Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Co to je za průjmovou rupturu? Vykrádání slasherů, sebevykrádání, otřesné postavy, křik, křik, ááá, křik, sekera v hlavě, ááá křik, jump scare, jump scare, ááá křik sekera, krev, zrzka, klišé, stereotyp, křik, blair witch na steroidech, toxické postavy, sex, áá křik sekera, jump scare, jump scare, křik, křik, blair witch, sekera, křik áááá, rockové písničky, krev, sekera, jump scare, křik... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zasytí, ale chuťově neuspokojí. Prostřední část "Fear Street" trilogie se nese ve stejnym duchu, takže pokud se TI líbila sterilní jednička, bude se ti nejspíš líbit i sterilní dvojka. Změnilo se tentokrát jen prostředí. Pátek třináctého ale rozhodně nečekejte. Tady se jede na volnoběh PG-13, takže počítej jen s vykastrovanou nudou - vražd není tolik, polovina z nich jde mimo záběr, a s erotikou nepočítej už vůbec. A tady bych se, s dovolením, na chvíli zastavil. Pro koho je, kurva, tohle vlastně točený?! Dnešní puberťáci jen těžko docení nějaký nenápadný pomrkávání na kempařský slashery, protože tyhle 40 let starý filmový dějiny je generačně naprosto míjí. Pro naše babičky nebo strejdy tenhle film taky nebude. Tudíž zbýváme my, veteráni, co v osmdesátých či 90. letech chodívali spát s Jasonem, Michaelem a Leatherfacem a tyhle vyvražďovačky známe zpaměti. Má tedy smysl servírovat nám tuhle polívčičku? Studenou, s hromadou do nosu i očí bijící klišé, za to bez chuti, bradavek a bez masových koulí? Nemá, alespoň za mě ne. Takže jak jsem zmínil v úvodu - sice zasytí, ale chuťově neuspokojí. P.S. Tvůrcům bohužel chybí i jakýkoliv smysl pro humor, protože třeba moment láskyplného sesterského objetí hnedka po tom, co jedna z nich vyleze z hromady sraček, si nějaký ten ostrý joke zasloužil. Tak třeba jindy a jinde. Na následující ročník 1666 už však nemám chuť. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Piatok sa s piatkom znova zišiel, čo znamená len jediné – na stole máme naservírovaný druhý diel letnej Netflix trilógie Fear Street. Staré postavy sú späť, hoci len na minútku, režisérka Leigh Janiak nezaháľa a presúva nás v čase do roku 1978 na letný tábor, čo je peknou reminiscenciou na slashery doby minulej. V šľapajach prvého filmu ide nie len soundtrack, ale aj pocta filmom daného žánru s menším obnosom odkazov na ne, zároveň ale s minimom na popkultúru. Zachytenie atmosféry obdobia mi prišlo fádne, resp. nevyzeralo, že hrá prím, takisto aj hra so svetlami. K postavám som si cestu nenašiel, úsmev na mojej tvári bol len v úvode a závere. Sekali sa deti, červená tekutina striekala a hlavy lietali, čo poteší krvichtivých, no a nedohonenci si aj tentoraz poplačú nad absenciou väčšej expozície poprsia. Prepojenie príbehov je relatívne fajn, no celkové nadšenie už nezdieľam a na tretí film sa už neteším. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V názvu to má rok 1978, ale v sedmdesátých letech to teda uměli rozparádit mnohem peprněji. Tohle se chvílemi tváří jako velká ukruťárna, ale v jádru je to jen další dětský horor, kterých je na Netflixu plno. Ty jejich zaměnitelný family friendly záležitosti, aby se zalíbily každému, jsou prostě mor. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sice více a pár výtek mám, ale pořád se jedná o silný žánrový nadprůměr a v rámci Slasher série, tu nic tak výživného nebylo už dobrých pár let. Lidé neseznámeni s oborem v tom vidí vykrádáčku, " The Better ones" v tom vidí fanouškovské nadšení z hororového žánru a poctu starším kouskům. Nightwing je rozhodně nový Crystal Lake a zrzka ze Strangers Things má náběh na novou Scream Queen? Hm, náběh tam je. Nehodlám díly porovnávat, každý má jiné plusy, trochu mě zamrzelo, že se tvůrci vyvarovali nahoty, sice chápu, že knižní předloha je PG-13 a dělaná pro mládež, ale chybí to tu. Film asi nejvíc připomene Sleepaway Camp, Friday 13TH a Burning a kdo tyhle filmy miluje už od 80. let, tak minimálně z nostalgické stránky by si měl užít i tohle. Je zde dost odkazů (Carrie!), retro hudby, sympatických postav a dá se říct, že v rámci žánru je to i šikovně vymyšlené a hezky vše do sebe zapadá. První půlka je sice pomalejší a na první vraždu se čeká déle než bych chtěl a gore mohlo být rozhodně výživnější, odehrává se buď ve tmě, kolikrát i mimo záběr a ve výsledku jsem si zapamatoval jen 2 useknuté hlavy, takže ikdyž pocitově mám spíš k 3 hvězdám, tak jsem se bavil nadprůměrně a hodlám brát všechny 3 díly jako celek, kde doufám, že čarodějnice by to mohly vytáhnout i na plnou palbu. Zatím mám z celé série radost a jsem rád, že se jí chopil Netflix. • Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5. 7/10 ()

Zajímavosti (6)

  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)

Reklama

Reklama