Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese, jeden z největších režisérů současnosti, uvádí skvělou adaptaci románu, za který spisovatelka Edith Whartonová získala Pulitzerovu cenu. V hlavních rolích filmu se představují držitel Oscara Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeifferová a Winona Ryderová. Úchvatná romance s ironickým názvem Věk nevinnosti vypráví o tragickém milostném trojúhelníku v honosném a pokryteckém prostředí vyšších společenských vrstev New Yorku 70. let 19. století. Newland Archer (Day-Lewis) je bezúhonný advokát, který tajně touží po vášnivějším životě. Jeho zasnoubení s půvabnou, ale nezajímavou členkou místní smetánky May Wellandovou (Ryderová) Newlanda odsoudilo k životu v tiché lhostejnosti. Když se ale do New Yorku vrací výstřední, společensky nepřijatelná sestřenice jeho snoubenky, Newland riskuje vše kvůli naději na opravdovou lásku. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne mimoriadna záležitosť, ktorou Scorsese vytrel zrak úplne všetkým, ktorí mali pocit, že nevie točiť iné ako sociálne naliehavé alebo gangsterské filmy. Vek nevinnosti je rovnako naliehavý v tom, ako intenzívne pojednáva o ľuďoch zviazaných spoločenskými konvenciami, kt. sa nevedia rozhodnúť, tým premárnia život a prežijú ho v klamstve. Q.Tarantino Scorseseho verejne skritizoval za toto pozlátko, ale úprimne Quentin, dokázal by si natočiť niečo podobné? Krásna vecička, Martin!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku nudící Scorsese, ale přece jen se nejedná o podraz typu Počítání mrtvých. Daniela Day - Lewise mi bylo líto, protože si s ním osud nehezky zalaškoval. Bohužel vždy přistoupil na něčí hru. Hlavně v kontextu Scorseseho tvorby 70% a to hlavně z důvodu že nejsem žádný fanda kostýmního žánru a jemných gest. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Z osobních důvodů nemohu hodnotit více než pět. I když pro mě Věk nevinnosti není už tak aktuální jako před jistou dobou, obecně však platí trvale. Scorsese natočil nadčasové dílo opírající se o vynikající výkony hlavních představitelů. Daniel Day-Lewis sám o sobě poskytuje záruku kvalitního snímku, Winona Ryder je ve své roli naprosto dokonalá a Michelle Pfeiffer uzavírá tento bolestný trojúhelník emotivním výkonem. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když člověk nemá tu správnou náladu, může na něj VN působit rozláčným a únavným dojmem, pokud ale trávíte zimní sobotní večer ponoření do ušáku a myšlenek na časy uplynulé, je příběh o starých a nezlatých časech a lásce tak decentní, že ji postřehnete jen z tichého šepotu hedvábí šustícího o korzet, tím pravým pohárem svařeného vína.Jako vždy výborná kreace Day-Lewise coby muže, jehož snaha se bez skandálu vyvléci z navléknutého postroje je předem odsouzena k nezdaru, a Pfeifferové jako subtilní femme fatale. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

velmi pekne a zaujimavo spracovany film. (len mi vadili nespocetne zabery jedla, aleprestrihy dreva v krbe - genialny napad. brvna vzdy vystihovali atmosferu!!!) Este som nevidela hrat D. Day-Lewisa az dosial. Bol mi nesympaticky, no po tomto filme budem jeho filmy vyhladavat. Skoda... mrs.Olanska mi bola a este stale je velmi nesympaticka (nemyslim M.Pfeiffer). Hrozne mi pripominala ... sorry za ten vyraz kurtizanu... jej spravanie sa... posobilo na mna vulgarne. Skoda, ze som (do tretice to slovo) nesympatizovala s pribehom. Keby zajimave pribehy tej doby boli takto natocene, mala by som dalsi favourite film. krasny film po vsetkych strankach krom tej dejovej... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Martin Scorsese povedal, že toto je „najnásilnejší“ film, aký kedy nakrútil, čo je jasný odkaz na emocionálne a fyzické stavy bytia, hoci je známy aj krutými mafiánskymi filmami. (Arsenal83)
  • Hostia tancujú na plese za tónov „cisárskeho valčíka“ od Johanna Straussa ml., ktorý bol zložený v roku 1888, zatiaľ čo film sa odohráva v roku 1870. (Arsenal83)
  • Scorsese dostal predlohu, teda knihu, do rúk už v roku 1980, kedy mu jeho priateľ a scenárista Jay Cocks dal tento román so slovami, že o tomto by mohol raz natočiť film. Scorsese si ale knihu prečítal až o sedem rokov neskôr. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama