Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl ešte v dobách dávno minulých, keď som ešte nechápal, čože to na kariére Stevena Seagala tak smrdí. Týmto filmom som to v trinástich rokoch začínal pomaly chápať. Dopomohol k tomu ten preslov o indiánoch a pristihol som sa pritom, že ma už akosi tá prepálená superhrdinská akcia nebaví. Stalo sa to chvalabohu včas a bol som zachránený. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Seagalov režijný debut je síce štýlovo trochu odlišný od jeho predchádzajúcich snímok, ale rozhodne nie o veľa lepší. Steven už pomaly ale isto starol a priberal, ponúk od režisérov ubúdalo a tak to skúšal sám ako režisér a hlavný hrdina filmu zároveň. Je to opäť béčková klasika, ktorá sa snaží priniesť aj posolstvo v zmysle "ekológia nadovšetko", no pre priaznivcov Stevena asi klasika, pre ostatných priemer. Škoda, večná škoda, že v skutočnosti nie je žiadny taký podobný superhrdina, ktorý by sa tak odvážne a neľútostne bil za zdravé a čisté životné prostredie. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Návod k užití: Aljaškou v plamenech proplachujeme hlavu přesně 98 minut. Za sledování kýčovitých záběrů krásné přírody a poslechu hudby Basila Poledourise se snažíme Stevenu Seagalovi věřit, že umí hrát i režírovat, přičemž se netajíme sympatiemi k zase jednou ohromně roztomile slizkému Michaelu Caineovi, který nám předvede mimo jiné i senzační etudu na téma Jak natočit olejářskou reklamu aneb Nasaďte během setiny vteřiny úsměv tak vřelý, že mu všichni (raději) uvěří. Po skončení filmu s ohromně hloupým scénářem pak můžeme být rádi, že dobře dopadl a nijak vážně nám neublížil. Navíc jsme náležitě ponaučeni a už nikdy si nebudeme dělat srandu z indiánů.. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jak je ten film drahej, tak je blbej, od titulků po titulky, od gumáků k culíku. Původně jsem chtěl napsat, že Aljaška představuje ještě v rámci Seagalovy tvorby snesitelný film, ale závěrečný proslov mě ujistil, že ne. Koncept hlavního nezastavitelného hrdiny je blbej jak dvě vidličky bez nože, intermezzo s eskymáckým duchovnem bylo hodně, hodně špatný, ale třeba ve Stevenovi viděl ten eskymák medvěda proto, že nahlédl do budoucnosti, zjistil, že Steven má podobnou váhovou kategorii a objemové parametry jako medvěd, nadto že s Putinem chlastaj vodku s medvědem a s Medvěděvem...jo pak jako vizionářský film je to super kousek. A taky my vysvětlete, proč si hlavní byjec (pyjec) bere do akce ženskou, které v jednom kuse říká: "Počkej tady". No wow... nene, v rámci Seagalovy tvorby toto nijak zvlášť snesitelný snímek není... a co mě zklamalo nejvíc? Souboj mezi SS a Sven-Ole Thorsenem, protože tenhle obrovitej Dán by toho rachitickýho Amíka zlomil vejpůl aikido/neaikido... nebo co to je za bum-kop-rum-bum-křup umění. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tímhle v podstatě mistr aikida pohřbil svoji kariéru, aneb v nejlepším se má přestat. Aljaška je opravdu špatná, vyměklá a rádoby na efekt. Seagal jako ekologický spasitel není uvěřitelný a nedělá to od srdce - i když s tím co například na konci říká má v podstatě pravdu, styl s jakým to podává však není ten nejlepší. V jeho předešlých filmech šlo obvykle o pomstu/vyrovnání účtů. Vždy tam figuroval hrdina, pro kterého byla zápletka osobní. Tentokrát je tomu jinak a poprvé se zde dalo říct "už není ten starý dobrý drsný Steven". Technicky je Aljaška vzhledem k rozpočtu překvapivě velmi špatná (okaté dekorace a miniatury) + šílená snová scéna. Vůbec scény mezi Eskymáky jsou ty nejhorší v celém filmu. Několik akčních scén jako obvykle ujde, ale není jich tolik. Závěrečný ohňostroj je nuda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno