Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Trachta je známý nezvyklými vyšetřovacími metodami. Se svým mladým praktikantem Hlaváčkem se chystá rozlousknout záhadu zmizelého továrníka Bierhanzla. Avšak jeho nadřízený svěří případ čerstvě povýšenému vrchnímu inspektorovi Klečkovi. Ten je hned na začátku vyšetřování v Bierhanzlově vile přepaden. Vyjde najevo, že onoho osudného dne se pan továrník vrátil domů s ovázanou tváří a zamkl se v koupelně. Tam pak byl, jak se policisté záhy přesvědčí, ve vaně rozpuštěný a vypuštěný. U vany stojí prázdný demižon kyseliny sírové a na jejím dně uspořádaně leží nerozpustné součásti Bierhanzlova oděvu… Komediální detektivní příběh Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka vychází z jejich starší cimrmanovské divadelní hry Vražda v salónním coupé, tentokrát však bez účasti „génia“. Ladislav Smoljak, který se chopil režie, si pro hlavní role vybral Jiřího Zahajského a Marka Brodského, kteří si s nepředstíranou chutí zahráli v této parodii zašlých detektivních příběhů, plné nečekaných zvratů, přemetů a neuvěřitelných rozuzlení. (Česká televize)

(více)

Recenze (468)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa vážne podarilo, pozeral som na to ako puk na nové vráta - ten láskavý Svěrákovský humor sa vám tu zaryje až pod kožu. Niektoré dialógy by som počúval aj do rána ďalšieho dňa. Super. Dokonca ani samotný krimi príbeh nebol zlý. Keď si k tomu pripočítam celú plejádu špičkových českých hercov tak nie je o čom, jasný plný zásah. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pokud s odstupem času velkoryse přehlédnu topornost Brodského Hlaváčka (Bruknerova vrozená naivita to zkrátka není) a připočtu si dálkové řízení vozidla kulovnicí ("Já to řídím prvně"), všudypřítomné kachny ("Co to tady máte všude za ptáky?"), uzrávání podezřelých ("Šiju klobouky z pašovaného filcu"), rozdvojení Trachty s Václavem či deduktivní práci v křesle ("Jestli vás nějak rušíme, tak my odejdeme" - "My už pracujeme" - "Dobře si synek vybral"), tak dopadlo přenesení divadelní hry na filmové plátno k mé naprosté spokojenosti. ()

Reklama

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem byl hodně rozpačitý. Říkal jsem si, jestli dokážu odpustit první půlhodinku, která byla neskutečně nudná. Avšak tento humor můžu, a tak jsem po hláškách typu: Všechny je nosily na srdci - až na tuhle.... Nezdá se to, ale i tahle ji nosila na srdci. ...... Chudinka nebo Pane Hlaváčku teď jde o všechno, jedou proti tomu vlaku, trefil byste rychlostní páku ?? ..... Zkusím to. Zpátečka je dopředu mírně v právo, že jo?? ..... Nemůžete tam rvát zpátečku když to jede do předu. Nejdřív neutrál. ... Promiňte já to řídím prvně. dal 4* (i když si myslím, že tady by se hodilo 3 a 1/2*, ale co ... už jen za ty kachny .... :D:D ) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Vyšetřující: Jak se jmenujete?" "Co Vám odpověděla?" -"Ty jsi nějakej zvědavej, hele. Nejdřív mi řekni, jak se jmenuješ ty." "Vyšetřující: Jindřich Hlaváček." "Vyšetřovaná: Pojď blíž Jindro, jestlipak už se holíš?"... Co je na Cimrmany podprůměr, to je průměr ostatních filmů. Ale "kachny" - tak ty jsou nesmrtelné... Úvod filmu: http://www.youtube.com/watch?v=ElU8nX9Rgu8 a další... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem nečekal, že by se mi to mohlo líbit až tak. K naprosté dokonalosti k tomu něco pořád chybí, ale jinak jsem dostal přesně to, v co jsem doufal. Nenudil jsem se u toho, má to svoji atmosféru a hodně povedených vtipných scén, taky mi to celé přišlo dobře vymyšlené... Prostě si mě to dost získalo a ačkoli bych měl pár výtek, nakonec ten finální dojem na slabý plný počet kupodivu fakt mám. Určitě si to rád někdy pustím znova. Slabých 5* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (35)

  • Josef Abrhám (profesor Žalud) odmietol nosiť topánky, ktoré boli zvnútra označené menom Petr Nárožný, ktorý mal hrať pôvodne jeho rolu. Kúpil si topánky za vlastné peniaze, ktoré po filme predal jednému komparzistovi za plnú cenu. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama