Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Zítra to bude rok co nás Tony Scott navždycky opustil. Z blížícím se smutným výročím jsem se rozhodl trochu doplnit jeho filmografii. Tenhle film je zářná ukázka toho kam až může dojít zápal a nadšení ve fandění. Pro mě je to spolu s Pomstou nejslabší setkání se Scottem. Což, ale není úplně jeho vina. Vizuál to má pěknej, stejně tak soundtrack. Spíš to vázne pro stránce scenáristické. Musím vyzdvihnout De Nira, to byl psychouš jak má být. Snipes se snaží, ale jak nikoho nezabije není to s nim ono. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný psychologický thriller z dílny Tonyho Scotta, ve kterém herecky září Robert De Niro v roli psychopatického fanouška, ale nijak špatně si nevedl ani Wesley Snipes. Scottovy proslulé hrátky s kamerou a kamerovými filtry, solidní Zimmerův soundtrack, místy dost mrazivá atmosféra a neposlední řadě zajímavý námět jsou tím, čím tenhle film baví a co ho zaslouženě posílá s hodnocením někam k 75%. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Excited and anxious, I await my dream / To escape, applaud and embrace my team / Opening day I always can trust / It's just for this high that I crazily lust / Return of our hero does brighten the days / Just briefly my troubles get lost in the haze / The grace from the field arouses the crowd / Reflects on the days when I was quite proud / I'm more entranced than the average fan / I used to play, you see, and I know I still can / That time I drove the ball with such loft / My exit atop shoulders as they carried me off / This pastime and I just fade into one / Expanded upon from father and son / My boy is young and awkward for now / I just need the time and can show him how / I really am quite close, just a break away / From straightening things out and being okay / I can help my team to regain its glory / With just a little twist to the same old story / Players say now they play for themselves / This causes a burning within me that dwells / The fan is the one who pays for the game / Which bestows all the riches and welcomed fame / The players will listen but really don't hear / All the while just hiding behind an invisible tear / I grow tired now of all this greed / And chart a course to set things free ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Presne jeden z tých prípadov, keď sa stretne prvotriedne obsadenie s prvotriednym režisérom, ktorí aj predvedú svoje tradičné výkony, ale kvôli priemernému scenáru vznikne síce vôbec nie zlý, ale aj tak vlastne len priemerný a zabudnuteľný film. A pritom potenciál tu aj celkom bol, ale akoby sa tvorcovia báli zájsť trochu ďalej. Hlavným plusom je, že sa film môže oprieť o zaujímavé a dobre obsadené postavy, hlavne Robert De Niro ako skrytý psychopat sa mi tu veľmi páčil a tak hlavne v prvej polovici, kedy ešte mal prácu predavača nožov som si všetky scény s ním celkom užíval, no ani potom nie je zlý a Wesley Snipes sa mi síce viac hodí do akčných filmov, ale predsa len je to športový typ, takže mi vyhovoval aj tu. A práve oni sú rozhodne hlavné klady tohto filmu. Aj mimo nich sa tu nájde niekoľko známych hercov, ktorí vždy potešia, ako John Leguizamo alebo Benicio Del Toro, ale ich postavy už nemajú až taký priestor, aby mohli výraznejšie zaujať. Takže film, ako taká jednoduchšia dráma o dvojici mužov so svojimi problémami, ktoré sa snažia prekonať aj celkom funguje, ale ako thriller už vôbec nie. Síce aj na tú druhú polovicu sa pozerá celkom dobre, ale chýba tomu akýkoľvek nápad alebo aspoň napätie, tu sa toho dalo vymyslieť dosť, ale tvorcom sa asi nechcelo. A Tony Scott tiež nesklame, zopakoval si športové prostredie z Posledného skauta a hlavne vizuálne je to nadmieru atraktívne, pri tomto scenári už viac urobiť nemohol. Takže celkovo Fanatik nie je zlý film, dá sa na to raz, dvakrát pozrieť, ale prekvapuje ma, že do filmu bez väčšišho potenciálu sa vložil nielen taký rozpočet, ale aj také hviezdne mená. 62% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Baseballu rozumím jako koza petrželi a přišlo mi, že film z velké části nebyl v tomto ohledu úplně pro laiky. Co se týče dramatu, to bylo skvělé. De Niro zastal roli psychopatického fanatika skvěle, vývoj jeho postavy byl pozvolný a naprosto pochopitelný. U hlavního hrdiny se mi zkrátka líbilo, že si šel za svým a rozhodl se nenechat si kadit na hlavu. Nejvíc mě pobavila scénka, kde ženská neustále na tribuně blbě civěla, až mi lezla na nervy a hrdina ji v zápětí skutečně okřikl. Sympatie okamžité, i když se dostavil i pocit opravdu skvěle navozeného strachu a nejistoty. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama