Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při psaní reportáže o okresu Levy na Floridě v roce 1982 jeden novinář odhalil šokující tragédii. Pro obyvatele vesničky Rosewood, založené na hodnotách rodiny, víry a tvrdé práce náhle končí veškeré naděje. Během několika nočních nájezdů srovná jejich vesnici se zemí skupina pomstychtivců. V okamžiku největšího běsnění spojí své síly veterán z 1. světové války a místní obchodník, aby odvrátili blížící se smrt. V bažinách se totiž skrývají desítky žen a dětí, které v hrůze uprchly. Někdo je ale musí dovézt do bezpečí... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (22)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEBUDE TI TU SAMEJ SMUTNO?" ,,JE TU SO MNOU JEŽIŠ." __ Singletonova réžia je čisto štandardná a prekvapuje ma, že hoci sa vo svojej filmografii neraz zaoberal problémami rasizmu, z takého veľkého námetu vyťažil pomerne málo. Záveru samozrejme nechýba pátos, avšak väčšinu času sa film snaží vyznieť umiernene a realisticky. Nad všetko však vyčnieva scéna ,,obesenia" nad reálnosťou ktorej značne pochybujem. Herecky ma zaujal najmä Bruce McGill, ktorý je mnohým isto známy ako Jack Dalton z ,,MacGyvera", si zahral takého rasistu až som zíral. Scéna, kedy od neho v závere odchádza syn akoby sa snažila ospravedlniť predchádzajúce zverstva a odňať z bielych Američanov nálepku rasistov. Pri finálnej konfrontácii som sa akosi nemohol ubrániť podobnej scéne masakru v ,,Nebeskej bráne", pracujúcej z nie až tak vzdialeným námetom o predsudkoch voči cudzincom. (231. hodnotenie, 18. komentár k filmu) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polka zbytočne natiahnutá, nudná, tá druhá rapídne zošliapla plyn a je to cítiť. V porovnaní s "Pádom nebies", ktorý sa opiera o obdobný prípad podľa skutočnosti, je "Rosewood" ďaleko lepším filmom, i keď "Pád nebies" je viac menej "zo súdnej siene", kým tu sa berie "spravodlivosť" do vlastných rúk. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četla jakýsi článek o tom,že nám amerikáni vytýkají rasistické chování vůči našim tmavým spoluobčanům.Po shlédnutí tohoto filmíku mám chuť se útrpně usmát.Chtěla bych vědět,kolik z našich tmavších spoluobčanů zažilo problém se segregačním apartheidem a lynčováním.Téma filmíku je ale aktuální pro každou dobu a každý národ. Velmi realisticky ukazuje co dokáže frustrace,závist a davová hysterie a každý koukatel má celou dobu vztek na ty bílé a určitě stojí za skouknutí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $13,130,349Tržby Celosvetovo $-║ Ďalšia smutná rasová etapa ľudstva v novodobej histórii, John Singleton si poradil s ťažkou témou zručne a príbeh má čo ponúknuť a čím šokovať, taktiež dobré obsadenie pomohlo filmu. /70%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slogan TA HRůZA SE SKUTEČNĚ STALA! a nasraný Ving Rhames s brokovnicí na obalu VHS evokují dojem, že půjde o ultimátní brakovou blaxploatační řežbu, ale to by se nesměla psát 90. léta a nesměl by režírovat Singleton. ROSEWOOD je vážné blaxploatační drama podle skutečné události, které sice není odvyprávěné nejlépe a tu trochu dolů srazí dobrý dojem příliš cool Rhames střílející obouruč, který jako by vypadl z jiného filmu nebo křečovitá scénka v závěru, kdy syn opouští svého otce, protože si uvědomí, že je to hnusný rasistický vrah, ale i přes nezanedbatelnou délku rozhodně stojí za zhlédnutí. Při honu na čarodějnice vám spolehlivě vzkypí krev spravedlivým hněvem a hrůzou ze zvěrstev lynčujícího davu, je to solidně napínavé, dobře obsazené a herci jsou výborní. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama