Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Recenze (352)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Trošku průměrný film, který ale obsahuje několik výborných scén. Velmi děsivé bylo mučení toho naftařského stařečka. Michael Caine mě tu překvapil, ale nechápu, proč mu nabarvili vlasy. Ten moralizující projev na konci filmu byl sice pravdivý, ale v takovémhle filmu ho shledávám zbytečným. ()

astraal 

všechny recenze uživatele

Jak zachránit Aljašku před zničením těžbou ropy?....chvíle přemýšlení....Vyhodit jí celou do luftu za jásotu domorodců. Veselé! ()

prochy10 

všechny recenze uživatele

i když moc nemusím Saegala, tak na tohle se sem tam dalo i dívat.......i když nejlepší na tom byla ta skvělá příroda na Aljašce... ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Takovou blbinu aby jeden pohledal. Odhlédneme-li od standardně nadstandardního herectví Michaela Cainea, je to příšerné. Vždy mě ohromí, když takovýto ekologicky laděný spektákl je provázen nejen lámáním kloubů a rozstříknutými mozky, ale rovněž takovým množstvím brutálních výbuchů, které by znamenaly v reálu ekologickou katastrofu pro polovinu severoamerického kontinentu. ()

freyinec 

všechny recenze uživatele

Já toho chlapa nesnáším, škoda že není TOP 10 nejhorší herců, v tomhle případě vlastně i režisérů. Ale i tak musím uznat, že tohle ještě vcelku šlo, má i horší. ()

Paviozo 

všechny recenze uživatele

Závěrečná půlhodinová bitka na rafinerii je až komická. Jinak Seagal prostě není režisér, měl zůstat pouze i svých kopů a chvatů...nyní už pouze v důchodu, i když jako mafiánský boss v Machete se ještě rozjel :) ()

dewil21 

všechny recenze uživatele

Težko říct, jestli by ten film s jiným hercem byl lepší, ale asi o moc ne, je to prostě fraška. Nemám ráda Stívna Senegala a jeho filmy ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

A ja mám Aljašku napríklad rád. A to vrátane všetkých stupídnych dialógov. Pre mňa je Aegis 1 symbolom starého dobrého Števa, týpka s neznámou minulosťou a so skúsenosťami zo všetkých možných aj nemožných špeciálnych jednotiek. 😀😀. Mňa bavila jeho mladícka nesmrteľnosť ďaleko viac ako dnešná pasívna obéznosť. Bolo tu množstvo nádherných bitiek za päť bodov, a že občas trápne vlnil rukami, keď strieľal zo samopalu ??? No a čo. Mňa toto proste bavilo. Fuckt. Akčná ekológia. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Upřímný a disciplinovaný Forrest Taft prokoukne, kdejakýho chamtivýho magnáta. Tento film není o akci, jde o jisté zamyšlení a sám S.Seagal tomuhle moc rozumí. Poněvadž on umí naslouchat přírodě a jak je vidět, tak většina už právě vůbec ne. Proto si tento snímek zaslouží plný počet hvězd. ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

No jako já od toho nečekal nějak po všech stránkách umělecký vrchol americké kinematografie jako vy, ale jen solidní akční zábavu a ta se mi také dostavila. ()

KryplXxX odpad!

všechny recenze uživatele

1) Steven Seagal je hrozný herec. 2) Nechat vyletět do povětří ropnou rafinérii na Aljašce by způsobilo větší ekologickou katastrofu než nějaká rafinérka. Joj toto bolelo. ()

JUWA 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma,čo si týmto filmom Štefan S.chcel dokázať.Zrejme si myslel,že prinesie celému svetu spásu,všetko bude zrazu lepšie,ovzdušie bude zdravšie,voda čistejšia a ľudia k sebe navzájom lepší.Bohužiaľ to tak nie je.Snaha o nejakú hlbšiu myšlienku vyšla úplne navnivoč kvôli príšernému scenáru,ktorý zrejme niekto napísal pod vplyvom omamných látok.Vidno to najmä v závere,ktorý považujem za výsmech normálnym ľuďom,za výsmech do očí všetkým,ktorých IQ dosahuje hodnoty nad 20.Viete ako zamedziť ťažbe ropy na Aljaške? To je úplne jednoduché,stačí všetky ropné zariadenia podmínovať a vyhoďiť do vzduchu.Tým si získate obdiv indiánov,ktorý vám na tlačovej konferencií o životnom prostredí budu pri každej vete uznanlivo prikyvovať hlavou.Nechcem celý film na tomto mieste spoilerovať a preto celú eko-časť preskočím.Tým sa dostanem ku hlavnej postave menom Forrest Taft,(Prečo nie rovno Naft?),ku mužovi ktorý sa narodil a už všetko vedel,a preto je tak tajný,že o ňom neexistuje ani spis TOP SECRET.Presne takéto viac menej trápne hlášky padajú po celý film a tým na jednej strane podrývajú tú "hlbku",ktorú tam chcel pán režisér Štefan S.dať,ale na strane druhej robia s filmu vynikajúcu komédiu,ktorá má obdobu možno len v Komande.Po celý čas je to neuveriteľná sranda,či už v spomenutých hláškach alebo v ďalších postavách ako napr.Jennigns a jeho verný psíček MacGruder,či celá zabijacká jednotka.Títo všetci sú tak smiešní,až je to do plaču.Veľký Taft celý čas chrlí jednu múdrosť za druhou,no najviac sa pobavíte na jeho zdôvodnení,prečo vyhoďiť všetko do vzduchu.Už len táto scéna stačí na to aby ste si Aljašu pozreli celú.Nehodno nespomenúť ani indiánskeho náčelníka,ktorý vám dá takú lekciu hlbokej životnej filozofie,až sa vám zahmlí pred očami. Aby som nezostal len u negatív,tak spomeniem veľmi solídnu akciu,fajn zvuk aj strih,no najväčším plusom je výber prostredia. Aljaška je totiž tak nádherná zem,až možno budete mať pocit,že tie záverečné kecy majú niečo do seba.Ale to je samozrejme omyl.Čo sa týka réžie,tak najviac podarených je prvých 10 sekúnd.(Záber na Orla Kráľovského za podmanivej hudby Basila Paleroudisa) Moje hodnotenie 50 % vyzerá možno trochu príliš vysoké,no faktom zostáva,že je to film celkom pozeraťeľný,vzhľadom na to,akými skvostmi nás Štefan S. zasypuje v poslednom čase. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Kdyby zde bylo mnohem více soubojů, akce a mladých polonahých eskymaček na úkor spirituální omáčky, keců a ekologické agitky tak bych hodnotil lépe.. Tady už to se Stevenem zdá se začínalo jít z kopce.. Prostě se měl rozhodnou jestli chce dál točit akčňáky nebo jít cestou dojímavých eko agitek apod.. Ale prosím nemíchat to dohromady, protože to působí nevolnost... Co se mi líbilo bylo těch pár super bitek (na začátku v baru, na konci se žoldáky), polonahé eskymačky (při uzdravovacím rituálu, v "duchovní" vizi) a vlastně i ta závěrečná řeč (byla naprosto pravdivá a je smutné, že dodnes se na věci nic nezměnilo), která však do akčňáku podle mě naprosto nepatří.. No a samozřejmě scéna kde boss žoldáků popisuje kolegovi s kým to vlastně mají co do činění: "...He's the kind of guy that would drink a gallon of gasoline so he could piss in your campfire! You could drop this guy off at the Arctic Circle wearing a pair of bikini underwear, without his toothbrush, and tomorrow afternoon he's going to show up at your pool side with a million dollar smile and fist full of pesos..." ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Evidentní pokus o ekologický podtext, který kašle na symboliku a ukazuje velmi radikálně stav věci. Nejde ani tak o selhání Seagala jako režiséra jako spíš o chatrný koncept, navíc doplněný o příšernou choreografii soubojů, kterou je Steven pověstný v posledních deseti letech. ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Nebejt toho závěrečnýho mentorování nad žalostností lidské civilizace, byl by to jenom jeden z dalších tupejch filmů. Takhle dává alespoň nějakej důvod k zamyšlení se nad sebou. ()

sniperjozef odpad!

všechny recenze uživatele

Och maj gaž! Něco tak strašnýho jsem dlouho neviděl. Nevim, jestli to mělo být chytrý, vtipný, smutný, akční,... jediný co vim, že jsem se z toho týden dostával. Seagal hroznej, příběh nulovej, akce k smíchu... To není ani na jednu hvězdu! ()

Reklama

Reklama