Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tom, ako uniesli malú Olu, sľúbil detektív Robert Goc (Piotr Adamczyk) jej matke (Marieta Zukowska), že sa nevzdá pátrania po nej, dokiaľ ju nenájde a neprivedie späť domov. Avšak ako roky v pátraní po Oli (Julia Wieniawa-Narkiewicz) plynuli, osamelý policajt, ponorený príliš dlho v špine a svinstve sveta pedofilov, začína zisťovať krutú a nepríjemnú pravdu o sebe samom. (sochoking)

(více)

Recenze (60)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Téma filmu je samozřejmě strašný a krutý, takže citlivý duše by tohle vidět neměly. A to jsou nejhorší scény ve filmu jen naznačeny. A když pominu otazník, proč se jeden policajt honí deset let za jediným případem přes půl světa, tak se rejžovi povedl natočit napínavej film, kterej je všechno, jen ne příjemnou zábavou na hezkej večer. Silný čtyři pecky, fujtajbl. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Odpověď na Srpski film. Béčkový masakr v závěru byl pohlazením po duši a skvělým zadostiučiněním.  Hnusné téma, kde se ale Vega s úctou k obětem nepouští na pole laciného exploitation, byť s hajzly se ho absolutně nebojí a ničím je neomlouvá.  Příště klidně i pět rozžhavených kolíků do prdele a pěkně pomalu, aby si tady hoši (i děvčata) zablbli. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co jsme to za druh, když nedokážeme ochránit naše vlastní děti?“ A tohle není jediná nepříjemná otázka, která je divákovi položena...Matka mi byla strašně nesympatická a ten její telefonát byl úplně mimo. Naštěstí se pozornost brzo přesune na komisaře. Ten se postupně setkává se stále větší deziluzí a svinstvem. To, s čím bojuje, je totiž dokonale zorganizovaný pedofilní podnik s bílým masem. A není z toho dobře ani divákovi. Nejen kvůli těm, kteří chod toho všeho zajišťují, ale i proto, co dělá z jeho obětí; prázdné skořápky fungující jako dokonalé společnice, pro které jde časem už jen o rutinu. Tedy pro ty, které to ustojí. A podepíše se to i na komisaři, který se začne stávat tím, čím sám pohrdá…Film má své mouchy, od nezničitelného policisty přes démonické postavy až po detaily. Stále to je ale emočně silná, nepříjemná a tematicky aktuální podívaná. Za mě slušné 4*. „Až s tebou skončím, tak už nic nevyfotíš. A i kdyby jo, tak to neuvidíš.“ - „Seš policajt.“ - „Sem policajt.“ - „Takže to neuděláš.“ - „Sem policajt, ale v Polsku, ne tady…“ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že Patryk Vega je zvíře. A když se namixuje jeho jméno, polská surovost, pedofilní motiv a přesvědčivá audiovizuální stránka, je vyhráno. Mohl bych sáhodlouze jmenovat všechna pozitiva od tvrdosti až po bezmocné emoce, ale spíše filmu vytknu prvky, které mi brání od lepšího hodnocení. Mrzí mě, že Polsko je známo pro nekompromisní filmařský materiál, ale mi osobně by vůbec nevadilo, kdyby zde ještě přitvrdili, šlo se více do dětské pornografie a maximálně explicitních záběrů pro vyždímání diváka a prohloubení jeho znechucení, tohle tady jede sice na poměry běžných filmů o něco více než je standardem, ale neuškodilo by ještě přitlačit. Dále bych asi více ocenil menší soustředění na jednotlivce v druhé polovině, jenž se zaměřuje vlastně už jen na malou Olu, kterou detektiv deset let hledá, a více bych zaplul do vod celého systému pedofilní sítě, všech monster, která se na něm podílejí, a propojení od Polska, Ruska, Moldavsko až do Anglie, jak je ve filmu vyobrazeno. To jsou mé osobní postřehy, nicméně i přes ně se filmu nemůže upřít Vegův rukopis a opravdová touha ukázat divákovi to nejhorší v lidech okolo. Slušná emoční i vizuální znechucovací dvouhodinka. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca psychologická thrill dráma postavená na námete únosu malej Oli, ktorú jedného dňa zláka na karamelku jeden ruský pedofilný nechuťák! A tak sa roztáča dlhoročné hľadanie ihly v kope sena vo svete pedofilných zvráteností. Sympatický detektív Robert sa do toho poriadne ponoril, a napokon sám dopláca na svoju zanietenosť do celého prípadu (hoci by to sám o sebe nikdy nepovedal). Film má vynikajúce tempo, hoci sem tam sa tam až zbytočne príliš tlačilo na pílu - a najmä tá záverečná "čistiaca" scéna bola na môj vkus už príliš... Ale inak skvelý film, so silnou témou a ešte silnejším odkazom podaným často úplne bez servítky. 4* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film bol natočený v roku 2019 a jeho premiéra bola pôvodne plánovaná na 4. decembra 2020, no z dôvodu zatvorenia kín z dôvodu pandémie COVID-19 bola premiéra odložená na apríl 2021, no v kinách sa objavil až v septembri 2021. (Arsenal83)
  • Paralelne s filmom vznikla trojdielna miniséria pre televíziu Canal+. (Arsenal83)
  • Film sa v Poľsku distribuoval ako vhodný od 16 rokov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama