Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 181)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Jestli nás někdy napadne mimozemská rasa, jakože bych z toho nebyl dvakrát nadšený, tak si myslím, že Shyamalanův pohled vůbec není nereálný. Prostě mi to přišlo jako naprosto úchvatné. Žádné megalomanské bitvy a totální ničení měst, ale boj muže proti ufounovi. A hlavně opět ten masakrální konec, ale to je u Shyalmalana celkem klasika. A jestli se někdy ocitnu tváří v tvář s mimozemšťanem, tak mám inspiraci co na něj použít, třeba to vyjde. Vlastně mám jednu drobnost, která mi až tak úplně neseděla, byl to kněz v podání Mela, prostě jsem mu tu víru, nevíru úplně nebaštil. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pořád nechápu, proč jsou Signs tak dobře hodnocené. Že by to bylo Melem Gibsonem? Příběhově je to vcelku dobré, napětí zde je, ale od druhé poloviny mě to už pomalu začínalo nudit, sama nevím proč. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Uf no tak to byl hnus. K filmu jsem se dostal, když běžel v televizi a až dodatečně jsem zjistil kdo to natočil. Pořád mi vrtalo hlavou, proč se Mel a Joaquin rozhodli zahrát v takhle přihlouplém filmu o emzácích a jestli začátek byl aspoň trošku zajímavý a znepokojivý, tak druhá polovina to pohřbila a naprosto dementní závěr to zaházel hromadou mokré hlíny. Celou dobu jsem se u filmu neklidně vrtěl a čekal na konec. Film mi přišel vykradený od začátku do konce (včetně vzhledu emzáka), a co není vykradené, to je vylízané. Scifi to sice je, ale thrillerově to na mě nepůsobilo a drama bylo hlavně čekání na titulky. Mysteriozní na filmu bylo hlavně neustálé sledování wtf momentů (proč to tam ten scénárista cpe?), z nichž jenom dva (voda a máchání bejsbolkou) dávaly na konci filmu nějaký smysl. Rozhodně ne šestý. Zatím nejhorší Shyamalanův film. Hvězda je za soundtrack, který si zasloužil být u něčeho lepšího. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Poslední jakžtakž dobrý Šajmalán? Píšu jakžtakž, ale film musím ohodnotit plnou palbou. Proč? Protože nikdy jsem se u žádného sebelíb hodnoceného hororu nebál tak jako u scény s s nožem a dětskou oslavou. Mimořádně mrazivá podívaná. 9/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Takhle si přesně představuji thriller, jinak řečeno, ty pocity, které jsem prožívala u sledování tohoto filmu byli neuvěřitelné. Byla jsem napjatá, vyděšená, šokovaná a navíc i dojatá. Mel Gibson byl skvělý, stejně tak jako ostatní herci, ale příběh mě dostal nejvíc. Skvěle vymyšlené i natočené. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem prvně viděl hrozivě vypadající Shyamalanovu tvorbu, u které jsem značně strádal, působil na mě tento snímek téměř jako zjevení... Atmosféra byla vyšponovaná, nejen díky působivé hudbě a kameře, ale hlavně díky chytrému a propracovanému scénáři (kterému jsem pár chybek ochoten odpustit), k tomu prvky mrazivého humoru, excelující herci a na proti tomu nehorázně odbytý konec, který neměl prostě nic! Ale těším se, protože mám pravděpodobně to nejlepší od tohoto režiséra před sebou... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Postupně budovaná atmosféra (podobně jako v Šestém smyslu) je zárukou čím dál rychleji bušícího srdce. Nejhorší na celém je ten pocit nevědomí a neznáma, který diváka sužuje celou dobu. K tomu dvě brutální lekačky (bez zbytečných výbuchů zvuku, skákání do ksichtu a tak), které jsou děsivé pouze mistrností režie a parádní finále. Shyamalan v TOP formě. 100% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

stopy v obili, gibson ako knaz so stratenou vierou, agresivni mimozremstania alergicki na VODU!!!...wooow...a co bude nabuduce pan Shyamalan?duchovny pribeh o strastiplnej ceste slovenskych futbalistov k titulu majstrov sveta? ()

iommi 

všechny recenze uživatele

ČOŽE??? "Marťankov" rozleptá voda??? A že niečo neidentifikovateľné a neviditeľné sa vznáša nad mestom??? A že do toho nabúral vták a bol hneď mŕtvy??? Ja asi odpadnem. To keby že ja robím inváziu na Zem tak si to pekne krásne premyslím do posledného puntíku, aby ma nič neprekvapilo. V tomto smere už aj Spielbergova Vojna svetov vyjde z tohto súboja víťazne (hlavne preto, že je to predsa len natočené podľa klasickej knižnej predlohy z čias dávno minulých). ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Znamenia sú filmom so skvelou atmosférou a myslím si, že Shyamalan je výborným režisérom. Spielbergovu Vojnu svetov som videl skôr ako Znamenia, ale oproti nej sú Znamenia lepšie. Výkony Gibsona a Phoenixa sú na dobrej úrovni, jediná vec, ktorú by som Znameniam mohol vytknúť bolo ukázanie mimozemšťanov. Tým stratil film celkom veľkú časť svojej tajomnosti, vďaka ktorej sa mi tak páčil. Pred znameniami som tiež videl aj Scary Movie 3, takže scéna, keď Gibson prichádza k svojej umierajúcej manželke mi pripadala celkom zábavná, čo ma trošku sklamalo, lebo objektívny divák by ju možno hodnotil ako veľmi dojemnú, ale to je vlastne jedno. Celkovo dávam 4x*, toľko si Znamenia určite zaslúžia. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Na Shyamalanovi zkrátka neujíždim a tudíž mě nenadchl ani jeho další, v mnoha ohledech ale další a stále stejný, film. Ale rozhodně to není úplně špatné. ()

kusper 

všechny recenze uživatele

Slabší než Šestý smysl, ale ještě v životě jsem se tak nelekl, když jsem na plátně spatřil mimozemšťana. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Je možné, že neexistují náhody ?“ ----- Reverend, který po těžké zkoušce ztratil víru, jeho nejbližší a kukuřičné pole se zvláštními kruhy polehlých rostlin. Z drobných znepokojivých událostí, faktů, otázek a náznaků skvěle budovaná atmosféra příběhu o mimozemské invazi, v níž všechny detaily mají svůj účel. Vlastně je to takový milý nesmysl - ale kdo může vědět, co by se stalo, kdyby opravdu přiletěli … :-) ... P.S.: A nikdo vás nenutí, abyste se ztotožnili s konečným vyzněním snímku. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Líbilo, ale čekala jsem víc thriller než scifi....Nač tam dávat nějaký zelený potvory, co uspořádaly invazi na naši planetu. Mně by ta mystika kolem kruhů v obilí úplně stačila. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Znamení je film z doby, kdy byl Shyamalan ještě stále ve formě a zde to dokazuje. Ve Znamení jsou opravdu výborné momenty, které bohužel střídají ty méně povedené. Dramatické chvíle tu střídají nudné, rádoby filozofické rozhovory a úvahy hlavních hrdinů, kteří mi nijak nesedli. Závěr je celkem dost napínavý, ale takový nějaký nemastný, nějak mě to prostě nechytlo a nevtáhlo do děje. Jen sem nějak během sledování dostal chuť na kukuřici a znovu shlédnutí Scary Movie 3. ()

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama