First Call ,2. Trapped ,3. Nypd ,4. The Rifle ,5. Confession ,6. Times Square ,7. Stu's Secret ,8. Publicist Talk ,9. Last Booth In NYC ,10. It's Me You Want ,11. Center Of Attention ,12. Telephone Users ,13. Is He Coming Out? ,14. Phone Vs. Gun ,15. Just Say The Word ,16. It Could Be Anyone, ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Moooc dobře si pamatuji, jak jsem stál před programem kina a váhal, zda-li mi telefonní budka stojí za tu cestu do kina, protože jsem zaslechl od známého, že se opravdu 95 % filmu odehrává v budce. Nakonec jsem nešel, ale po zhlédnutí DVD doma jsem litoval. Výborný thriller doslova nabitý emocemi postavou Colina Farrella, který to zahrál opravdu excelentně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak dobry, aby to melo takle vysoky hodnoceni, mi to neprislo. Nez se Colin dostane do budky, tak je to trochu opruz, ale nastesti je v ty budce behem nakejch peti minut a pak zacne slusny buzerovani. Problem je, ze zatimco cim dal tim vice zoufalej Colin se neokouka, tak reci snipera zacnou bejt postupne stereotypni. A zaver filmu byl vicemene slusnej, akorat tak trochu nelogickej a navic tak nak neni jasna motivace toho snipera. Jeste, ze ma film jen 80 minut, uz takle je to jen tak tak a krapet delsi stopaz by film znicila. Nicmene takle se jedna o napinavej film se skvelym Farrellem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Film byl natočen za 12 dní, z toho 10 dnů se točilo v budce. (don corleone)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 143krát. (novoten)
  • Scéna, kdy je Pamela (Katie Holmes) zabraná při jídle v restauraci, byla natočena během pauzy a herečka o tom nevěděla. (don corleone)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama