Reklama

Reklama

Beznaděj

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Uprostřed pustiny je starý důl, kde při těžbě narazí dělníci na NĚCO, co během chvíle spolehlivě vyhladí přilehlé hornické městečko. Po čase se mezi zdmi městečka nedobrovolně setkává skupina růzhorodých náhodných "kolemjdoucích" - začíná boj o přežití... Klišovité až na půdu, ale uchu pravověrného fanouška VELMI lahodící. Výsledek? Perlman to balí zhruba v půlce a s ním odchází vše, co za něco stálo. Zůstává pouze jakási nesmyslná a až okatě přehnaná agitka ( King se asi prostřednictvím tohoto filmu snažil vyřešit něco osobního, jinak si to tlačení na pilu nedokážu vysvětlit ) s jedním přechytralým spratkem, tunou odporně přeslazeného patosu a bandou nesympatických herců. Promarněná šance. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ron perlman ako diabolsky policista bol fantastický. Žiadni zo zúčastnených mu nesiahal ani po kotníky. Naozaj herecké prejavy okrem Rona boli neskutočne prehrávajúce, ale film si to sčasti kompenzuje prostredím a slušnými lokáciami. Neviem prečo, ale tento film mi pripomenul viacero Kingových filmov ako napríklad TO či Hmla a omnoho viac, keďže mám jeho filmy napozerane. Ale ani túto knihu som nečítal, tak netuším, ako sa s tým režisér popasoval. Mňa film naozaj dosť bavil, keby nebolo tej náboženskej tematiky a toho chlapca. Ten i z jeho dialógmi ma otravoval od začiatku až do konca. Ale i keď film má viac než dve hodiny, vobec nenudí, je sčasti démonický, má spad a i niekoľko slušne vygradovaných scén. I keď nemôžem dať viac ako silne 3*, som z neho aj tak spokojný. ()

Reklama

MaaaR@ 

všechny recenze uživatele

Jen se potvrdilo, co je na první pohled jasné: převedení Kingových děl na plátno je neskutečně složitá věc a měli by to dělat jen schopní režiséři. Vždyť už z námětu prázdného městečka zahaleného do písečné bouře a čehosi neznámého se dalo vytěžit tolik, jenže tady to působí tak, jako by celý štáb nejraději sfouknul šichtu co nejrychleji a měl padla. Doufám, že jednou někdo natočí remake využívající celého potenciálu předlohy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú Kingovu literárnu predlohu, ktorá poslúžila ako námet pre tento film, som bohužiaľ nečítal. Takže som na to pozeral celkom nezaujato. Príbeh sa mi videl zaujímavý a jeho prevedenie dosť pôsobivé. Herci si v poriadku odviedli svoju prácu a režisér dobre zvolil prostredia. Keď si prečítam knihu, možno to ovplivní môj názor na tento horror, ale zatiaľ mu dávam tri hviezdy. *** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdepak, žádný zázrak se nekoná, Beznaděj trpí obvyklými neduhy televizních kingovek, tedy laciností, absencí výrazných hereckých osobností, užvaněností a vzhledem k angažování průměrného režiséra také neschopností přenést atmosféru, kterou King dokáže ve svých románech vytvořit, do skutečnosti. Velkým kladem je obsazení Rona Perlmana a v první půli dokáže jeho přítomnost vytáhnout film na slušné tři hvězdičky. Potom se snímek propadne o třídu níž. Místy je příběh a jednání postav trochu nelogické, ale těžko říct, jestli za to může scénář nebo předloha, protože knihu jsem nečetl. Každopádně se v příběhu objevují obvyklé Kingovy ingredience a motivy, nechybí nábožensky zanícený člen party, alkoholik a liberálně smýšlející demokrat - to všechno ke Kingově osobnosti tak nějak patří - chlastal jako duha a léčil se náboženským zápalem a patří v Americe k levicově orientovaným demokratům. Jinak jsem si Kinga v tomhle případě nevšiml - ani v malé roličce roznašeče pizzy - asi ho to ke stáru přestalo bavit nebo představoval jednu z četných mrtvol... Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Při přípravě dolu došlo k ošklivé nehodě, kdy bylo zraněno pět lidí a shořelo všechno vybavení. (duklak2)
  • Filmové spracovanie rovnomenného románu klasika hororového žánru Stephena Kinga z roku 1996. (ash99)

Reklama

Reklama