Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro rodinu s dvěma malými dětmi to měla být dokonalá dovolená. Luxusní hotel v tropickém ráji a hoteliérův tip na tajnou pláž coby potřebná špetka dobrodružství. Na první pohled ta pláž opravdu nemá chybu – je nádherně písčitá, obklopená skalami a blankytně modré moře láká k tomu, abyste do něj okamžitě skočili. Na druhý pohled už to tak ideální není, protože z přítomnosti dalších opalujících se turistů je jasné, že podobný „tajný“ tip dostalo mnohem víc lidí, i když pořád nejde o nic, co by mělo rekreanty znepokojovat. Trable v ráji se projeví až ve chvíli, kdy děti na pláži najdou opuštěné věci patřící jiným hostům hotelu a z moře vytáhnou mrtvolu. Než se z prvotního šoku vzpamatují, čeká je mnohem větší otřes – všichni náhle nevysvětlitelně rapidně stárnou, což je patrné zejména na dětech. Tam, kde před chvílí stáli dva prckové, jsou teď vyděšení teenageři na prahu dospělosti. Všem na pláži je záhy jasné, že pokud se chtějí dožít večera, musí okamžitě vypadnout. Jenže to nějak nejde… (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (437)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se po letech snaží opět prorazit do první ligy. To se mu asi jen tak nepovede, ale minimálně má aspoň zajímavé nápady. Ani tu nenajdeme moc známých herců, což je trochu nezvyklé. Zápletka filmu je poměrně jednoduchá. Parta lidí se ocitne na pláží ve Střední Americe, odkud není úniku a čas tu plyne nezvykle rychle. Nejvíce to jde poznat na dětech. Co je ještě zvláštní je to, že každý z účastníků má nějaký zdravotní problém. Postupně se snaží z pláže dostat a zároveň umírají. Je to místy dost depresivní. Dá se z této pasti vůbec vyváznout živý? Konec je dost zajímavý a možná proto jsou na film tak rozporuplné reakce. Já jsem byl ale vcelku spokojený. "Kde jsou naše děti?" ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Uf, tohle zamrzí. Námět je to úplně boží, to se Lévymu povedlo, ale Night to bohužel zabil, což mi je líto. Nepatřím totiž do skupiny jeho kritiků (až na Po zániku země), ba právě naopak. ___ Nejslabší stránkou filmu jsou herci, to je ve většině případů utrpení, počínaje Vicky Krieps a filmovým Idlíbem konče. Moc tomu neprospěl taky zřejmě nějakej přiblblej závazek, že každej z herců bude jiný národnosti. Scénář šílenej. Dialogy působí i díky zmíněným hereckým výkonům strašně nepřirozeně a hlavní rodinka je k poblití, všichni uvědomělí až na půdu, včetně dětí (ze kterých se jen tak mimochodem během jejich několikahodinovýho dospívání vyklubali slušní vodníci, a to bez tréninku). ___ Shyamalanovi se to prostě povedlo skvěle pouze vizuálně. Točí pěkně, inovátorsky, střídá styly snímání, má pěkný filtry, některý záběry bombastický (Idlíb hladí zestárlýho kamaráda), po necelý půlhodině nasadí filmu na chvíli i neuvěřitelný obrátky, ale jako celek to prostě nelepí. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film ve mně zprvu vyvolal dobrý dojem, nápad mě docela zaujal, takže jsem se začal těšit, jak si to užiju, ale po jisté době přišlo podivné rozčarování. Děj se omezil na pobíhání po pláži ve směru východ- západ a následně západ- východ, což bylo doprovázeno neustálým halekáním. Tím chci říct, že jsem se při takto rozmáchlé stopáži valnou dobu nepokrytě nudil, a snímek, který mě svým úvodem nalákal, mě stále víc a víc štval. Každopádně jsem vydržel až do úplného konce, za což jsem byl "odměněn" tak nablblým závěrem, že už se mi ani nechtělo poslat M. Night Shyamalana tam, kam mu slunce nesvítí. A poučení? Zařídí- li vám někdo pobyt na opuštěné pláži, pamatujte na antikoncepci. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Shyamalanův originální a ambiciózní Thriller nevytěžil naplno ze svého potenciálu. Námět je bez debat nápaditý a zajímavý. Pláž, kde skupina lidí začne stárnout je hodně fajn a trochu zamrzí, že se režisér držel při zemi a nešel moc do extrémů. Z těch všech lidí, co zde zemře neutkví v paměti nikdo ( Možná jen jeskynní lámavá scéna- ta byla vynikající), ale na horor je těch prvků docela málo. Závěrečný zvrat je docela uspokojivý a racionální, ale dech úplně nebere. Vyloženě jsem se nenudil, na jedno odpoledne je OLD v pohodě strávitelnou žánrovkou, která si pozornost zaslouží, ale chtělo to větší důraz na samotnou látku a divokost. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan šokujúce filmy vie (Šiesty zmysel, Znamenia, Osada). Tento krát nás chcel dostať ostrovom, na ktorom funguje čas inak. Šokujúce ? Na prvý pohlaď nie, no čím dlhšie sú hlavne postavy bezradné, tým je to zaujímavejšie. Veľké mínus sú pre mňa herci a ich postavy, pretože mi boli nesympatický a navyše mi ich riešenia a dialogy prišli veľa krát nelogické. Záver trošku napravil chuť a ďalšie šokujúce odhalenie Shyamalanovej novinky mi prišlo fajn, no nebolo nič čo by ma uzemnilo. Námet super, určite to na papieri vyzeralo dobre, akurát má režisér už dlhší čas nedostal do kolien tak, ako to vedel len on pred rokmi. 70% - 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme Idlib (Kailen Jude) spomína, že jeho koníček je zbieranie mušlí. Aj keď sa zbieranie mušlí zdá ako nuda, 42 ​​lastúr môže mať hodnotu viac ako 15 000 USD v závislosti od veľkosti a kvality. (Dajman)
  • Před začátkem natáčení promítl režisér Shyamalan celému štábu dva filmy, které měly reflektovat jakým stylem a tónem chce film natočit. Byly jimi Cesta (1971) a Picnic at Hanging Rock (1975). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

28.09.2020

Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Rozpolcený) si přes léto sehnal poměrně solidní obsazení pro svůj tehdy nepojmenovaný nový snímek. Nyní však slavný tvůrce konečně odhalil, o co vlastně v… (více)

Reklama

Reklama