Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vôňa a smrad spálenej gumy a benzínu, horúceho asfaltu, oleja a trápeného kovu, rýchlosť mihnutia oka a strach tlačený adrenalínom na zadnú stenu lebky, to je to pravé pre Tonyho Scotta ! – a hoci sa neposadím na zadok z Toma Cruisa a už duplom nie z nadupaných trápnych áut, aj s príbehom, plytkým ako pľuvanec na Sahare, je to ešte stále poriadna jazda. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Z různých přistupů k tomu jak točit automobilní-závodní žánrový snímek je asi nejvíce funkční umělecký (LE MANS, VANISHING POINT, TWO LANE BLACKTOP), zatímco dramatická zpracování (RUSH, FORMULE 1) většinou dopadají všelijak, především pomíjivě (ostatně artový přistup k tvorbě pomohl nejednomu sportovnímu filmu - viz. DOWNHILL RACER, ANY GIVEN SUNDAY...) . Nejinak tomu je u DAYS OF THUNDER. Je to sice snímek Tonyho Scotta, což znamená, že vypadá a zní velice dobře a hezky se na něj dívá, ale platí to stejné co u všech Scottových snímků - je jen tak dobrý jako jeho scénář a ten je v tomhle případě hodně vlažný (byť za ním stojí Robert Towne) a dramaturgicky trochu rozplizlý. Lze se ale konejšit typickou devadesátkovou hudbou Hanse Zimmera plnou epických rockových kytar, velmi dobrým castingem (Duvall, Rooker, Reilly) a celkem vtipným misscastingem (Randy Quaid coby majitel závodního teamu). A především sebevědomým Tomem Cruisem, který hned ve dvou scénách ujistí diváckou veřejnost, že má skutečně ohromný péro, ale jinak ho tu zdatně přehrává i Duvallův pes. 55% (Doporučují ke shlednutí jen pokud chcete vidět vše od Tonyho Scotta anebo se chcete 107 minut dívat na vynikající záběry Warda Russella) ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Takovej Top Gun na kolech. Mladej a neklidnej Tomík sice nezná o autech vůbec nic, ale řídit je umí a to s velikou odvahou. Jeho horká hlava vypadá, že bude pro team problém.  A když se na scéně objeví, hezká doktorka v podání Nicole Kidman, začnou mladému samečkovi ty pravé bouřlivé dny. Je to výborná oddechovka. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Závody NASCAR samy o sobě nabízejí slušnou porci zábavy a tak Tony Scott neváhal a natočil nadprůměrné akční automobilové drama s trochou romantiky. Cruise se po stíhačce naučil docela slušně ovládat i speciál pro závody NASCAR, takže po leteckém kerosinu bude dlouho cítit i 103-oktanovým benzínem. Ikdyž klišé na nás pomrkává na každém rohu a výsledky závodů se dají stejně dobře tipovat jako celý příběh, dobře se na to kouká. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě stejné, jako Top Gun. Lookem, atmosférou, romantickou složkou, rockovými slaďáky a celkově odlehčenou náladou. Top Gun je ale o fous zajímavější - přeci jen stíhačky > závody nascar. Days of Thunder je pohodová, ale taky od začátku do konce přesně nalajnovaná žánrová klasika, která svým průběhem těžko někoho překvapí. A asi jsem slepej, ale Nicole Kidman jsem tady vůbec nepoznal. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Hlavné natáčanie natáčania prebiehalo od začiatku roku 1990 do mája 1990 v Charlotte (Severná Karolína) a Daytona Beach (Florida). Ďalšie miesta natáčania: Bristol (Tennessee), North Wilkesboro (Severná Karolína), Darlington (Južná Karolína), DeLand (Florida), Magna (Utah) a Phoenixe (Arizona). (Arsenal83)
  • Don Simpson bol nadšený, že ho obsadia ako konkurenčného pretekára menom Aldo a tvrdo pracoval na tejto úlohe. Problém bol v tom, že nemal žiadne herecké schopnosti a jeho scény boli hrozné, takže postavu Alda ako hlavnú vedľajšiu postavu zrušili a Simpson mal nakoniec len jednu krátku scénu. Špekulácie potom tvrdili, že Tony Scott nakrútil scény so Simpsonom zle zámerne, aby mohli eliminovať alebo výrazne znížiť jeho herecké úsilie. (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama