Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tom, ako uniesli malú Olu, sľúbil detektív Robert Goc (Piotr Adamczyk) jej matke (Marieta Zukowska), že sa nevzdá pátrania po nej, dokiaľ ju nenájde a neprivedie späť domov. Avšak ako roky v pátraní po Oli (Julia Wieniawa-Narkiewicz) plynuli, osamelý policajt, ponorený príliš dlho v špine a svinstve sveta pedofilov, začína zisťovať krutú a nepríjemnú pravdu o sebe samom. (sochoking)

(více)

Recenze (60)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca psychologická thrill dráma postavená na námete únosu malej Oli, ktorú jedného dňa zláka na karamelku jeden ruský pedofilný nechuťák! A tak sa roztáča dlhoročné hľadanie ihly v kope sena vo svete pedofilných zvráteností. Sympatický detektív Robert sa do toho poriadne ponoril, a napokon sám dopláca na svoju zanietenosť do celého prípadu (hoci by to sám o sebe nikdy nepovedal). Film má vynikajúce tempo, hoci sem tam sa tam až zbytočne príliš tlačilo na pílu - a najmä tá záverečná "čistiaca" scéna bola na môj vkus už príliš... Ale inak skvelý film, so silnou témou a ešte silnejším odkazom podaným často úplne bez servítky. 4* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Devátý film od Vegy, co jsem viděl a opět kvalitní podívaná. Kvalitu jsem samozřejmě očekával, tenhle můj oblíbený polský řezník, mě zatím vyloženě nezklamal (z devíti filmů, mají nejnižší hodnocení 3* pouze dva). Dětská pornografie a černý trh s dětmi, je asi to nejodpornější, co se ve světě děje a Patrik to zfilmoval, celkem dost dobře, i když čekal jsem upřímně, že to bude víc "šokující" (kdo má Vegu nakoukaného, tak ví o čem mluvím), ale možná je to dobře, že se to drželo v této zkousnutelné podobě. I tak, silný film. (174. hodnocení) ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Téma filmu je samozřejmě strašný a krutý, takže citlivý duše by tohle vidět neměly. A to jsou nejhorší scény ve filmu jen naznačeny. A když pominu otazník, proč se jeden policajt honí deset let za jediným případem přes půl světa, tak se rejžovi povedl natočit napínavej film, kterej je všechno, jen ne příjemnou zábavou na hezkej večer. Silný čtyři pecky, fujtajbl. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Pekelná polská podívaná, která má spád a s emocemi diváka zatočí víckrát než kdejaká centrifuga na pražském Výstavišti. Patryk Vega přináší velmi syrový vhled do problematiky pedofilie a úzce se dotýká témat obchodování s dětmi, satanismu a korupce. Příběh je podávaný velmi dynamicky, s notnou dávkou napětí, nejsou zde hluchá místa, a dvouhodinová stopáž tak uteče divákovi jako voda. Tou největší zbraní Small Worldu je však fantastické vykreslení postav. U žádného jiného snímku jsem se nesetkal s tak velkým množstvím záporáků, které bych jako divák ze srdce nenáviděl, bez toho aniž by vedli jakýkoli dialog. Režisér Vega s kameramanem Modrzejewskim přenáší emoce na diváka prostřednictvím výtečné práce kamery a střihu, které podtrhuje neméně kvalitní hudební podkres Targosze. Českému divákovi bude film nejvíce evokovat kombinaci nejlepšího českého seriálu, Pustina a nejlepšího českého dokumentu, V síti. Small World je pro mě společně se Seveřanem a Top Gunem největším filmovým zážitkem roku 2022 a v TOP 10 za letošní rok si najde své právoplatné místo. Small World lze zároveň směle zařadit mezi TOP 3 nejlepší dramatické čistě polské filmy všech dob, hned vedle Volyně a 25 let neviny. Poláci zkrátka a dobře dramata umí. Plná palba a jedno velké doporučení všem! 💯 (01.08.2022 + překlad CZ titulků) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„STRÝČEK KIRYL MILUJE DĚTI…“ Případ ztracený polský holčičky. Unesena do Ruska. Ty vole, ten ruskej systém… Jasně, tady v Evropě všechno kurevsky přeháníme, ale voni… - jestli teda Poláci schválně nepřifukujou…, ale co je mi známo o Rusácích, tak… Takže, i když se mně občas nechce věřit, beru to jako realitu. Naštěstí tady v tom příběhu nedbá pravidel ani polda, takže zmrdi mají celkem rovnocenýho protivníka. Bohužel pak začne pokulhávat scénář. Je to plný hnusnejch a nesmyslnejch emocí. A taky kreténskýho chování, nebo, dobře…. chování, kterýmu nerozumím. Zbytečně. Páč ten nápad byl dobrej! Ovšem udělat po tom všem z poldy dementa… prostě nejde. Vole nejde! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénář vznikl podle dokumentárních filmů. 2.). Patryk Vega doufal, že tímto filmem strhne vlnu k boji proti obchodu s dětmi. 3.) Thx za titule „Jana Děžinská“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Paralelne s filmom vznikla trojdielna miniséria pre televíziu Canal+. (Arsenal83)
  • Film sa v Poľsku distribuoval ako vhodný od 16 rokov. (Arsenal83)
  • V čase 00:07:10 môžeme jasne vidieť na ceste Kia Ceed 2. generácie, ktorá sa začala vyrábať až v roku 2012. Dej filmu sa ale odohráva v roku 2004. (LuciusDLX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno