Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V okolí Ostravy se množí násilná loupežná přepadení seniorů. Modus operandi je stejný. Magda na základě popisu možného pachatele varuje přes média veřejnost. Společně se svým parťákem Martinem jdou zprvu po podobných případech přepadávání seniorů. Mezitím ale dojde k dalšímu napadení, tentokrát už smrtelnému. Martin je přesvědčen, že se jedná o téhož pachatele, ale Magda to zpochybňuje, schází jí motiv. Zvláštní je, že byl použit nůž, který se obvykle používá na porcování zvířecího masa. Skutečný pachatel chtěl, na rozdíl od předchozích případů přepadení, nejspíš opravdu zabíjet. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že druhý díl byl o malinko lepší než ten první. Ale opravdu se zázrak nekoná. Je to nuda, nedává to moc smysl, řada věcí nedomyšlených, nedotažených. Herecké výkony bohužel taky nic moc, Petra Špalková se malinko vylepšila ale jinak je daleko za svými možnostmi. Tohle není role pro ní. A to soukromí vůbec smysl nedává. Je mi líto ale tudy cesta k dobré kriminálce opravdu nevede. Myslím, že se to ani nebude reprízovat. Ledy někdy v noci. Tady ČT šlápla hodně vedle a investovala naše peníze hodně špatně. Mám za to, že už to na Kavčích horách přinejmenším tuší, pokud ne tak by si měli přečíst recenze a vzpamatovat se. Ono jde udělat slušný krimi ale musí se to umět.... Myslím, že těch 47% stávajících procent je hodně milosrdných... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší jak první díl. I když mi přijde, že ten případ tam byl, aby byl. Chápeme se? Nač se crcat s něčím opravdu zajímavým. Oslovování Černý a Malá je jak pěst na oko,  vůbec jim to nepasuje do pusy. A zatímco na Černého si zvykám, u Malé přetrvávají rozpaky,  protože tam vyšetřovatelku fakt nevidím. Pleslovi předpovídají nevěru, já ji předpovídám jeho ženě, protože jediný, co je na ní zajímavý jsou její pohledy věnovaný kolegovi. A moje teorie o tom, že Hanuš je otec, se spolu s dodávkou vypařila jak pára nad hrncem. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Pokračujeme v nastaveném trendu - víme, že postava Miroslava Hanuše něco velkého chystá (že by únos malé dcerky hlavní hrdinky?), kriminalisté postupně odkrývají loupeže a napadání důchodců, přičemž naráz se stane i vražda, do toho syn Vyorálka kouří trávu a my se 30 vteřin v jednom záběru díváme, jak Vyorálek pro změnu kouří cigaretu. Krimi je i tak teď docela dost, ale je to uondané a nezajímavé. Třeba to okoření Plesl pořádnou nevěrou. Nevím, co postavám přát. Jsou mi zcela fuk.  PS: na konci dílu díky autorům za herce Slováckého divadla UH Martina Vrtáčka, jak dává Hanušovi figuríny. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petra Špalková je tak dobrá, že těžko hádat, jak by seriál zvládl držet laťku bez ní. Díky ní jsem ochotna přehlížet i ty roztodivné grimasy pana Vyorálka, když se obličejem vehementně snaží vyjádřit aktuálně vyžadované emoce. Jeho groteskní přehrávání je ale asi tím jediným, co mi na seriálu zatím nesedí. Oba první příběhy stojí na veskrze depresivních námětech: agresivní mlácení důchodců při krádežích důchodu, který je pro ně jediným živobytím, bezskrupulózní využívání ubožáků v dluhových pastích, kteří nemohou nabídnout nic jiného než svoje svaly… Děj se přesto nerozplynul v „ponuré atmosféře“, jak tomu v podobných případech bývá často zejména v severských kriminálkách. Zápletky mají celkem logiku a rodina hlavní vyšetřovatelky je sympatická – na dojmu z ní se jistě nemálo podílí milý a přirozený vztah mezi malou Andělkou, dcerou Petry Špalkové, a její matkou. Sympatické je i rozehrání alespoň několika základních dějových linií. Málem bych zapomněla pochválit skvělé titulky, které rozhodně obstojí i mezinárodně! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mi připadal o trochu lepší, než první. Ovšem opět se nekonal žádný zázrak. Práce policistů je zvláštní, činy neodpovídají slovům (viz proč není Malá advokát - však mohla být žalobkyní), a epizody ze soukromí jsou úplně mimo a vůbec mě nezajímají. Naštěstí oproti slibům tvůrců bylo dnes soukromí dostatečně v pozadí. Navíc pachatel, jeho motivace a odhalení bylo spíše fiasko. Na seriál se dá dívat, ale potěšení moc nepřináší. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně v autobusu sedí Malý (Jaroslav Plesl) na sedačce do uličky a v následujícím záběru už sedí u okénka. (sator)

Reklama

Reklama