Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi tak - pokud Soukupovu týmu nešlo o víc, než vyrovnat se Policejní akademii, tak uspěl. Je ale otázka, jestli natočit komedii "stejně dobrou" jako Policejní akademie je nějaké terno. Je třeba říct, že Poldu jsem přečkal dvakrát třikrát bez následků, líbí se mi hlavní melodie a nasazení, s jakým hrají Potměšil, Synková a Hrušínský III. částečně maskuje schematičnost postav. A hodně důležitým důvodem, proč ty příznivé 3*, je existence dvou slabších pokračování - pokud je Jednička stropem, jemuž se chtěly další díly vyrovnat, tak Dvojka se zasekla ve výtahu a Trojka zabloudila už v suterénu. 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerny film o policajtoch spolu so vsetkymi vtipmi, ktore o nich koluju. Zaujimave, ze reziser Soukup sa snazil vytvorit ludovu cesko -slovensku zabavu podla ludovej americkej zabavy menom Police Academy. A ne, ne tento /ako pise Jeho Vysost, Majster Humoru na csfd strejda Verbal/ genitalny sysel pre tumor uz na mna fuckt nefunguje 20 % ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná komedie, která sice očividně vykrádá americkou Policejní akademii, ale sama to přiznává a na nic víc si nehraje...Potměšilovi role Maisnera sedla a bude s ní pravděpodobně navždy ztotožňován, pokračování už byla o něco slabší, ale to že se drží na samotném dně žebříčku CSFD považuju spíš za nějaký místní módní trend než za objektivní hodnocení. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden polda je podle mě nejlepší českou komedií z 90. let. Sice parazituje na slavné POLICEJNÍ AKADEMII, ale podle mě je mnohem lepší než americký originál. Dělá si parádní srandu z českých policistů. Ty vtipy do příběhu precizně pasují a směle na sebe navazují. Jedna excelentní hláška střídá další. No prostě paráda. [19638. hodnocení, 381. komentář, 47%] ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Směr, kterým se Soukup po revoluci vydal, je podivuhodný. Tak evidentní vlezdoprdelství Americe snad není k vidění v žádné jiné české komedii. A znásilnění Komenského myšlenky školy hrou je také věc hodna pověšení za koule do průvanu. První díl ještě balancuje na hranici průměru a hnoje, existují i horší české filmy. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama