Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film,který si Steven doslova vydupal,aby mohl světu ukázat,jak zmrdi v korporacích ničí přírodní krásy....a lidi to nepochopili a odsoudili...smutné.Je to prvotřídní Segalovka,která má navíc důležité poselství,v poslední době z tohoto tématu těží kde kdo,třeba i Al Gore... poserte te se křupani,za tohle si ho vážim úplně nejvíc... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesilovka proti muži se stoickým výrazem končí efektním zneškodněním posledního záporáka, který sebou bolestivě praští o podlahu. Steven Seagal (i producenti jeho filmů) pochopili, že není třeba experimentovat tam, kde stačí „pouze“ pokračovat v nastoupené cestě. A to je samozřejmě dobře. Příjemnou nostalgii nabízí i tenhle naivní, ekologicky koncipovaný projekt, který se sice vážným tématem experimentovat pokusil (navíc i tím, že Seagal poprvé a naposledy usedl na režijní křeslo), ale pořád jsou to příjemná devadesátá léta a látka, která se dá bez větší újmy přežít. Vážně ale škoda ekologického spasitelství i odklonu od toho, že divák víc než kecy a výbuchy přivítá právě u Seagala lámání končetin a dobře mířené údery. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Naučně ekologický záměr Seagalovi nelze upřít. Narážky na zhovadilost a lhostejnost kapitálu vůči svému okolí a ekologické rovnováze ve spojitosti s nádhernou aljašskou přírodou docela fungují. Když jsem na tom byl v kině, závěčná pětiminutovka (kromě toho, že je zcela pravdivá) docela zasáhla. Režijní debut se Seagalovi docela povedl, kromě poselství a hezké přírody film skýtá klasické akční propriety žánru – výbuchy, střílení a tradičně skvělé Seagalovo umění (včetně lámání rukou – toho se prostě nenabažím). Seagal je prostě machr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl ešte v dobách dávno minulých, keď som ešte nechápal, čože to na kariére Stevena Seagala tak smrdí. Týmto filmom som to v trinástich rokoch začínal pomaly chápať. Dopomohol k tomu ten preslov o indiánoch a pristihol som sa pritom, že ma už akosi tá prepálená superhrdinská akcia nebaví. Stalo sa to chvalabohu včas a bol som zachránený. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Steven je tu ještě v dobré formě, ale v Aljašce prostě nic nefunguje tak jak má: pověst a historie hlavního hrdiny, drsňácké řeči a dialogy obecně, zpomalené záběry, mystická, duchovní stránka, Michael Caine jako záporák. Možná až ten fylozofický závěr - částečně. Nepomatuji si, kdy kdy jsem se u Seagalovky tak nudil. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama