Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z mladého čističe oken se stane tipař bytových zlodějů. Podaří se mu začít nový poctivější život?  Devatenáctiletý Pavel Kříž tráví veškerý volný čas v pražských pasážích, bistrech a na diskotékách s partou zloděje Robyho. Pavel sice má maturitu, ale pracuje jako čistič oken, přičemž velkou část jeho příjmů tvoří zisk z podvodů, šmeliny a krádeží Robyho party, které dodává zaručené tipy. Není tedy příliš nadšen, když mu vedoucí úklidu přidělí mladou brigádnici Janu Hálkovou. Přestože se dívka netají nechutí k Pavlovu způsobu života, vznikne mezi nimi křehké citové pouto. To však nemůže vydržet v prostředí, v jakém se Pavel pohybuje. Mladík se dostává do stále větších problémů - část Robyho party je dopadena policií a on nemůže sehnat peníze na vrácení dluhu. Situace se vyhrotí v okamžiku, kdy parta zlodějů unese Janu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Potřebuju, abys mně dělal kořena.“ Tenhle film mě nabídl poměrně zajímavý náhled do osmdesátých let, i když nevím, nakolik to odpovídalo tehdejší realitě. Každopádně jsem si užíval pozorování podivné módy, stánků s občerstvením na stojáka, starých aut a hlavně šílených účesů. Příběh zlodějíčka a kšeftaře Vaculíka mi přišel k chuti, hlavně jsem ocenil postavu hranou Vaculíkem a jeho úsečné hlášky, ve kterých si na romantiku příliš nepotrpí. Zážitek z příjemného filmu mi tak spolehlivě zkazila hudba Michala Davida, kterou prostě nezkousnu. Když prostě David zpívá své disko o lásce, mám z toho podobný pocit, jako když Babica mluví o chlapské pomazánce. Jinak ale nemůžu tento film nijak hanět, i když na druhou stranu ani nijak chválit. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Romance z prostředí Prahy 80. let minulého století. Ten odraz doby tam prostě je a tenhle film od Soukupa mám moc rád. Musím znovu říci, že jaroslav Soukup byl dříve opravdu zručný režisér. Ústřední dvojice Lukáš Vaculík a Tatiana Kulíšková (ty její kukadla mám moc rád) působí přirozeně a jejich vyvíjející vztah krásně graduje do smutného finále. Pěknej film. ()

Reklama

haack 

všechny recenze uživatele

Slabá, ale koukatelná generační výpověď bez výrazných, nebo nadprůměrných scén. Největší výhodou tohoto filmu je, že má krátkou stopáž, takže film díky tomu nedostává příliš prostoru k tomu, aby nudil, nebo začal být otravný. Na jedno podívání je to slušná zábava pro znuděného směnaře, který má možnost se v mezičase zabavit televizorem. 4/10 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bylo legrační sledovat některé české herce před třiceti lety, to bylo však to jediné k pousmání. Láska z pasáže je totiž dosti vážný film, jenž mi náradně sednul, úplně jsem se posunul v čase a držel pěsti milostnému vztahu Pavla a Jany s příhodnou kulisou písniček Michala Davida. Myslím si, že Jaroslav Soukup určitě uměl točit dobré filmy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Pro tenhle film mám slabost. Vždy, když ho v TV dávají (což se minimálně jednou do roka stane), tak zasednu. Ono taky 73 minut je v celku dobře stravitelných, takže vám moc času nezabere. Vystižení atmosféry té doby bylo super - veksláci, vinárny, pražské pasáže, diskotéky, ... to vše doprovázeno skvělou hudbou Michala Davida. Vaculík se na tu roli parádně hodil. Dnes viděno alespoň po šesté. 75% // (6.8.2017) NOVA HD (4:3) - Nemůžu si prostě pomoct, ale tenhle film mě strašně baví. To prostředí pražského podsvětí tu bylo skvěle zobrazeno. Procenta přidávám. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Natáčení probíhalo v reálném prostředí za plného provozu a Václavské náměstí i jeho pasáže byly plné běžných lidí. Jenže obyvatelé hlavního města neměli pro filmaře pochopení a často se jim pletli do záběrů, hrozili do kamery nebo nadávali. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy se Pavel (Lukáš Vaculík) setkává s matkou při mytí výlohy, stahuje stěrkou pravou polovinu. Při dalším záběru je tato část opět od pěny. (Proroček)

Reklama

Reklama