Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese, jeden z největších režisérů současnosti, uvádí skvělou adaptaci románu, za který spisovatelka Edith Whartonová získala Pulitzerovu cenu. V hlavních rolích filmu se představují držitel Oscara Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeifferová a Winona Ryderová. Úchvatná romance s ironickým názvem Věk nevinnosti vypráví o tragickém milostném trojúhelníku v honosném a pokryteckém prostředí vyšších společenských vrstev New Yorku 70. let 19. století. Newland Archer (Day-Lewis) je bezúhonný advokát, který tajně touží po vášnivějším životě. Jeho zasnoubení s půvabnou, ale nezajímavou členkou místní smetánky May Wellandovou (Ryderová) Newlanda odsoudilo k životu v tiché lhostejnosti. Když se ale do New Yorku vrací výstřední, společensky nepřijatelná sestřenice jeho snoubenky, Newland riskuje vše kvůli naději na opravdovou lásku. (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Herečka Miriam Margolyes vyjádřila své frustrace, že Winona Ryder byla nominována v kategorii Nejlepší herečka ve filmu na Oscara roku 1994 za její herecký výkon, o kterém se Margolyes domnívá, že ona sama by ji nenominovala ani do podpůrné kategorie. (newpage)
  • V záběru na pulsující ulici New Yorku je vpravo vidět velkou reklamní ceduli  Schoonmaker´s Painters Supply Store - jedná se o drobný žert tvůrců - Thelma Schoonmaker je dvorní střihačkou režiséra Scorseseho a jeho dlouholetou spolupracovnicí. (ČSFD)
  • Autorka knižní předlohy Edith Wharton tímto románem jako první žena získala v roce 1921 Pulitzerovu cenu, inspirací k názvu "Age of Innocent" je obraz Joshua Reynoldse z roku 1785. (fraktal)
  • Martin Scorsese najal postgraduálneho študenta dejín umenia Robina Standefera ako konzultanta vizuálneho výskumu. Dva a pol roka zaznamenával všetky kultúrne detaily o životnom štýle vyššej triedy z konca 19. storočia a naplnil dvadsaťpäť veľkých referenčných kníh. Filmári pri vytváraní presnej repliky danej doby vôbec nešetrili. (Arsenal83)
  • V románe je May Welland Archer opísaná ako plavovlasá, zatiaľ čo Ellen Olenska má tmavé vlasy. Tu je to však obrátene, pretože Winona Ryder je prirodzená brunetka, zatiaľ čo Michelle Pfeiffer je prirodzená blondínka. (Arsenal83)
  • Podľa spoluscenáristu Jaya Cocksa bol scenár k tomuto filmu napísaný za sedemnásť dní. (Arsenal83)
  • Keď chodila do školy, tak Winona Ryder v deviatom ročníku napísala referát práve o tomto knižnom diele, ktoré je predlohou. (Arsenal83)
  • Scorsese dostal predlohu, teda knihu, do rúk už v roku 1980, kedy mu jeho priateľ a scenárista Jay Cocks dal tento román so slovami, že o tomto by mohol raz natočiť film. Scorsese si ale knihu prečítal až o sedem rokov neskôr. (Arsenal83)
  • Režisér Martin Scorsese povedal, že toto je „najnásilnejší“ film, aký kedy nakrútil, čo je jasný odkaz na emocionálne a fyzické stavy bytia, hoci je známy aj krutými mafiánskymi filmami. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v Troy, New York. Operné scény boli natočené na Philadelphia Academy of Music vo Philadelphii v Pensylvánii. Obdobie natáčania trvalo od 24. marca do 26. júna 1992. (Arsenal83)
  • Martin Scorsese si vo filme zahral malú úlohu fotografa na Mayinej svadbe. (m.a.t.o.)
  • Michelle Pfeiffer a Daniel Day-Lewis oslavujú narodeniny v rovnaký deň. (m.a.t.o.)
  • Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer a Winona Ryder boli režisérovou prvou voľbou do úloh, ktoré stvárňujú. (m.a.t.o.)
  • Film je venovaný Charlesovi Scorsesemu (otcovi režiséra Martina Scorseseho), ktorý zomrel tesne pred jeho dokončením. Charles a jeho žena Catherine Scorsese (režisérova matka) si zahrali cameo v scéne na stanici. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne bola premiéra naplánovaná na jeseň 1992, no nakoniec sa o rok odložila kvôli tomu, aby mal Martin Scorsese viac času na úpravu filmu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama