Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (588)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka nie je zlá, ale jednotka je oveľa lepšia. Prišlo mi to dosť pomalé zo začiatku a trvalo dlho, kým sa to rozbehlo a predstaví sa príbeh, pretože minimálne prvú pol hodinu, viac menej neviete o čom to vlastne je. Nakoniec som sa chytil na návnadu (flashbacky a vysvetľovanie), ktorú scenárista a režisér Rian Johnson hodil do hry a tak som sa bavil až do konca. Strih je naozaj výborný a jednotlivé scény zapadajú do seba ako skladačka. Po nemastnom a neslanom úvode som sa nakoniec aj začal baviť a užíval som si ďalšie Craigové vyšetrovanie, no záver ma zas trošku sklamal, čakal som viac, prišlo mi to trošku odbité, takže tu štvrtú hviezdičku dávam s odretými ušami sa super strih, kameru, príbeh a zasadenie diania na ostrov. A Casting je tiež trošku sklamanie potom, čo sme videli v prvom diely. Zhrnuté a podčiarknuté, slabšie ako jednotka, stále však pekne a zaujímavo natočené. 75% - 4* ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po třech letech snad první film, během kterýho jsem neměl ani na zlomek vteřiny potřebu čumět do mobilu. Jenom jsem užasle civěl na všechen ten bizár a absurdno (I když to není zdaleka tak nepředvídatelný, jak by chtělo - komplexita scénáře není v ději, ale v drobných detailech). Pink Panther meets Murder by Death a potomkem je Glass Onion – rebel, co narušil systém! Snad se z toho Netflix do budoucna poučí. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Zcela nesoudná stopáž, kterou nelze tolerovat ani Flixu. Rian Johnson sebevědomě představuje další Blancovo vyšetřování, které však už není tak záživné. Herci se snaží, seč mohou, ale jejich postavy skoro nemají co hrát. Společný jmenovatel celé grupy je podivný, vtipy nefungují a některé running jokes (Mona Lisa) smrdí scenáristickou bezradností. Blancův jižanský přízvuk je otravný, ale hlavně už nechci Craiga nikdy vidět ve vaně. 55 %. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rian Johnson potvrdil, že umí psát. Taky ale potvrdil, že neumí sám sobě říct: "Dost!" Dvojka Na nože je tudíž samozřejmě opulentnější v každém směru, zároveň ale plná cheap cameo rolí, narážek a easter eggů, které člověka často vytrhávají ze samotného děje, jenž by přitom jinak až na drobné berličky (chování a motivace vedlejších postav se tu dost podřizují scénáři) bez problému fungoval i bez nich. Výsledkem je naleštěná detektivka, která je chytrá, ale zároveň trochu protivná, svižná, ale přesto zbytečně dlouhá, a odehrávající se ve světě, který bohužel zaplňuje Johnson svými fantaziemi a pravidly, spíš než aby jej ukotvil v realitě. Což z tohohle pokračování v mých očích dělá o něco slabší film než ten první. Hravost zjevně má své meze. Jsem zvědavý, jestli na to Johnson přijde dřív, než bude pozdě. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To sa navzájom nevylučuje.“ Mňa pravdupovediac neodpálila ani jednotka. Dvojka je taká... čo ja viem. Prvú polovicu vyzerá hlúpo, tragicky, nezmyselne opulentne. Našťastie, v druhej sa ukáže, že v mnohých scénach klamala, zavádzala alebo nám proste nepovedala všetko. Vďaka „reštartu“ mnohé scény, v ktorých ústredný hrdina vyzerá ako hňup, zrazu pôsobia presne naopak. Celkovo ma reštart bavil, ale že by som z neho bol odvarený, to sa povedať nedá. Finále je potom už len kôpkou nešťastia. Hugh Grant wtf. Ústredný zločin strašne nezáživný. Postavy v podstate tiež; jediný, kto ma vyložene bavil, bola Janelle Monáe (Antebellum). Mala to zjavne suverénne v rukách a nebojí sa to použiť. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)
  • Scenárista a režisér Rian Johnson přirovnal svoji práci na této sérii k tomu, co kdysi dělala Agatha Christie se svými knihami: „Pokaždé děláme něco nového a vzrušujícího.“ (Updated_Cake)
  • Na párty, počas ktorej sa snažia protagonisti rozlúštiť obsah Milesovej správy, si prisadne k Peg pán, ktorý jej vysvetľuje, že zvuková časť rébusu je Bachova "Malá fúga g mol". V skutočnosti ide o jedného z najslávnejších amerických violončelistov, Yo-Yo Ma, ktorý sa sám Bachovej tvorbe venuje. Okrem klasickej hudby jeho interpretáciu môžeme počuť aj vo viacerých filmoch. (lemonova)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama